36 bilder forteller historien om 2016

UAs spalter har vært fylt av alt fra politikk og fusjon til Pokémon-kaos og moppekurs. Bla deg gjennom året i denne bildeserien.
4. januar: Fusjonen mellom NTNU og HiST, HiG og HiALS trådde i kraft fra nyttår. På første arbeidsdag etter nyttårshelga ble dette markert i alle studiebyene. - Vi tenker, ikke fire men tyve år fram i tid, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen om sine forvetninger til Nye NTNU da han gjestet Gjøvik.  (Foto: Tore Oksholen)

4. januar: Fusjonen mellom NTNU og HiST, HiG og HiALS trådde i kraft fra nyttår. På første arbeidsdag etter nyttårshelga ble dette markert i alle studiebyene. - Vi tenker, ikke fire men tyve år fram i tid, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen om sine forvetninger til Nye NTNU da han gjestet Gjøvik.  Foto: Tore Oksholen

4. januar: Fusjonsmarkeringen besto blant annet av en direkte samsending fra de tre studiebyene. Her blir rektor Gunnar Bovim pudret før han skal på lufta fra Handelshøyskolen i Trondheim.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

4. januar: Fusjonsmarkeringen besto blant annet av en direkte samsending fra de tre studiebyene. Her blir rektor Gunnar Bovim pudret før han skal på lufta fra Handelshøyskolen i Trondheim.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

4. januar: Nye skilt var på plass en rekke steder da ansatte og studenter troppet opp til et nytt semester. Også i Ålesund var det nye skilt på plass. Prorektor Johan Hustad likte synet som møtte ham da han kom til NTNU i Ålesund.  (Foto: Solveig Mikkelsen)

4. januar: Nye skilt var på plass en rekke steder da ansatte og studenter troppet opp til et nytt semester. Også i Ålesund var det nye skilt på plass. Prorektor Johan Hustad likte synet som møtte ham da han kom til NTNU i Ålesund.  Foto: Solveig Mikkelsen

4. januar: Den enorme fusjonskaka ble foreviget før noen fikk satt kakespaden i den.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

4. januar: Den enorme fusjonskaka ble foreviget før noen fikk satt kakespaden i den.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

8. januar: Mens NTNU skrev historie med fusjonen, sørget Øystein Ekrolls doktorgrad for at Nidarosdomens historie må skrives om. Ekroll undersøkte mellom 20 000 og 30 000 steiner i Oktogonen, og fant at historien ikke var slik man tidligere har antatt. 

8. januar: Mens NTNU skrev historie med fusjonen, sørget Øystein Ekrolls doktorgrad for at Nidarosdomens historie må skrives om. Ekroll undersøkte mellom 20 000 og 30 000 steiner i Oktogonen, og fant at historien ikke var slik man tidligere har antatt. 

15. januar: Dekan Marit Reitan fikk kraftig kritikk fra eget fakultet i debatten om nyorganisering av SVT-fakultetet i januar.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

15. januar: Dekan Marit Reitan fikk kraftig kritikk fra eget fakultet i debatten om nyorganisering av SVT-fakultetet i januar.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

25. januar: Europa står overfor den største strømmen av flyktninger siden andre verdenskrig. Det fører til at Institutt for språk og litteratur vil øke kapasiteten på kurset «Norsk for utlendinger» med inntil hundre plasser for å gi flyktninger med akademisk bakgrunn tilbud om språkopplæring. Bildet viser instituttleder Annlaug Bjørsnøs sammen med Kjell H. Ullestad, Tone Fredriksen Ydse og Olaf Husby.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

25. januar: Europa står overfor den største strømmen av flyktninger siden andre verdenskrig. Det fører til at Institutt for språk og litteratur vil øke kapasiteten på kurset «Norsk for utlendinger» med inntil hundre plasser for å gi flyktninger med akademisk bakgrunn tilbud om språkopplæring. Bildet viser instituttleder Annlaug Bjørsnøs sammen med Kjell H. Ullestad, Tone Fredriksen Ydse og Olaf Husby.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

