Hodetelling i Trondheim sett fra Haugen i Molde

Fra toppen av Haugen-redaksjonen i Molde har mellom nedslående treningskamper for Molde Fotballklubb og vindbyger i Pyeongchang bitt seg merke i et interessant prosjekt ved NTNU.
Mottiltak. - Det som overrasker oss er den manglende proaktivitet våre kolleger ved NTNU oppviser. Om en tilsvarende undersøkelse hadde skjedd her, og vi hadde fått ferten av den, hadde vi selvsagt satt i gang mottiltak, skriver professor Kjketil Kåre Haugen.
(Foto: Åshild Berg-Tesdal/NTNU HF)

Mottiltak. - Det som overrasker oss er den manglende proaktivitet våre kolleger ved NTNU oppviser. Om en tilsvarende undersøkelse hadde skjedd her, og vi hadde fått ferten av den, hadde vi selvsagt satt i gang mottiltak, skriver professor Kjketil Kåre Haugen. Foto: Åshild Berg-Tesdal/NTNU HF

I følge Universitetsavisa (se Langer ut mot hodetelling og slakter bruk av metode) har man brukt en uvanlig metodikk for å kartlegge fremtidig arealbehov for det såkalte «Gløshaugen-prosjektet[1]». Metoden for å kartlegge arealbehov synes å omfatte observasjon av fagansattes tilstedeværelse på Dragvoll gjennom to uker, for så å anvende disse innsamlede dataene for å estimere arealbehov for nybygg på Gløshaugen.

Dette har øyensynlig opprørt diverse fagansatte på Dragvoll. Både spaltekollega Arve Hjelseth og professor (og småkjendis) Aksel Tjora har uttalt seg friskt i sakens anledning. De påpeker at et kontor betyr mer enn tilstedeværelse, og uttrykker nesten poetisk sin dype kjærlighet til KONTORET. Poenget synes å være at man mistenker at tilstedeværelsen kanskje ikke har vært av den størrelsesorden en behøver for å sikre arealestimater som i det minste kan sørge for lignende areal i nye Gløshaugen-lokaler som en har i dag på Dragvoll.

Det som overrasker oss er den manglende proaktivitet våre kolleger ved NTNU oppviser. Om en tilsvarende undersøkelse hadde skjedd her, og vi hadde fått ferten av den, hadde vi selvsagt satt i gang mottiltak. Kanskje hadde vi, som trondheimsgutta, skrevet harmdirrende faglige innlegg i universitetspressen, men vi hadde også gjort noe mer.

Vi hadde selvfølgelig sørget for at ganger, kontorer og fellesareal hadde vært stappfulle av mennesker når tellekorpset snek seg rundt og telte. Vi hadde nok bedt inn både familie, slektninger og venner i den aktuelle tidsperioden for å gi telle-konsulentene en vanskeligst mulig jobb.

Slik hadde vi enten sørget for maksimale estimater som hadde gitt oss mer enn tilstrekkelige kontorarealer i ny bygningsmasse, eller skapt nok mistanke hos «tellerne» til at «telle-prosjektet» hadde blitt avlyst.

Her er vi nok litt skuffet over våre kollegers mangel på kreativitet. Men, dette er kanskje den gamle historien om skomakerens barn om igjen? Hva vet vi?

Vi er allikevel ikke like skuffet over gode kolleger i Trondheim som vi er over hjemmelagets uklare strategi med hensyn til å forsterke laget inn mot 2018-sesongen. Her selger man fjorårssesongens aller viktigste spiller, Bjørn Bergmann Sigurdarson, øyensynlig uten å ha erstattere på plass. Joda, vi kan godt forstå at det er behagelig å selge unna alt før en begynner å kjøpe, men en er ikke alene, heller ikke i spillermarkedet. Når Sarpsborg 08 og RBK forsterker på harde livet, blir det kanskje ikke så mange aktuelle spillere igjen når en endelig har fått regnskapet i orden etter vinterens salg.

Vel, vel, vi får vel tro at gjengen på Aker stadion tross alt har orden på spillerlogistikken. Og, selv om Lionel Messi ikke blir å se på Aker stadion i vår, får vi tro at nødvendige forsterkninger blir klare for neste sesong.

Heia Molde !

[1] Her har regjeringen bevilget 9 milliarder (!) kroner for å samle NTNUs aktivitet i en sentrumsnær campus.

(Innlegget ble først publisert i avisen Panorama ved HiMolde).

Vi hadde selvfølgelig sørget for at ganger, kontorer og fellesareal hadde vært stappfulle av mennesker når tellekorpset snek seg rundt og telte. Vi hadde nok bedt inn både familie, slektninger og venner i den aktuelle tidsperioden for å gi telle-konsulentene en vanskeligst mulig jobb.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.