USA: Han starter ideologisk krig mot universitetene

Floridas guvernør Ron DeSantis vil legge ned forbud mot at offentlig finansierte universiteter tilbyr kurs innen mangfold, likeverd og inkludering. I stedet skal det innføres et kurs i «Vestlig sivilisasjon.»

Han går til krig mot akademisk frihet, mener kritikere.
Publisert

Florida-guvernøren, som mange antar kommer til å stille mot Donald Trump som republikansk presidentkandidat ved det kommende valget, har nå iverksatt en «blitzkrig» mot universiteter og colleges, som mottar offentlige midler, ifølge University World News.

I en tale 31. januar annonserte han at delstaten vil legge ned forbud mot at det brukes penger på kurs og utdanningsprogram innen «DEI» - diversity, equity og inclusion.

Samtidig annonserte han at administrasjonen hans kom til å fremme et krav om at alle høyere utdanningsinstitusjoner tilbyr studentene et kurs i vestlig sivilisasjon.

Lederen for vitenskapelig ansatte ved universiteter i Florida, Andrew Gothard, kritiserer DeSantis for å true den akademiske friheten.

- Guvernør DeSantis har åpenbart besluttet seg for å brenne ned hele det offentlige utdanningssystemet, inklusiv colleges og universiteter i verdensklasse, sier Gothard.