Tillit og populisme:

Populisme og tillit

Bruker klassiske tekster som grunn for kvinnehat

«Manosphere» vil stoppe alt som gir likeverd mellom kvinner og menn. Donna Zuckerberg og Thea Thorsen, som er eksperter på klassisk litteratur, forklarte Big-Challenge-publikummet hvordan klassikerne blir brukt som argument for kvinnehat.

Big Challenge:

- Verden står foran sin største endring noensinne

Kunstig intelligens endrer verden mer grunnleggende enn noen tidligere sosioøkonomisk revolusjon, sier Silvija Seres. Vi må møte den, hvis ikke ender vi som et u-land, sier Torbjørn Svendsen.

Big Challenge:

Kan algoritmer være onde?

En far har mistet sin datter i kreft tidlig på året. Ved årsskiftet plukker Facebook et bilde av henne, rammer det inn og legger det inn på farens tidslinje med overskriften «It has been a great year!»

Big Challenge:

Foredrag om sannhet og politikk på dag fire

Donna Zuckerberg er en av innlederne.

The Big Challenge:

Halvtom sal tre dager til ende

The Big Challenge skulle bli en folkelig vitenskapsfestival med lavere sigarføring enn forgjengeren Starmus. Problemet var bare at folket ikke dukket opp.

Siste fra forsiden

Oslo:

Innfører vaktordning ved studiestart for å unngå rusforgifting

I augusthelgen i fjor med flest fadderaktiviteter i Oslo ble 65 personer behandlet for rusforgiftning. I år lanserer SiO en faddervaktordning.

Fortsatt brexit-usikkerhet for norske studenter

Det er fortsatt ikke klart hvilken betydning brexit vil få for norske studenter som vil på utveksling til Storbritannia etter nyttår.

Studentboligene i Røverdalen blir forsinket

Samskipnaden har fått på plass alt de trenger for å bygge, men byggingen av de nye studentboligene i Røverdalen starter først tidligst neste høst.

Kvidal trekker seg fra rektors ledergruppe

Plassen må vike for kjærligheten, men Kvidal fortsetter som sjef for nytt campus.

The Big Challenge:

Slik ser ekspertene for seg den digitale fremtiden

- Privatlivet er dødt, mener den verdenskjente futuristen Amy Webb. - Vi kan se for oss at vi ikke ser forskjell på mennesker og roboter i fremtiden, sier NTNU-professor Arne Krokan.

Big Challenge:

Universiteter under press: - Hvor er engasjementet?

- Hvor er de engasjerte studentene, spurte student Sigrun Haugdal Hitland. Hvor er de engasjerte professorene, repliserte professor emerita Bente Rasmussen.

Dette skjer tirsdag på Big Challenge

Den digitale framtida er hovedtema for vitenskapsfestivalens tredje dag.