UA 25 år:

En levende campus?

«Se deg omkring! Tenk deg at du sitter i en vakker park med uterestaurant, springvann, hekklabyrint og åpen amfiscene. I de glassoverbygde handlegatene langs parken myldrer det av folk.»

UA 25 år:

«Fritt fram for juks»

De nye kalkulatorene vil bli studentenes jukselapp nummer 1, skrev UA i 1991.

UA 25 år:

Åge ble sammenlignet med Sputnik og Prøysen

Kritikerne var nådeløse da Åge Aleksandersen slapp plata «Laika» i 1991, skal vi tro femte nummer av Universitetsavisas første årgang. Musikkprofessor Ola Kai Ledang forklarte hvorfor.

UA 25 år:

Privatsjåfør i uniform er byttet ut med Bovim og «blåtassen»

«Nei, her har det verken foregått orgier eller drikkekalas», sa sjåfør Tormod Leinum til UA i 1991. Med en staselig bart og Statens betjentkorpsuniform sto han for standsmessig transport i universitetets representasjonsbil. 25 år senere får de prominente gjestene skyss i Gunnar Bovims lille elbil - med rektoren som sjåfør.

UA 25 år:

Hemmelige oppgaver ble låst ned i hvelv på campus

I 1991 ble hemmelige diplomoppgaver låst ned i bankhvelvet på NTH.

UA nr. 3, 1991

Les hele avisa her.

Siste fra forsiden

Ny rapport: 9 av 10 masterstudenter får relevant jobb

Langt de fleste som tar masterutdanning har etter få år en jobb som krever kompetansen deres. Andelen som ikke hadde trengt master varierer mellom faggruppene. 

Studenters helsedata lå åpent tilgjengelig på NTNU-nett

En tabbe førte til at studenters helsedata lå åpent tilgjengelig på NTNUs intranett i to år før man oppdaget hva som hadde skjedd.

Stort engasjement for nybygget ved Studentersamfundet

Nybyggkomiteen ved Studentersamfundet har fått inn over 1500 forslag fra medlemmer og frivillige på hvordan det nye bygget skal se ut. Torsdag kveld blir tre ferdige forslag avduket på huset.

Ytring:

Campus… men hva så?

«Også vi tapere må avslutte Campus-saken, f.eks. ved å gråte noen tårer over forsømte muligheter», skriver professor emeritus Arne b. Johansen i denne ytringen.

UA nr. 2, 1991

Les hele avisa her.

UA 25 år:

Ville IQ-teste politikere - det vakte enorm oppsikt

Lite visste han, Arnulf Kolstad, om at et par setninger i forskningsprosjektet hans skulle gi ham landets ledende politikere og Riksrevisjonen på nakken. Saken nådde førstesidene i både Adresseavisen og Dagbladet, men startet med en liten undersak i andre utgave av Universitetsavisa.

UA 25 år etter:

Var CIA på sporet av ham?

Studenten Roar Madsen ble oppsøkt av irsk overvåkingspoliti som mistenkte at han var i CIAs registre etter studier i Irland. 25 år etter er han trygt plassert på et kontor på Rotvoll.

UA nr. 1, 1991:

Slik var den aller første utgaven av UA

Utdanningsminister Gudmund Hernes fortalte at hans egen uvitenhet ofte skremte ham og røyktunge lokaler på Leangen travbane ble vurdert som undervisningslokale.

UA nr. 1, 1991

Les hele avisa her.