Fest, jubel og storfint besøk

Gjenopplev gledesscenene etter nobelpristildelingen i denne bildeserien.
Det er 6. oktober 2014 May-Britt Moser har nettopp fått beskjed om nobelpristildelingen via telefon. På kontoret hennes feires det med champagne mens tildelingen blir offentliggjort. (Foto: Nancy Bazilchuk/NTNU)

Det er 6. oktober 2014 May-Britt Moser har nettopp fått beskjed om nobelpristildelingen via telefon. På kontoret hennes feires det med champagne mens tildelingen blir offentliggjort. Foto: Nancy Bazilchuk/NTNU

May-Britt Moser tok en liten gledesdans før hun satte seg inn i bussen for å hente ektemannen på flyplassen. Han var nemlig på et fly til München da det ble klart at Moser-paret var nobelprisvinnere. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

May-Britt Moser tok en liten gledesdans før hun satte seg inn i bussen for å hente ektemannen på flyplassen. Han var nemlig på et fly til München da det ble klart at Moser-paret var nobelprisvinnere. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Rektor Gunnar Bovim, nobelprisvinner May-Britt Moser, DMF-dekan Stig Slørdahl og prorektor Kari Melby venter spent på flyet med den ferske nobelprisvinneren. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Rektor Gunnar Bovim, nobelprisvinner May-Britt Moser, DMF-dekan Stig Slørdahl og prorektor Kari Melby venter spent på flyet med den ferske nobelprisvinneren. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Edvard Moser var noe brydd da han kom inn i ankomsthallen og så den store forsamlingen som ventet på ham. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Edvard Moser var noe brydd da han kom inn i ankomsthallen og så den store forsamlingen som ventet på ham. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det var sterke følelser i sving da far og døtre hverandre igjen. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Det var sterke følelser i sving da far og døtre hverandre igjen. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Ekteparet Moser omfavnet hverandre etter at døtrene hadde fått sine klemmer. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Ekteparet Moser omfavnet hverandre etter at døtrene hadde fått sine klemmer. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Nobel-ekteparet var i strålende humør under intervjurunden på flyplassen. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Nobel-ekteparet var i strålende humør under intervjurunden på flyplassen. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Edvard Moser ble møtt av kona May-Britt og en busslast ansatte fra Kavli-instituttet på Værnes. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Edvard Moser ble møtt av kona May-Britt og en busslast ansatte fra Kavli-instituttet på Værnes. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det ble fest på Kavli-instituttet etter hjemkomsten fra Tyskland. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Det ble fest på Kavli-instituttet etter hjemkomsten fra Tyskland. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det ble vodsom medieinteresse etter at det ble klart at Moser-paret fikk nobelprisen. Her er May-Britt Moser under intervju i NRKs lokaler på Tyholt få timer etter at tildelingen ble kjent. (Foto: Gunnar K. Hansen/NTNU)

Det ble vodsom medieinteresse etter at det ble klart at Moser-paret fikk nobelprisen. Her er May-Britt Moser under intervju i NRKs lokaler på Tyholt få timer etter at tildelingen ble kjent. Foto: Gunnar K. Hansen/NTNU

May-Britt Moser lot rotta Gjertrud hilse på kunnskapsministeren. Torbjørn Røe Isaksen lyttet ivrig da Moser fortalte om forskningen på Kavli-instituttet 10. november 2014. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

May-Britt Moser lot rotta Gjertrud hilse på kunnskapsministeren. Torbjørn Røe Isaksen lyttet ivrig da Moser fortalte om forskningen på Kavli-instituttet 10. november 2014. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Aulaen i hovedbygningen på Gløshaugen var fullsatt da Moser-paret skulle hedres to dager etter at tildelingen ble offentliggjort. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Aulaen i hovedbygningen på Gløshaugen var fullsatt da Moser-paret skulle hedres to dager etter at tildelingen ble offentliggjort. Foto: KRISTOFFER FURBERG

May-Britt og Edvard Moser og John O’ Keefe møtte pressen samlet for første gang etter nobelpristildelingen i Nobel-forum i Stockholm.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

May-Britt og Edvard Moser og John O’ Keefe møtte pressen samlet for første gang etter nobelpristildelingen i Nobel-forum i Stockholm.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Moser-paret stilte til intervju og debatt i den norske ambassaden i Stockholm under nobeluka. Før det ble debatt om hvordan de skandinaviske landene skal hevde seg i vitenskapen, fortalte ekteparet Moser om sin vei til suksessen. Til venstre er debattleder Karin Bojs. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Moser-paret stilte til intervju og debatt i den norske ambassaden i Stockholm under nobeluka. Før det ble debatt om hvordan de skandinaviske landene skal hevde seg i vitenskapen, fortalte ekteparet Moser om sin vei til suksessen. Til venstre er debattleder Karin Bojs. Foto: KRISTOFFER FURBERG

May-Britt Moser under nobelforelesningen. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

May-Britt Moser under nobelforelesningen. Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Jeg er ikke vant til å gå i en slik kjole, sa May-Britt Moser til UA på vei til nobelseremonien i Stockholm konserthus 10. desember 2014. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Jeg er ikke vant til å gå i en slik kjole, sa May-Britt Moser til UA på vei til nobelseremonien i Stockholm konserthus 10. desember 2014. Foto: KRISTOFFER FURBERG

May-Britt Moser under tv-opptak på Væreholmen i mai 2015. (Foto: Gunnar K. Hansen/NTNU)

May-Britt Moser under tv-opptak på Væreholmen i mai 2015. Foto: Gunnar K. Hansen/NTNU

Kronprinsparet besøkte NTNU, Sintef og Kavli-instituttet 2. september 2015. Her møter de Edvard og May-Britt Moser utenfor Kavli-instituttet på Øya. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Kronprinsparet besøkte NTNU, Sintef og Kavli-instituttet 2. september 2015. Her møter de Edvard og May-Britt Moser utenfor Kavli-instituttet på Øya. Foto: KRISTOFFER FURBERG

1 / 18

Kongelige og topp-politikere har stått i kø for å besøke Moser-paret, og de har aldri hatt det så travelt som i sitt første år som nobelprisvinnere. Her kan du lese intervjuet der Edvard Moser forteller om tøffe prioriteringer, fristende tilbud, pengegaver og fremtidsutsikter.

Se flere bildeserier:

Nobeluka i bilder
Her foregår festen
Kom hjem til hyllest
Ellevill feiring på Kavlisenteret
NTNUs fremste forskere

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Har gått i over et år uten tilleggslønn for ekstra arbeidsoppgaver

14 ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap har hatt doble funksjoner uten å få betalt for det. Årsaken er en uenighet om hvor mye ekstra de skal få for hver rolle.

Plan S:

Ny underskriftsaksjon krever konsekvensutredning

Forskere ved Prio har tatt initiativ til en underskriftsaksjon til støtte for en utredning av hvilke konsekvenser Plan S vil få. Aksjonen ble startet fredag ettermiddag.

Ytring:

NTNU i verden

«Grunnutfordringen for NTNU, som for enhver god kunnskapsinstitusjon, er å forstå hva kunnskap er» skriver professor emeritus Arne B Johansen i denne ytringen.

Forskningsrådets direktør:

- Plan S skal ikke på høring

- Selve Plan S er ikke ute på høring. Det er gjennomføringen av planen som vi nå vil gå aktivt ut og be om innspill på, sier John-Arne Røttingen.