Ytring:

Spørreundersøkelsen om campusutforming

Flere av spørsmålene i rektors spørreundersøkelse fremso som merkelige, og noen var totalt irrelevante.

I kveld fikk jeg epost fra rektor. Den inneholdt en link til en undersøkelse om campusutvikling ved NTNU. De ønsker å vite hvordan campus fungerer for de ansatte i dag, og hvilke faktorer som er viktige for å utføre et best mulig arbeid.

Greit nok, og jeg svarte så godt jeg kunne. Flere av spørsmålene fremsto imidlertid som nokså merkelige. Noen var dessuten totalt irrelevante, for eksempel hvor viktig det var for meg med gode «arbeidsstasjoner» og «skillevegger» mellom arbeidsstasjoner, når jeg allerede hadde forsikret om at jeg (enn så lenge) har eget kontor.

Jeg la merke til at det sto «Leesman» på hvert skjermbilde, og når jeg omsider hadde fylt ut alt sammen etter beste evne, kom jeg til en side hvor det ble takket for hjelpen. Jeg fikk samtidig vite at Leesman, som tydeligvis sto bak dette, er «verdens største uavhengige benchmark-utvikler for arbeidplasseffektivitet». Hva nå det måtte bety.

Selv om jeg aldri har hørt om Leesman har jeg jo vært borti denne bransjen før, og vet med nokså stor sikkerhet at «størst» ikke nødvendigvis sammenfaller med «best». Hvor dyktige Leesman er vil jeg likevel ikke si noe sikkert om ut fra denne ene erfaringen. Ei heller vet jeg hva NTNU betaler for undersøkelsen, selv om det aner meg at det koster litt.

Jeg er imidlertid trygg på at vi for eksempel ved mitt institutt har flere fagfolk som kunne laget en langt bedre og ikke minst (for oss som skal svare) mer «arbeidsplasseffektiv» undersøkelse for en brøkdel av prisen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tapte søksmålet mot NTNU

Hilde Skeie saksøkte NTNU etter å ha blitt tvunget ut av lederjobben ved Internasjonal seksjon. NTNU ble frifunnet av Sør-Trøndelag tingrett.

Sprik i sensur og karakterer:

Tøffe krav til opptak kan gi tøffere sensur

Når sensorer ved NTNU Handelshøyskolen setter karakterer på egne studenter synes de å være strengere enn kolleger ved andre læresteder. En forklaring kan være høye opptakskrav.

Én NTNU-forsker blant de fjorten nye i akademi for yngre forskere

Akademiet for yngre forskere har plukket ut 14 nye medlemmer. Guro Busterud fra NTNU er en av dem.

Erfaringer etter en måneds kamp mellom de ulike bærekraftsmålene

NTNU er interessert, her er det forståelse for at Afrika er det neste viktige kontinentet, skriver er vår gjestekommentator, som har permisjon fra varaordførerjobben i Trondheim for å jobbe med bærekraft for regjeringen i Ghana.