Ytring:

«Studentkravet er det viktigste vi har å jobbe med»

«Redningen til NSO er ikke å bruke mer tid og ressurser på å delta i debatter som ikke handler om studentpolitikk», skriver Håkon Randgaard Mikalsen i dette tilsvaret til ytringen fra Kai Steffen Østensen.
Håkon Randgaard Mikalsen stiller til valg som ny leder for NSO. I dag er han leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen.
(Foto: Beate Felde)

Håkon Randgaard Mikalsen stiller til valg som ny leder for NSO. I dag er han leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen. Foto: Beate Felde

Redningen til NSO er ikke å bruke mer tid og ressurser på å delta i debatter som ikke handler om studentpolitikk. Slike prioriteringer vil putte studentenes interesseorganisasjon på tynn is.

Studentkravet er det viktigste vi har å jobbe med. Når folk ikke forstår hvorfor studentsakene er viktig, så er det ikke målene men kommunikasjonen det er noe grunnleggende galt med. Vår største utfordring er ikke hva vi kommuniserer, men hvordan vi kommuniserer. Det er vondt, men kanskje det er oss og ikke sakene?

Dette handler om hvordan vi tilgjengeliggjør og engasjerer studentene vi representerer i sakene vi jobber med. Du skal være dypt inne i studentpolitikken før du får med deg at 1,5 G tilsvarer 140 000 kr, eller hva 20% dekningsgrad på studentboliger betyr og hvorfor det er viktig. Da er det også vanskelig å bli engasjert.

Det er mange saker og debatter vi kan delta i, men NSO er først og fremst en interesseorganisasjon for studentene. Klarer vi ikke å overbevise om at studentenes politikk er viktig, ikke viktig nok til å engasjere studentene selv en gang, hva slags eksistensgrunnlag har egentlig politikken vår?

Det betyr ikke at våre mål eksisterer i et vakuum. Studentpolitikk handler om vår egen generasjons mulighet til å lykkes. Vi studentene er fremtiden og at det er vi som skal løse de massive utfordringene samfunnet står overfor. Vi vet hvor vi er, hvor vi vil, og hva som står på spill. Dette engasjerer de aller fleste studenter jeg kjenner. Nettopp hvilke fremtid de går i møte, og hvordan de rustes for å møte den.

Studentkravet er studentenes klart viktigste saker. Vi trenger ikke snakke mindre om studentpolitikk for å få frem det poenget. Hvis ikke en gang våre egne tillitsvalgte kan tro på det så bryter snart isen. Det er med disse sakene vi må engasjere studentene.

Relaterte artikler

Ytring:

- Studentbevegelsen må klare å engasjere mer enn i dag

Studentpolitikere må snakke om mer enn studentpolitiske saker i valgkampen, mener Kai Steffen Østensen, en av kandidatene til ledervervet for Norsk Studentorganisasjon.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

NSO skal velge ny leder:

Ida, Kai og Marte kappes om å få lede 230 000 studenter

Møt Ida Austgulen, Kai Steffen Østensen og Marte Øien kjemper om å bli ny leder for Norsk Studentorganisasjon. Dette brenner de for: En trygg studiehverdag, tiltak mot mobbing, mangfold og inkludering.

Marte Øien stiller til valg som NSO-leder

Nylig avgått leder for Studenttinget ved NTNU, Marte Øien, melder seg på kampen for å bli valgt til ny leder for Norsk Studentorganisasjon.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Stakk med Robert Millar-prisen:

Uka ble best på markedsføring

Uka har kapret Robert Millar-prisen for 4. gang, og er igjen best på markedsføring i Trøndelag.

Gjesteskribentene:

Tappet for energi

Jeg er 36 år, men i møtet med alle de store sakene som pågår i forsknings- og universitetspolitikken for tida føler jeg meg eldgammel.

- Campus blir mye større enn 92 000 kvm

- Man må ha i mente at den nye campusen NTNU skal bygge blir vesentlig større enn de 92 000 kvadratmeterne Regjeringen har bevilget penger til, minnet campusgeneral Merete Kvidal om under torsdagens folkemøte med tittel «Kampen om campus».