28. januar: Under et folkemøte om NTNUs innsats for flyktninger sa Flyktninghjelpens Jan Egeland seg imponert over universitetets bidrag. Egeland fikk et par solgrillebriller fra selskapet bak solgrillen som skal kunne brukes til matlaging på steder uten strøm. Dette var et av flere innovasjonsprosjekter fra NTNU som ble presentert på folkemøtet.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

28. januar: Under et folkemøte om NTNUs innsats for flyktninger sa Flyktninghjelpens Jan Egeland seg imponert over universitetets bidrag. Egeland fikk et par solgrillebriller fra selskapet bak solgrillen som skal kunne brukes til matlaging på steder uten strøm. Dette var et av flere innovasjonsprosjekter fra NTNU som ble presentert på folkemøtet.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

4. februar: Hilde Maria Haualand er Norges første døve med doktorgrad. Her får hun applaus på norsk tegnspråk, etter å ha holdt foredrag for andreklassinger ved Tegnspråk- og tolkeutdanningen. Til høyre er førsteamanuensis Eli Raanes.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

4. februar: Hilde Maria Haualand er Norges første døve med doktorgrad. Her får hun applaus på norsk tegnspråk, etter å ha holdt foredrag for andreklassinger ved Tegnspråk- og tolkeutdanningen. Til høyre er førsteamanuensis Eli Raanes.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

15. februar: NTNU-rektor Gunnar Bovim presenterte sin tilrådning til ny fakultetsstruktur for NTNU på et styremøte.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

15. februar: NTNU-rektor Gunnar Bovim presenterte sin tilrådning til ny fakultetsstruktur for NTNU på et styremøte.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

16. februar: Arbeiderpartiet med Marianne Aasen i spissen varslet at partiet skulle sette ned et hurtigarbeidende utvalg for å utforske hva de vil med norske universiteter og høgskoler. Et mulig tiltak som ble nevnt var å gjøre studier i utlandet obligatorisk.  (Foto: Tore Oksholen)

16. februar: Arbeiderpartiet med Marianne Aasen i spissen varslet at partiet skulle sette ned et hurtigarbeidende utvalg for å utforske hva de vil med norske universiteter og høgskoler. Et mulig tiltak som ble nevnt var å gjøre studier i utlandet obligatorisk.  Foto: Tore Oksholen

10. mars: Fiskeriminister Per Sandberg brukte ikke lang tid i sin nye ministerpost til å havne i klinsj med forskere. Her er han på NTNU-besøk i mars.  (Foto: Tore Oksholen)

10. mars: Fiskeriminister Per Sandberg brukte ikke lang tid i sin nye ministerpost til å havne i klinsj med forskere. Her er han på NTNU-besøk i mars.  Foto: Tore Oksholen

1. april: Ledelsen ved NTNU har møtt de ansatte på fusjonskafé med forskjellige tema flere ganger gjennom året. I april var det store spørsmålet: «Hvor skal det spares?»  (Foto: Tore Oksholen)

1. april: Ledelsen ved NTNU har møtt de ansatte på fusjonskafé med forskjellige tema flere ganger gjennom året. I april var det store spørsmålet: «Hvor skal det spares?»  Foto: Tore Oksholen

2. juni: God arbeidsteknikk må til for å unngå smerter i muskler og ledd. I starten av juni var noen av NTNUs renholdere i gymsalen i Idrettsbygget på Gløshaugen for å trene på riktig moppeteknikk.   (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

2. juni: God arbeidsteknikk må til for å unngå smerter i muskler og ledd. I starten av juni var noen av NTNUs renholdere i gymsalen i Idrettsbygget på Gløshaugen for å trene på riktig moppeteknikk.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

1. august: To uker før ankesaken der de iranske NTNU-stipendiatene Hamideh Kaffash og Shahin Akbarnejad skulle møte Utlendingsnemda i retten, kom beskjeden om at de fikk oppholdstillatelse etter lang kamp mot myndighetene. - Jeg var ikke farlig før, og jeg er ikke farlig nå, sa Kaffash da hun var tilbake på Gløshaugen.  (Foto: Kristoffer Furberg)

