Ytring:

Ja, det blir trangt på Kalvskinnet – men ikke SÅ trangt

"Haugseth spør i innlegget om 3,7 kvm kontorplass er tilstrekkelig for en førsteamanuensis ved ILU. Svaret er nei, det er for lite", skriver NTNU-rektor Gunnar Bovim.
Jan Frode Haugseth kan regne med å få mer enn 3,7 kvadratmetre å boltre seg i når han flytter inn på Kalvskinnet, lover Gunnar Bovim.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Jan Frode Haugseth kan regne med å få mer enn 3,7 kvadratmetre å boltre seg i når han flytter inn på Kalvskinnet, lover Gunnar Bovim. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Førsteamanuensis Jan Frode Haugseth ved Institutt for lærerutdanning (ILU) er bekymret for kontorarealene i ILUs nye lokaler på Kalvskinnet, og særlig størrelsen på den enkeltes arbeidsplass. Det bunner i en ambisjon vi begge deler; at ILU ikke bare skal være den største lærerutdanningen i landet, men også den beste. Norsk skole trenger og fortjener gode lærere. Og de som står for lærerutdanningen trenger og fortjener gode arbeidsforhold.

Det er en realitet at det blir trangt på Kalvskinnet, når mer enn 300 ansatte flytter inn i nye lokaler. Vår utfordring er å utnytte arealene best mulig, slik at hver enkelt får så gode arbeidsforhold som mulig innenfor de arealene vi har til disposisjon.

Haugseth spør i innlegget om 3,7 kvm kontorplass er tilstrekkelig for en førsteamanuensis ved ILU. Svaret er nei, det er for lite. Derfor er det for det første planlagt at det skal sitte færre personer i de minste kontorarealene. I tillegg suppleres det med flere og større stillerom.

Rammebetingelsene – arealer og planløsninger – vi har i nybygget på Kalvskinnet, gir en del utfordringer. Instituttledelsen skal i denne situasjonen ha ros for solid og systematisk arbeid med fokus på samarbeid og arbeidsforhold i nye og skiftende fysiske rammer.

Mer generelt har jeg tatt til orde for at vitenskapelig ansattes behov for konsentrasjon og fordyping over tid, samt for å kunne drive veiledning og være tilgjengelig for studentene, tilsier noe mer areal pr. ansatt enn det staten legger opp til i sine byggeprosjekter. Det vil vi fortsette å argumentere for i campusplanleggingen ved NTNU. 

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny utstilling viser døde dyr på innsida

NTNU Vitenskapsmuseet og Institutt for klinisk og molekylær medisin har brukt «Body worlds»-teknikken for å lage en unik utstilling.

Nokut gir HiOA klarsignal til å bli universitet

Nokut har i styremøte i dag tirsdag besluttet å gi Høgskolen i Oslo og Akershus klarsignal til å bli universitet.

Slik forsøker de å stanse bygging i Høyskoleparken

- Vi vil gi trærne i Høyskoleparken en stemme, sier Elisabeth Østgaard i Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken.