UA 25 år:

En levende campus?

«Se deg omkring! Tenk deg at du sitter i en vakker park med uterestaurant, springvann, hekklabyrint og åpen amfiscene. I de glassoverbygde handlegatene langs parken myldrer det av folk.»

UA 25 år:

«Fritt fram for juks»

De nye kalkulatorene vil bli studentenes jukselapp nummer 1, skrev UA i 1991.

UA 25 år:

Åge ble sammenlignet med Sputnik og Prøysen

Kritikerne var nådeløse da Åge Aleksandersen slapp plata «Laika» i 1991, skal vi tro femte nummer av Universitetsavisas første årgang. Musikkprofessor Ola Kai Ledang forklarte hvorfor.

UA 25 år:

Privatsjåfør i uniform er byttet ut med Bovim og «blåtassen»

«Nei, her har det verken foregått orgier eller drikkekalas», sa sjåfør Tormod Leinum til UA i 1991. Med en staselig bart og Statens betjentkorpsuniform sto han for standsmessig transport i universitetets representasjonsbil. 25 år senere får de prominente gjestene skyss i Gunnar Bovims lille elbil - med rektoren som sjåfør.

UA 25 år:

Hemmelige oppgaver ble låst ned i hvelv på campus

I 1991 ble hemmelige diplomoppgaver låst ned i bankhvelvet på NTH.

UA nr. 3, 1991

Les hele avisa her.

Siste fra forsiden

Universitetsavisa ansetter journalist

UA lyser ut en hundre prosents stilling som digital nyhetsreporter.

Konflikten ved IHS:

- Fare for utvikling av fryktkultur

- Ledelsen må ta dette på stort alvor, formaner tre professorer ved Institutt for historiske studier. De advarer mot utvikling av fryktkultur ved instituttet.

Ytring:

NTNU styres ikke etter omdømmemålinger

«Vi må være innstilt på at vi også i fremtiden vil få nye bestillinger fra verden rundt oss», skriver rektor Gunnar Bovim i en kommentar til ytringen fra Ronny Kjelsberg og Arve Hjelseth.

Bitter konflikt ved IHS:

Beskylder ledelsen for «illegitim maktbruk»

Professor Kristian Steinnes er sentrum i en bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS). Et varsel om flytting av ham får en gruppe kolleger til å reagere skarpt. – Et uventet og hardt slag, sier Kristian Steinnes om flyttevarselet.

UA nr. 2, 1991

Les hele avisa her.

UA 25 år:

Ville IQ-teste politikere - det vakte enorm oppsikt

Lite visste han, Arnulf Kolstad, om at et par setninger i forskningsprosjektet hans skulle gi ham landets ledende politikere og Riksrevisjonen på nakken. Saken nådde førstesidene i både Adresseavisen og Dagbladet, men startet med en liten undersak i andre utgave av Universitetsavisa.

UA 25 år etter:

Var CIA på sporet av ham?

Studenten Roar Madsen ble oppsøkt av irsk overvåkingspoliti som mistenkte at han var i CIAs registre etter studier i Irland. 25 år etter er han trygt plassert på et kontor på Rotvoll.

UA nr. 1, 1991:

Slik var den aller første utgaven av UA

Utdanningsminister Gudmund Hernes fortalte at hans egen uvitenhet ofte skremte ham og røyktunge lokaler på Leangen travbane ble vurdert som undervisningslokale.

UA nr. 1, 1991

Les hele avisa her.