En milliard ekstra til studentene

Mandag kveld ble det enighet mellom AP, SP, SV og FrP på Stortinget om ei krisepakke for studentene på en mllliard.

Andreas Knudsen Sund, leder i Studenttinget, er svært fornøyd med at milliarden er i havn
Andreas Knudsen Sund, leder i Studenttinget, er svært fornøyd med at milliarden er i havn
Publisert Sist oppdatert

Artikkelen er oppdatert med kommentarer fra Andreas Knudsen Sund

- Dette er svært godt arbeid av opposisjon, og det er bra noen tar ansvar for å redde studenter ut av økonomisk krise, sier Andreas Knudsen Sund i en kommentar til nyheten.

De fire opposisjonspartiene utgjør et flertall på Stortinget. Vedtaket er som følger:

«Stortinget ber regjeringen raskest mulig opprette en krisestøtteordning for studenter som har opplevd inntektstap grunnet koronapandemien i vårsemesteret 2021. Ordningen skal være mer tilgjengelig og ha en høyere stipendandel enn ordningen våren 2020 og ta utgangspunkt fra en ramme hvor stipendene utgjør 1 mrd. kroner»

·- Nå har studentene ventet lenge nok, med dette vedtaket får vi raskest mulig på plass en studentmilliard, og krisehjelp til alle de studentene som har mistet inntekt, og som har slitt i lang tid. Vi forventer at regjeringen har på plass en ordning innen få uker, det haster å få på plass en ordning, sier utdanningspolitisk talsperson i AP, Torstein Tvedt Solberg.

Videre sier Solberg:

· - Denne krisepakken sikrer at studenter som sto i fare for å måtte slutte på studiet sitt nå når inntekten forsvant og sparepengene var brukt opp kan fortsette og fullføre utdanningen sin.

Torstein Tvedt Solberg er utdanningspolitisk talsperson fra Arbeidarpartiet
Torstein Tvedt Solberg er utdanningspolitisk talsperson fra Arbeidarpartiet

Norsk studentorganisasjon har tidligere bedt om at det blir bevilget en slik studentmilliard. Nå går ønsket i oppfyllelse.

- Stortinget har fått med seg det studentene har ønsket og bedt om. Situasjonen for studentene er svært utfordrende, sier NSO-leder Andreas Trohjell til Uniforum.

Studenttingsleder Andreas Knudsen Sund sier det er ekstra flott at krisepakka har en stipenddel på 1 milliard.

- Nå er det viktig at regjeringen leverer på Stortingets vedtak. Det må komme fort, og må treffe alle studentene som trenger det, i motsetning til regjeringens ekstralån-pakke i mars, sier han til Universitetsavisa.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.