1. august: To uker før ankesaken der de iranske NTNU-stipendiatene Hamideh Kaffash og Shahin Akbarnejad skulle møte Utlendingsnemda i retten, kom beskjeden om at de fikk oppholdstillatelse etter lang kamp mot myndighetene. - Jeg var ikke farlig før, og jeg er ikke farlig nå, sa Kaffash da hun var tilbake på Gløshaugen.  Foto: Kristoffer Furberg

2. august: Klokka nærmet seg 23.00, og det krydde av lidenskapelige Pokémon Go-spillere på Gløshaugen. Et triangel av tre tette pokéstops gjorde at området foran Hovedbygningen ble et av de hotteste stedene for spillerne i Trondheim. 

2. august: Klokka nærmet seg 23.00, og det krydde av lidenskapelige Pokémon Go-spillere på Gløshaugen. Et triangel av tre tette pokéstops gjorde at området foran Hovedbygningen ble et av de hotteste stedene for spillerne i Trondheim. 

11. august: Spørsmålet om hva som skal gjøres med Elgeseter gate har lenge vært en het potet. - Med dagens politiske vedtak er det ingenting som tyder på at Elgeseter gate vil bli ei levende gate med kaféer og butikker, sa Trond Åm i Venstre i et intervju med UA.  (Foto: Kristoffer Furberg)

11. august: Spørsmålet om hva som skal gjøres med Elgeseter gate har lenge vært en het potet. - Med dagens politiske vedtak er det ingenting som tyder på at Elgeseter gate vil bli ei levende gate med kaféer og butikker, sa Trond Åm i Venstre i et intervju med UA.  Foto: Kristoffer Furberg

12. august: De tre første studenttårnene på Moholt åpnet dørene for sine 364 nye beboere, og den store flyttesjauen var i full gang. - Det blir deilig å få sitt helt eget sted. Jeg tror dette blir helt perfekt, sier Nora Rebni (18) fra Bodø.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

12. august: De tre første studenttårnene på Moholt åpnet dørene for sine 364 nye beboere, og den store flyttesjauen var i full gang. - Det blir deilig å få sitt helt eget sted. Jeg tror dette blir helt perfekt, sier Nora Rebni (18) fra Bodø.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

16. august: 9000 nye studenter starter på NTNU høsten 2016. Det er mer enn noen gang tidligere.  

16. august: 9000 nye studenter starter på NTNU høsten 2016. Det er mer enn noen gang tidligere.  

16. august: Representanter fra NTNUI imponerte med luftige svev som et av de siste innslagene på scenen under immatrikuleringen på Gløshaugen.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

16. august: Representanter fra NTNUI imponerte med luftige svev som et av de siste innslagene på scenen under immatrikuleringen på Gløshaugen.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

17. august: - Det kommer til å gå dere vel, så lenge dere ikke hopper av og melder dere på Paradise Hotel, sa konferansier Else Kåss Furuseth da NTNU i Ålesund hadde sin aller første immatrikulering etter fusjonen. 

17. august: - Det kommer til å gå dere vel, så lenge dere ikke hopper av og melder dere på Paradise Hotel, sa konferansier Else Kåss Furuseth da NTNU i Ålesund hadde sin aller første immatrikulering etter fusjonen. 

19. august: Nedlatende og arrogante gløsinger og dragvollere som føler seg som annenrangs NTNU-ere. Cecilie Dahl Rians masteroppgave viste at kulturkløften består, 20 år etter at NTH ble NTNU.   (Foto: Kristoffer Furberg)

19. august: Nedlatende og arrogante gløsinger og dragvollere som føler seg som annenrangs NTNU-ere. Cecilie Dahl Rians masteroppgave viste at kulturkløften består, 20 år etter at NTH ble NTNU.   Foto: Kristoffer Furberg

1. september: Et nytt hjelpekontor for utenlandske arbeidstakere i Trondheim skal redusere saksbehandlingstiden dramatisk. Det gjør det lettere å trekke toppforskere til Trondheim, ifølge May-Britt Moser som sto for snorklipping sammen med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

