Nobeluka i bilder

En ukelang fest er over. Her er 13 av Universitetsavisas beste bilder som oppsummerer nobeluka i Stockholm.
May-Britt Moser beklaget seg for at hun og ektemannen Edvard lot mentor John O´Keefe (t.h.) vente før pressekonferansen lørdag. Mellom ekteparet Moser er nobelkomiteleder Göran K. Hansson.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

May-Britt Moser beklaget seg for at hun og ektemannen Edvard lot mentor John O´Keefe (t.h.) vente før pressekonferansen lørdag. Mellom ekteparet Moser er nobelkomiteleder Göran K. Hansson.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

John O´Keefe var i svært godt humør da han møtte pressen sammen med Moser-paret for første gang etter at det ble klart at de tre ble nobelprisvinnere.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

John O´Keefe var i svært godt humør da han møtte pressen sammen med Moser-paret for første gang etter at det ble klart at de tre ble nobelprisvinnere.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

De tre nobelprisvinnerne i medisin eller fysiologi fikk stående applaus etter nobelforelesningene i Aula Medica søndag.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

De tre nobelprisvinnerne i medisin eller fysiologi fikk stående applaus etter nobelforelesningene i Aula Medica søndag.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Selv om Edvard og May-Britt Moser og John O´Keefe fikk ha med seg 14 gjester hver under nobelseremonien og banketten, var det langt fra plass til alle de ønsket å ha med seg. Derfor arrangerte de en privat fest med 160 inviterte i Nobel-forum etter nobelforelesningene søndag. Til venstre for May-Britt Moser er parets yngstedatter, Ailin.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Selv om Edvard og May-Britt Moser og John O´Keefe fikk ha med seg 14 gjester hver under nobelseremonien og banketten, var det langt fra plass til alle de ønsket å ha med seg. Derfor arrangerte de en privat fest med 160 inviterte i Nobel-forum etter nobelforelesningene søndag. Til venstre for May-Britt Moser er parets yngstedatter, Ailin.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Mandag stilte blant andre Moser-paret og Gunnar Bovim til debatt i den norske ambassaden. Seansen var delt opp i to akter. Før det ble debatt om hvordan de skandinaviske landene skal hevde seg i vitenskapen, fortalte ekteparet Moser om sin vei til suksessen. Til venstre er debattleder Karin Bojs.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Mandag stilte blant andre Moser-paret og Gunnar Bovim til debatt i den norske ambassaden. Seansen var delt opp i to akter. Før det ble debatt om hvordan de skandinaviske landene skal hevde seg i vitenskapen, fortalte ekteparet Moser om sin vei til suksessen. Til venstre er debattleder Karin Bojs.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Panelet i debatten på ambassaden besto av NTNU-rektor Gunnar Bovim (f.v.), professor Anders Hamsten fra Karolinska institutet, nobelprisvinner Edvard Moser, debattleder Karin Bojs, nobelprisvinner May-Britt Moser, direktør Arvid Hallén i Forskningsrådet og Staffan Normark fra The Royal Swedish Academy of Science.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Panelet i debatten på ambassaden besto av NTNU-rektor Gunnar Bovim (f.v.), professor Anders Hamsten fra Karolinska institutet, nobelprisvinner Edvard Moser, debattleder Karin Bojs, nobelprisvinner May-Britt Moser, direktør Arvid Hallén i Forskningsrådet og Staffan Normark fra The Royal Swedish Academy of Science.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Kommende guider var på guidet omvisning på Stadshuset to dager før nobelbanketten. Guiden ba om at spørsmålene ble spart til slutt, men forsamlingen var så vitebegjærlige at de ikke klarte å styre seg.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Kommende guider var på guidet omvisning på Stadshuset to dager før nobelbanketten. Guiden ba om at spørsmålene ble spart til slutt, men forsamlingen var så vitebegjærlige at de ikke klarte å styre seg.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det mest staselige rommet i Stadshuset er den Gyllene salen. Veggene er dekket av 18,6 millioner mosaikkbiter gjort av glass og gull. Nobelbanketten ble holdt her de første tiårene, men ettersom salen rommer maksimalt 700 personer, ble man på et tidspunkt nødt til å flytte arrangementet ut i den tilstøtende hallen nedenfor. Men dansen etter banketten holdes fremdeles her. Til levende musikk, forsikrer guiden.   (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Det mest staselige rommet i Stadshuset er den Gyllene salen. Veggene er dekket av 18,6 millioner mosaikkbiter gjort av glass og gull. Nobelbanketten ble holdt her de første tiårene, men ettersom salen rommer maksimalt 700 personer, ble man på et tidspunkt nødt til å flytte arrangementet ut i den tilstøtende hallen nedenfor. Men dansen etter banketten holdes fremdeles her. Til levende musikk, forsikrer guiden.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

