NTNUs vitenskapsfestival:

Nesten utsolgt for festivalpass

Ingen utfordring for NTNU å få solgt festivalpass til The Big Challenge.
Krigsseilerplassen ved Olavshallen og hotellet Royal Garden i Trondheim blir hovedarena for byprogrammet under vitenskapsfestivalen The Big Challenge. Denne skissen viser hvordan festivalområdet skal se ut. 

Krigsseilerplassen ved Olavshallen og hotellet Royal Garden i Trondheim blir hovedarena for byprogrammet under vitenskapsfestivalen The Big Challenge. Denne skissen viser hvordan festivalområdet skal se ut. 

NTNUs vitenskapsfestival The Big Challenge har plass til 1000 publikummere hver dag. Det er lagt ut 557 festivalpass til salgs. I skrivende stund er det bare 31 festivalpass igjen.

- Dette er vi veldig fornøyd med, sier NTNUs festivalkoordinator Karl Asmund Olsson.

Programmet spikret

Olsson forteller at planen hele tiden har vært å selge festivalpass først, og så dagspass. Det er først nå at programmet er detaljert nok til at man med sikkerhet kan si hvem som snakker på hvilke dager, og mer konkret på hva de skal snakke om, ifølge Olsson. Det er altså først nå potensielle besøkende kan vite hva de får når de kjøper dagspass.

NTNU kan ikke gi eksakt svar på hvor mange dagspass som er solgt da det i disse dager selges pakker med dagspass til flere bedrifter.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: «Kyborgen» Neil og Stephen Fry er klare for vitenskapsfestivalen

Nytt tema hver dag

Som UA tidligere har skrevet utgjør Stephen Fry, Edvard Snowden, Amy Webb og Rachel Botsman hovedtalerne med hver sitt lengre foredrag om et overordnet tema på hver sin dag av festivalen. Festivalen starter søndag 16. juni med helse som tema før det blir klimadag mandag. Tirsdag skal handle om vår digitale fremtid, mens onsdagens tema er kampen om sannheten.

Under den musikalske delen av festivalen står Sting, Robert Plant, Patti Smith og Sondre Justad fram som de største navnene. I tillegg skal Trondheim jazzorkester og Come Shine, Jan Sverre, Bendik, Emma og Suzanne Vega holde konserter. Mens Trondheim jazzorkester og Come Shine opptrer i Olavshallen, skal de øvrige artistene underholde på nye Solsiden arena.

Skal ha tilbud til alle aldersgrupper

Nå er også det såkalte byprogrammet klart. Mye av dette skal foregå på motsatt side av Nidelva for Solsiden arena. Krigsseilerplassen er nemlig et sentralt nytt festivalområde der det skal være arrangementer fra klokken 10 på formiddagen til 18 på ettermiddagen.

På det midlertidige festivalområdet skal det ifølge arrangøren være tilbud både for barnehagebarn, bedriftsledere og besteforeldre. Krigsseilerplassen skal ha sitteplass til 400 personer og matservering.

Bygger to tårn

Et visuelt element på Krigsseilerplassen vil være to tårn som bygges for anledningen. Disse skal illustrere henholdsvis hvor mye CO2 en gjennomsnittlig nordmann slipper ut hvert år og hvor mye vi kan slippe ut i fremtiden for at kloden skal være bærekraftig. Ifølge Olsson skal det være mange slike enkle forklaringer på komplekse utfordringer.

Selve byprogrammet består av 75 forskjellige programposter. De fleste er gratis. Blant annet skal det være utstillinger, paneldebatter, konserter, teaterforestillinger og foredrag for alle aldersgrupper.

Se hele programmet her.


The Big Challenge:
  • The Big Challenge er en vitenskapsfestival som arrangeres av NTNU i Trondheim 16. til 19. juni 2019.
  • Festivalen er ment for alle som er interessert i utfordringene vi står overfor i fremtiden, og har som mål å formidle kunnskap og å inspirere.
  • Programmet skal ta for seg temaer som morgendagens teknologi og hvordan vi kan bygge en bærekraftig framtid.
  • Hovedprogrammet er faglig basert, men The Big Challenge byr også på konserter.
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Misfornøyd med Sits boliginformasjon på nett

Student Victoria Dontsova mener manglende innvendige bilder og plantegninger på Sits nettsider skaper unødvendig merarbeid for flytteklare studenter.

Rapport:

Nesten 1 av 4 undervisningsansatte melder om svekket IT-sikkerhet i hjemmekontor

Flere ansatte i hjemmekontor melder om svekket IT-sikkerhet som følge av at jobben måtte gjøres hjemmefra. Undervisningsansatte er nesten i toppen av listen.

Rambøll og C.F. Møller signerer kontrakt for campussamling

Selskapene får ansvar for programmering og prosjekteringstjenester til NTNU campussamling, sier Statsbygg i en pressemelding.

Kronikk:

Bør være obligatorisk for alle studenter å gjennomføre kurs i formidling

Forskere skylder samfunnet å formidle forskningen sin på en god, forståelig måte. Dessverre er det alt for få universiteter som tilbyr kurs i formidling.