1. september: Et nytt hjelpekontor for utenlandske arbeidstakere i Trondheim skal redusere saksbehandlingstiden dramatisk. Det gjør det lettere å trekke toppforskere til Trondheim, ifølge May-Britt Moser som sto for snorklipping sammen med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie  Foto: KRISTOFFER FURBERG

1. september: Bassam Hussein ved NTNU ble kåret til én av landets 10 mest fantastiske forelesere. Lek, involvering og aktiv læring er viktige elementer for Hussein.   (Foto: Kristoffer Furberg)

1. september: Bassam Hussein ved NTNU ble kåret til én av landets 10 mest fantastiske forelesere. Lek, involvering og aktiv læring er viktige elementer for Hussein.   Foto: Kristoffer Furberg

5. september: Som kunnskapsminister er Torbjørn Røe Isaksen ofte å se i UAs spalter. Her er statsrådens kontor, og en solid pose boller, men intervjuet i september handlet blant annet om hvordan han definerer konservativ kunnskapspolitikk.  (Foto: Tore Oksholen)

5. september: Som kunnskapsminister er Torbjørn Røe Isaksen ofte å se i UAs spalter. Her er statsrådens kontor, og en solid pose boller, men intervjuet i september handlet blant annet om hvordan han definerer konservativ kunnskapspolitikk.  Foto: Tore Oksholen

22. september: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen tok med seg en mengde norske universitetsledere til Brasil i september. NTNU-studenten Mahadia Iman Semboja er på utveksling i Rio De Janeiro og sikret seg en selfie med statsråden.  (Foto: Tore Oksholen)

22. september: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen tok med seg en mengde norske universitetsledere til Brasil i september. NTNU-studenten Mahadia Iman Semboja er på utveksling i Rio De Janeiro og sikret seg en selfie med statsråden.  Foto: Tore Oksholen

26. september: UA var med da fremtidens lærere ble satt på prøve ved Trondheims mest umoderne undervisningslokale, Schivevollen. Konsentrasjonsnivået var høyt og konkurranseinstinktet på plass da ulike arter skulle sankes til én av oppgavene.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

26. september: UA var med da fremtidens lærere ble satt på prøve ved Trondheims mest umoderne undervisningslokale, Schivevollen. Konsentrasjonsnivået var høyt og konkurranseinstinktet på plass da ulike arter skulle sankes til én av oppgavene.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

10. oktober: I forbindelse med immatrikuleringen i høst ble det laget store NTNU-bokstaver til en selfie-stand på Gløshaugen. Etter immatrikuleringen prydet bokstavene gressplena foran Hovedbygningen. Men en morgen i oktober var det imidlertid et noe annet syn som møtte studenter og ansatte. NTNU var nemlig byttet ut med NTH.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

10. oktober: I forbindelse med immatrikuleringen i høst ble det laget store NTNU-bokstaver til en selfie-stand på Gløshaugen. Etter immatrikuleringen prydet bokstavene gressplena foran Hovedbygningen. Men en morgen i oktober var det imidlertid et noe annet syn som møtte studenter og ansatte. NTNU var nemlig byttet ut med NTH.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

28. oktober: Styrerepresentanter på stemmejakt: Ingvild Sørlie og Kim Allgot, for anledningen i utkledning, sitter i NTNU-styret og var på stemmejakt på Dragvoll for å øke oppslutningen om valget til Studenttinget.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

28. oktober: Styrerepresentanter på stemmejakt: Ingvild Sørlie og Kim Allgot, for anledningen i utkledning, sitter i NTNU-styret og var på stemmejakt på Dragvoll for å øke oppslutningen om valget til Studenttinget.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

28. oktober: Olje- og energiminister Tord Liens reise til Israel med blant annet to oljeforskere fra NTNU. Det provoserte mange. Lien og NTNU-rektor Gunnar Bovim stilte til debattmøte hos De nasjonale forskningsetiske komiteene i etterkant.  (Foto: Tore Oksholen)

