Vitenskapsfestivalen:

Se bildene fra første dag på Big Challenge

Et av de mest kjente navnene søndag - Edward Snowden - var med på videolink fra Moskva. Men trøblete teknikk førte til dårlig lyd mot slutten av hans foredrag om sitt liv og virke, noe som igjen førte til tilrop fra misfornøyde publikummere.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Et av de mest kjente navnene søndag - Edward Snowden - var med på videolink fra Moskva. Men trøblete teknikk førte til dårlig lyd mot slutten av hans foredrag om sitt liv og virke, noe som igjen førte til tilrop fra misfornøyde publikummere.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

NTNU-rektor Gunnar Bovim åpnet vitenskapsfestivalen med å påpeke hvor viktig deling av kunnskap er. - Det er spesielt viktig i en tid hvor kunnskapen er under press fra populisme og falske nyheter, sa han fra scenen. I tillegg til rektoren talte også utviklingsminister Dag-Inge Ulstein og trondheimsordfører Rita Ottervik under åpningen.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

NTNU-rektor Gunnar Bovim åpnet vitenskapsfestivalen med å påpeke hvor viktig deling av kunnskap er. - Det er spesielt viktig i en tid hvor kunnskapen er under press fra populisme og falske nyheter, sa han fra scenen. I tillegg til rektoren talte også utviklingsminister Dag-Inge Ulstein og trondheimsordfører Rita Ottervik under åpningen.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Ben Goldacre hadde det tilsynelatende travelt med å komme seg av scenen etter sitt foredrag søndag, men ble stoppet av konferansieren som hadde noen spørsmål før forskeren fikk dra. Goldacre brukte sine tilmålte minutter til å prøve å gi svar på hvorfor smarte folk tror på dumme ting.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Ben Goldacre hadde det tilsynelatende travelt med å komme seg av scenen etter sitt foredrag søndag, men ble stoppet av konferansieren som hadde noen spørsmål før forskeren fikk dra. Goldacre brukte sine tilmålte minutter til å prøve å gi svar på hvorfor smarte folk tror på dumme ting.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det er en rekke utstillinger og stands på festivalområdet på Krigsseilerplassen. Til venstre ser vi en utstilling som handler om lokale tiltak for å beskytte jordas klima.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Det er en rekke utstillinger og stands på festivalområdet på Krigsseilerplassen. Til venstre ser vi en utstilling som handler om lokale tiltak for å beskytte jordas klima.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

En av utstillingene på Krigsseilerplassen er to tårn som viser forholdet mellom hvor mye CO2 en gjennomsnittlig nordmann slipper ut hvert år i 2019 og hvor vi mye vi må slippe ut i fremtiden for at kloden skal være bærekraftig.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

En av utstillingene på Krigsseilerplassen er to tårn som viser forholdet mellom hvor mye CO2 en gjennomsnittlig nordmann slipper ut hvert år i 2019 og hvor vi mye vi må slippe ut i fremtiden for at kloden skal være bærekraftig.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Under The Big Challenge holdes det også en rekke foredrag på Krigsseilerplassen som del av det gratis byprogrammet.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Under The Big Challenge holdes det også en rekke foredrag på Krigsseilerplassen som del av det gratis byprogrammet.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Olavshallen er arena for hovedprogrammet under festivalen.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Olavshallen er arena for hovedprogrammet under festivalen.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

HIldegunn Øiseth (t.h.) hadde komponert et eget verk til åpningen av The Big Challenge.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

HIldegunn Øiseth (t.h.) hadde komponert et eget verk til åpningen av The Big Challenge.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Thomas Seltzer og Siri Lill Mannes er festivalens konferansierer.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Thomas Seltzer og Siri Lill Mannes er festivalens konferansierer.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Til tross for at det er utsolgt for festivalpass var det god plass inne i Olavshallens store sal da festivalen ble åpnet søndag.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Til tross for at det er utsolgt for festivalpass var det god plass inne i Olavshallens store sal da festivalen ble åpnet søndag.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

1 / 10
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Jeg ble redd etter at jeg skrev om sang i skolen

Da Nora Kulset skrev et lite blogginnlegg om sang i skolen, erfarte hun at det finnes nettroll der ute som skriver stygge e-poster. Skikkelig stygge e-poster.

Ytring:

Fem spørsmål til den som vil bli rektor ved NTNU (ok, sju da)

Nina Lager Vestberg kommer med sine innspill til spørsmål som bør stilles i intervjurunden.

Rektorjobben ved NTNU:

Aalborg-rektor sier han ble oppfordret til å søke

- Det er vanskelig å si nei når man får en slik mulighet, sier rektor Per Michael Johansen ved Aalborg Universitet om jobben som rektor ved NTNU.

Over 500 har signert kampanje for likelønn blant stipendiater

Da det ble klart at 30.000 kroner kunne skille to stipendiater ansatt med noen dagers mellomrom startet en gjeng stipendiater i Agder underskriftskampanjen mot lønnsforskjeller. I skrivende stund har kampanjen 547 underskrifter.