Wiener for en tier?

Morten Sangvik skriver om møtet med reiseregninger ved NTNU, som kommer i retur - og i retur.
«Kvitteringen er i et format som ikke kan brukes i reiseregningen. Legg ved kvitteringen i et leselig format og send inn reiseregningen på nytt». Klabert. Jeg fikser leselig format!
(Foto: Istockphoto)

«Kvitteringen er i et format som ikke kan brukes i reiseregningen. Legg ved kvitteringen i et leselig format og send inn reiseregningen på nytt». Klabert. Jeg fikser leselig format! Foto: Istockphoto

Møtet var i Oslo, så jeg får fylle ut reiseregning og be om kostgodtgjørelse. Joda, null stress, jeg skjønner jo at en ikke kan komme rekende med en krøllete kvittering og regne med å få igjen pengene! Det var før i tida, i den private bedriften jeg kommer fra. Nå er jeg på NTNU.

Skal vi se, billettene, ja – der har jeg dem faktisk! Så var det koststed og prosjektnummer. Hm, jeg vet at jeg noterte det her et sted – sånn. Alt i boks og av-gåre-kåre!

Næmmen? Reiseregningen i retur du, det var da utrolig overaskende egentlig. Hva har du på hjertet i dag, da? «Kostgodtgjørelse gjelder for reiser over 12 timer», men utlegg kan dekkes hvis jeg har kvittering. Kan skjønne det!

Skal vi se, parkeringsbevis, bleieavtale, her har vi en kvittering – en wiener for en tier! Skal jeg virkelig legge ved den smakløse pølsa fra Statoil? Jeg kan jo bare kaste den, det var ikke store utlegget, men... Jo! Rett skal være rett. Jeg fører det inn i reiseregninga.

Det tar sin tid, gitt. Når kompetansen min blir leid ut, koster jeg sju hundre kroner timen. Lurer på om saksbehandleren koster det samme?

Jeg knipser et bilde av kvitteringen med mobilen og sender det til meg selv, smokker det inn i reiseregningen og sender den på nytt, med kvittering. Sånn, flink gutt!

Næmmen, skulle du sett på maken – der har jeg fått reiseregninga i retur igjen! Jeg kjenner vel så vidt at skuldrene dytter borti øreflippene, men på den annen side er det koselig med en sånn liten hilsen fra Seksjon for økonomitjenester på morrakvisten.

«Kvitteringen er i et format som ikke kan brukes i reiseregningen. Legg ved kvitteringen i et leselig format og send inn reiseregningen på nytt». Klabert. Jeg fikser leselig format!

Skal vi se, bildet skal altså gjøres om fra png til pdf, hvordan gjør man det da tro? Jeg må google. Photoshop! Photoshop ser ut til å være løsningen, men Photoshop krever lisens og koster penger. Jeg får ringe IT-tjenesten.


– It-tjenesten, vær så god?

– Hei du, det er meg igjen!

– Hei Morten, hva kan jeg hjelpe deg med?


It-tjenesten foreslår NTNU programfarm. Der finnes et program som heter Foxit Phantom som er ideelt til formålet. Last ned. Installer. Hokus pokus filiokus! Den rykende ferske pdf-en finner veien inn i reiseregninga og svusj av sted.

Næmmen. Hva er det jeg ser – er du der igjen da vesle reiseregning? Tnå – har de sendt deg tilbake? Hva sier du, om jeg blir frustrert? Nei da, jeg kjenner kanskje ørlite grann på det ettersom den dvaske wieneren snart er oppe i et par tusen kroner, men det skal mere til for å få meg ut av fatning altså. Skal vi se hva seksjonen har å fortelle oss i dag da.

«Du får ikke dekket mat etter regning. Kostgodtgjørelse utbetales etter statens satser. Andre utlegg kan dekkes ved framvist kvittering».

Jo da så, nei da så, sånn er det med den saken. Min tidligere arbeidsplass var et lite reklamebyrå som tok imot krøllete kvitteringer når jeg hadde vært på møter i hovedstaden. Det tar litt tid å venne seg til at jeg nå jobber som Informasjonskonsulent ved Kommunikasjonsavdelingen ved Senter for omsorgsforskning ved Institutt for helsevitenskap i Gjøvik ved Fakultet for medisin og helsevitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet ved Staten Norge.

Jeg har begynt å gå i behandling. Jeg sliter litt med den wieneren. Men jeg får dekket behandlingen. Jeg må bare å registrere utgiftene der vi skriver reiseregninger.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.