NTNU-rektor Gunnar Bovim, prorektor Kari Melby og prorektor Bjørn Gustafsson ved DMF benyttet turen til Stockholm til å knytte bånd til blant annet Uppsala universitet. Tirsdag ble de tatt i mot av rektor Eva Åkesson og en rekke andre fra universitetsledelsen for blant annet å utveksle erfaringer om strategisk ledelse.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

NTNU-rektor Gunnar Bovim, prorektor Kari Melby og prorektor Bjørn Gustafsson ved DMF benyttet turen til Stockholm til å knytte bånd til blant annet Uppsala universitet. Tirsdag ble de tatt i mot av rektor Eva Åkesson og en rekke andre fra universitetsledelsen for blant annet å utveksle erfaringer om strategisk ledelse.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Bovim fikk med seg en bok om Carl von Linné i gave fra Uppsala-rektor Eva Åkesson. Han kommer fra det svenske universitetet og er blant annet kjent som systematikeren som klargjorde artsbegrepet på 1700-tallet.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Bovim fikk med seg en bok om Carl von Linné i gave fra Uppsala-rektor Eva Åkesson. Han kommer fra det svenske universitetet og er blant annet kjent som systematikeren som klargjorde artsbegrepet på 1700-tallet.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

NTNU-rektor Gunnar Bovim og prorektor Kari Melby var blant Moser-parets 28 inviterte gjester.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

NTNU-rektor Gunnar Bovim og prorektor Kari Melby var blant Moser-parets 28 inviterte gjester.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det var skikkelig ruskevær da nobelprisvinnerne og gjester skulle til seremoni og bankett onsdag, men de japanske fotografene fant ly under restauranten på Grand Hotel og fikk sendt bildene av Isamu Akasaki, Hiroshi Amano og Shuji Nakamura som fant opp LED-lyset og ble belønnet med nobelprisen i fysikk.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Det var skikkelig ruskevær da nobelprisvinnerne og gjester skulle til seremoni og bankett onsdag, men de japanske fotografene fant ly under restauranten på Grand Hotel og fikk sendt bildene av Isamu Akasaki, Hiroshi Amano og Shuji Nakamura som fant opp LED-lyset og ble belønnet med nobelprisen i fysikk.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Jeg er ikke vant til å gå i en slik kjole, sa May-Britt Moser til UA på vei til seremonien.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Jeg er ikke vant til å gå i en slik kjole, sa May-Britt Moser til UA på vei til seremonien.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

1 / 13
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UA-kommentaren:

En debatt på nippet til å gå bananas

Det nærmer seg politisk behandling av NTNUs store campusprosjekt. Det er nå det gjelder. Da er det fristende for aktørene å ty til retoriske virkemidler.

To nye meritterte undervisere ved NTNU

Førsteamanuensis Paula Rice og professor Arne Krokan er tildelt stats som meritterte undervisere.

Bevar ironien?

«Utbygging av Vestskråningen og ivaretakelse av grøntarealer er ikke gjensidig utelukkende. En utadrettet utbygging av Vestskråningen vil sannsynligvis føre til større bruk av den minst brukte delen av Høyskoleparken.» skriver styret ved Studentersamfundet i denne ytringen.

The big challenge: Ein festival for folk flest?

«Store og flotte ord, men handlingar talar som kjend høgare enn ord, og det å setje ein skyhøg pris på billettane gjer festivalen utilgjengeleg for mange studentar. Kven er neste generasjon som skal forsøke å løyse framtidas utfordringar viss ikkje studentane?» skriv studentleiaren i denne ytringa.