28. oktober: Olje- og energiminister Tord Liens reise til Israel med blant annet to oljeforskere fra NTNU. Det provoserte mange. Lien og NTNU-rektor Gunnar Bovim stilte til debattmøte hos De nasjonale forskningsetiske komiteene i etterkant.  Foto: Tore Oksholen

8. november: Flyktninger grep muligheten da NTNU tilbød dem undervisning. Her ser vi et klassebilde av studenter som tok kurset "Of Borders and Travelers". Flere av dem kom nylig til Norge som flyktninger.  (Foto: Solveig Mikkelsen)

8. november: Flyktninger grep muligheten da NTNU tilbød dem undervisning. Her ser vi et klassebilde av studenter som tok kurset "Of Borders and Travelers". Flere av dem kom nylig til Norge som flyktninger.  Foto: Solveig Mikkelsen

21. november: Virtual reality (VR) kan sende deg inn i menneskehjernen, opp på Mount Everest og ut på scenen under en Queen-konsert. - Ikke bare kult, men en fantastisk læringsplattform, mener Vitensenterets direktør Arnfinn S. Rokne, som i et intervju fortalte at det nærmer seg realisering av 3D-planetarium ved Vitensenteret.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

21. november: Virtual reality (VR) kan sende deg inn i menneskehjernen, opp på Mount Everest og ut på scenen under en Queen-konsert. - Ikke bare kult, men en fantastisk læringsplattform, mener Vitensenterets direktør Arnfinn S. Rokne, som i et intervju fortalte at det nærmer seg realisering av 3D-planetarium ved Vitensenteret.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

21. november: Arkitektstudenter gjorde opprør. Kommunikasjonen må bli bedre og forbedringer må skje fort, var deres klare melding til fakultetsledelsen Dekan Fredrik Shetelig møtte rakrygget opp på allmøte.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

21. november: Arkitektstudenter gjorde opprør. Kommunikasjonen må bli bedre og forbedringer må skje fort, var deres klare melding til fakultetsledelsen Dekan Fredrik Shetelig møtte rakrygget opp på allmøte.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

24. november: Det var en strålende glad Marte Øien som mottok nyheten fra tellekorpset om at hun hadde fått flest stemmer og dermed var valgt som Studenttingets nye leder.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

24. november: Det var en strålende glad Marte Øien som mottok nyheten fra tellekorpset om at hun hadde fått flest stemmer og dermed var valgt som Studenttingets nye leder.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

2. desember: De første ansatte flyttet inn i det nye Teknologibygget på Kalvskinnet i starten av desember, men det var slett ikke bare glede å spore. Misnøyen med åpne kontorlandskap skaper uro.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

2. desember: De første ansatte flyttet inn i det nye Teknologibygget på Kalvskinnet i starten av desember, men det var slett ikke bare glede å spore. Misnøyen med åpne kontorlandskap skaper uro.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

7. desember: Hovedbygningen på Gløshaugen går gjennom tidenes oppussing. Noe av det som gjøres er å fjerne mesaniner og sette rom tilbake i sin opprinnelige stand.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

7. desember: Hovedbygningen på Gløshaugen går gjennom tidenes oppussing. Noe av det som gjøres er å fjerne mesaniner og sette rom tilbake i sin opprinnelige stand.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

1 / 36

Du navigerer i bildeserien ved trykke på piltastene eller ved å swipe, om du bruker touch-skjerm.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Etikken blir viktigere i søknader om midler fra Forskningsrådet

Hopper du harelabb over forskningsetikken når du skal søke Forskningsrådet om midler? Nå vil det straffes hardere.

Forskere i folkemøte om klima:

- Klima taper mot internasjonalisering

Ytring:

Hvem har rett til å mene noe om Høyskoleparken?

Å fremme et argument ved å prøve å frata meningsmotstanderen troverdighet, er et kjent retorisk knep. Men ikke akkurat tillitsvekkende.

Ytring:

Plagiat – den nye utfordringen for forskere?

Her er en historie om hvordan forskningsjuks kan utføres i praksis. Forskere stjal innholdet i et paper skrevet av Antje Klitkou og hennes kolleger.