NTNUs rektor gir ekstrabeløp i de lokale lønnsforhandlingene

I stedet for koronabonus vil rektor gi penger som inngår i lønna over tid.

Anne Borg valgte å gi penger som inngår i årslønna på varig basis framfor et engansbeløp i form av bonus.
Publisert Sist oppdatert

De lokale lønnsforhandlingene står snart for tur. Rektor Anne Borg plusser nå på 23,4 milioner kroner til den ramma som det skal forhandles om, melder Innsida.

Ekstrabeløpet kommer som en konsekvens av ansattes store arbeidsinnsats under ekstraordinære forhold. I tillegg skal det være et ønske om å bidra til ei rimelig lønnsøkning for ansatte ved NTNU, heter det i meldinga.

Hvordan fordelinga av 23,4 millioner kroner skal skje, skal forhandles med fagforeningene.

Lønnsoppgjøret skal være ferdig forhandlet innen utgangen av oktober. Går alt etter planen, er målet at utbetaling vil skje i løpet av desember.

Hvis det ender med at alle ansatte får et likt beløp, vil det anslagsvis utgjøre 2600 kroner for hver enkelt.

- Umulig å favorisere noen

I UAs kommentarfelt skriver nestleder i NTL NTNU Thomas Ferstad:

«Det vil være umulig å prioritere enkeltes innsats i pandemien foran andre, og hvis så skal skje er jeg redd det vil skape stor misnøye blant ansatte som ikke får anerkjennelse for sin arbeidsinnsats.»

På Facebook utdyper NTL:

«NTL NTNU er fornøyde med at Anne Borg har bestemt å legge penger til potten i det kommende lønnsoppgjøret. selv om vi mener rektor godt kunne ha lagt til noen kroner til.»

«Fra vårt ståsted bør alle ansatte belønnes likt. Det er umulig å sammenligne på tvers av enheter, stillingskoder eller innsats. Pandemien har krevd mye av mange, vi vil ikke være med å si at noen har ytt en bedre innsats enn andre. Vi har alle bidratt til at NTNU har fungert så godt som mulig under pandemien.»

Ulike reaksjoner

De spontane reaksjonene fra NTNU-ansatte varierer: Så bra! skriver professor Solveig Bøe. Hva med de midlertidig ansatte? spør forsker Bjørn Lien Bakke i UAs kommentarfelt. «Håper renholdere og vaktmestre blir prioritert da. De har stått i dette hver dag siden 12. mars i fjor, og er de som er dårligst betalt», skriver konsulent Bente Vold.

Tonny Pettersen er helt enig og skriver:

- Ja, det hadde dem fortjent. Dem har blitt belastet med mye ekstra uten ekstra bemanning. Men som vanlig teller vel ikke innsatsen til renholdere og vaktmester.

Flere universitetet har allerede sagt at ansatte skal få en koronabonus i form av engangsutbetaling. For eksempel har Oslomet gitt alle ansatte en bonus på 10 000 kroner. Fagforeningene har oppfordret NTNU til å gjøre det samme. Nå velger altså NTNU å spytte inn penger som dras med videre årlig. UiT - Norges arktiske universitet har valgt samme løsning med en lokal pott på 11,5 millioner kroner.

LES OGSÅ: Kritisk til koronabonus

LES OGSÅ: En grådig akademiker-adel meler sin kake?

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.