Dekan og visedekan sier opp i protest ved Nord universitet

Uenighet om faglig organisering gjør at dekan Wenche Rønning og Ann Gøril Hugaas mandag ettermiddag ga beskjed om at de sier opp sine stillinger.

Styret ved Nord Universitet skal vedta ny fakultetsstruktur 23. juni, og den skal være på plass fra 1. januar 2017.
Publisert Sist oppdatert

I oppsigelsesbrevet skriver Wenche Rønning og Ann Gøril Hugaas at det legges opp til en deling av Profesjonshøgskolen i et fakultet for lærerutdanning og et fakultet for helsevitenskap. Fakultetet for lærerutdanning skal ledes fra Levanger. Dette kan de ikke akseptere, og sier derfor opp.

Aksepterer ikke ledelse fra Levanger

Wenche Rønning er dekan ved Profesjonshøgskolen i Bodø og Ann Gøril Hugaas visedekan ved Lærerutdanning, kunst- og kulturfag (LUKK).

I likhet med NTNU er også Nord universitet i gang med en omfattende omorganisering i kjølvannet av fusjonen mellom Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna.

I brevet skriver Rønning og Hugaas:

"Vår vurdering er at Profesjonshøgskolens argumenter ikke har blitt lyttet til i den prosessen som har pågått fram mot at det nå er utarbeidet et beslutningsgrunnlag, og det legges opp til et vedtak som vi mener ikke vil være til det beste for lærerutdanningen i Nordland, men heller ikke for Profesjonshøgskolens interesser mer generelt."

- Vi ser det ikke som mulig å fortsette

Profesjonshøgskolen er organisert i tre enheter: Sykepleie og helsefag, Lærerutdanning, kunst- og kulturfag og Senter for praktisk kunnskap. På sine egne hjemmesider skriver universitetet at fakultetet, altså Profesjonshøgskolen, spiller en svært sentral rolle for å utdanne lærere og sykepleiere i fylket.

De to lederne i Bodø skriver i tillegg:

"Vi har ikke lenger tiltro til at den pågående prosessen kan ivareta PHS sine interesser på en god måte, og av den grunn ser vi det ikke som mulig å fortsette."

Det er styret ved Nord Universitet som skal vedta ny fakultetsstruktur 23. juni, og den skal være på plass fra 1. januar 2017.

Wenche Rønning og Ann Gøril Hugaas fratrer etter planen 31. juli.