Ytring:

Er musikk virkelig så nedprioritert?

Hva er hensikten med dette gigantbyggeflytteprosjektet dersom det ikke samler nettopp slike som oss på Institutt for musikk?
Det er utfordrende å skulle ha en stemme som er sterk nok til å skulle framsnakke musikkens plass i menneskelivet og samfunnsbyggingen når vi som snakker og jobber med dette er smurt tynt utover litt sånn her og der, skriver Nora B. Kulset.

Det er utfordrende å skulle ha en stemme som er sterk nok til å skulle framsnakke musikkens plass i menneskelivet og samfunnsbyggingen når vi som snakker og jobber med dette er smurt tynt utover litt sånn her og der, skriver Nora B. Kulset.

I Adresseavisen 29.12.2017 leser jeg om NTNU-rektor Gunnar Bovims bekymringer for at politikerne skal slanke utbyggingen av nytt campus for mye. Ved å kutte samlingen av kunst, arkitektur og musikk (KAM) samt droppe nye utstillingslokaler for Vitenskapsmuseet, kan man spare én til to av totalt ti milliarder.

Institutt for musikk ved NTNU er i dag spredd på fire campuser. Fire. Det er altså ikke bare snakk om at KAM-bygget – som vi alle er vant til blir diskutert fram og tilbake i år etter år – kan bli avlyst ved denne slankingen. Det betyr ikke minst også at Institutt for musikk fortsetter å være spredd på fire campuser.

Det er utfordrende å skulle ha en stemme som er sterk nok til å skulle framsnakke musikkens plass i menneskelivet og samfunnsbyggingen når vi som snakker og jobber med dette er smurt tynt utover litt sånn her og der. I tillegg kan ikke studentene følge alle fag de vil (det tar tid å forflytte seg fra sentrum til Dragvoll), og vi som underviser bruker ikke tida vår optimalt (fordi vi bruker mye tid på å forflytte oss mellom campuser). Samtidig koster det penger å forflytte seg. Resultatet er et dårligere studietilbud, dårligere arbeidsvilkår, økt miljøbelastningen pga unødvendig transport, og dårligere kommunikasjon om pedagogisk utviklingsarbeid i et kollegie som er spredd på, som sagt, fire campuser. Fire.

Hva er hensikten med dette gigantbyggeflytteprosjektet dersom det ikke samler nettopp slike som oss på Institutt for musikk? Er musikk virkelig så nedprioritert i vår kultur at vi bare kan overses slik? Kjære politikere, nå må noen reagere.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Stakk med Robert Millar-prisen:

Uka ble best på markedsføring

Uka har kapret Robert Millar-prisen for 4. gang, og er igjen best på markedsføring i Trøndelag.

Gjesteskribentene:

Tappet for energi

Jeg er 36 år, men i møtet med alle de store sakene som pågår i forsknings- og universitetspolitikken for tida føler jeg meg eldgammel.

- Campus blir mye større enn 92 000 kvm

- Man må ha i mente at den nye campusen NTNU skal bygge blir vesentlig større enn de 92 000 kvadratmeterne Regjeringen har bevilget penger til, minnet campusgeneral Merete Kvidal om under torsdagens folkemøte med tittel «Kampen om campus».