Ytring:

I Studenttinget går ofte de samme luftslottene igjen

Jeg kommer til å fortsette å prøve å gjøre verden til et bedre sted, men ikke der det bidrar til å gi så mye som en smule med legitimitet til Studenttinget, skriver Arild Julius Østrem i dette innlegget.
Arild Julius Østrem trekker seg i protest fra Studenttinget etter torsdagens møte.
(Foto: Privat)

Arild Julius Østrem trekker seg i protest fra Studenttinget etter torsdagens møte. Foto: Privat

Studenttinget ved NTNU vedtok torsdag at samarbeid med institusjoner i stater som begår alvorlige brudd på folkeretten er uproblematisk hvis en samtidig starter en dialog. Et sånt vedtak kan ikke jeg bidra til å legitimere, og trakk meg fra Studenttinget i protest under samme møte.

I diskusjonene i Studenttinget er det ofte de samme luftslottene som går igjen: At akademisk frihet er løsningen på alle problemer. At alt kan løses ved at man setter seg ned og snakker sammen. At alle egentlig vil det beste for alle andre­­.

Studenttinget har nå vedtatt at de mer eller mindre skal akseptere at stater begår okkupasjoner, folkemord og grove menneskerettighetsbrudd uten at det skal få andre konsekvenser enn at vi skal sette oss ned og snakke med forbryterne. Men det finnes konflikter hvor begge parter ikke ønsker hverandres beste. Konflikter som ikke lar seg løse uten direkte press. Jeg hørte ikke ett ord som innrømmer at dialog-luftslottet ikke er holdbart.

De har skjøvet irrelevante eksempler og analogier foran seg for å slippe å ta en ubehagelig avgjørelse: at noen ganger betyr «Kunnskap for en bedre verden» å ikke gi kunnskap til krigsforbrytere. Når de avstår fra å bruke den eneste makta de har for å gjøre verden til et bedre sted er det uansvarlig. Å spille maktesløse er å spille makta til forbryterne, og det er akkurat det de gjør.

Studenttinget har i denne saken gjort som i nesten alle saker: Å mene mer eller mindre nøyaktig det samme som dagens situasjon, og dermed mene ingenting. Med en sånn politisk sans er det ikke rart at valgdeltagelsen er så miserabel som den er. Hvis Studenttinget vil bli tatt seriøst, må de bruke den makta de har.

Dette er ikke en politisk institusjon som jeg kan legitimere ved å ta del i, og trakk meg fra Studenttinget med umiddelbar virkning. Jeg kommer til å fortsette å prøve å gjøre verden til et bedre sted, men ikke der det bidrar til å gi så mye som en smule med legitimitet til Studenttinget.

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

Her kan du lese flere ytringer.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slik forsøker de å stanse bygging i Høyskoleparken

- Vi vil gi trærne i Høyskoleparken en stemme, sier Elisabeth Østgaard i Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken.

Ytring

Norwegian svarer: "Grunnløse påstander"

- Grove påstander uten rot i virkeligheten, svarer Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen på kritikken om at selskapet ikke respekterer grunnprinsipper i norsk arbeidsliv.

Hjelseth vil ikke fly med Norwegian:

«En rammeavtale med Norwegian undergraver norsk arbeidsliv»

Arve Hjelseth får støtte i UAs kommentarfelt for sin personlige boikott av Norwegian, som NTNU har inngått rammeavtale med. Kritikken av Berg-Hansen møter delte reaksjoner.

Ytring:

Berg-Hansen svarer på kritikken

- Den enkelte kan oppleve at friheten begrenses, men man må huske at virksomheten oppnår store besparelser kan brukes til kjernevirksomheten, skriver administrernde direktør Per Arne Villadsen i Berg-Hansen.