Starmus:

Her kan du se noe av det som skjedde festivalens andre dag

Astronauten Terry Virts er én av flere astronauter på Starmus-festivalen. Han stilte i en spør og svar-sesjon mandag der mange tilhørere ville vite hvordan det egentlig er å være astronaut. Vel, du må bruke samme t-skjorte i 14 dager, var blant detaljene Virts delte.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Astronauten Terry Virts er én av flere astronauter på Starmus-festivalen. Han stilte i en spør og svar-sesjon mandag der mange tilhørere ville vite hvordan det egentlig er å være astronaut. Vel, du må bruke samme t-skjorte i 14 dager, var blant detaljene Virts delte.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Under spørresesjonen med astronaut Terry Virts var det flere med en astronautdrøm i magen. Men hva skal til for å bli astronaut når det er tusenvis av søkere? - Sjansen din er iallfall null om du ikke søker, sa Virts og fortalte at hans vei inn i NASA kom som følge av hans lidenskap for pilotyrket.   (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Under spørresesjonen med astronaut Terry Virts var det flere med en astronautdrøm i magen. Men hva skal til for å bli astronaut når det er tusenvis av søkere? - Sjansen din er iallfall null om du ikke søker, sa Virts og fortalte at hans vei inn i NASA kom som følge av hans lidenskap for pilotyrket.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

Kaspersky lab har laget en simulator der de forsøker å gi et blikk inn i fremtiden.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Kaspersky lab har laget en simulator der de forsøker å gi et blikk inn i fremtiden.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Jeg har aldri møtt en politiker som har forstått så raskt hva Starmus handler om, sa festivalsjef Garik Israelian og takket kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen for å ha vært med på å gjøre Starmus i Trondheim mulig.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Jeg har aldri møtt en politiker som har forstått så raskt hva Starmus handler om, sa festivalsjef Garik Israelian og takket kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen for å ha vært med på å gjøre Starmus i Trondheim mulig.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

11 nobelprisvinnere møttes til debatt: (f.v.) Edvard Moser, Adam Reiss, Chris Pissarides, Finn Kydland, George Smoot, May-Britt Moser, Adam Smith (moderator) Tim Hunt, Robert Wilson, Stefan W. Hell, Susumu Tonegawa og Torsten Wiesel.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

11 nobelprisvinnere møttes til debatt: (f.v.) Edvard Moser, Adam Reiss, Chris Pissarides, Finn Kydland, George Smoot, May-Britt Moser, Adam Smith (moderator) Tim Hunt, Robert Wilson, Stefan W. Hell, Susumu Tonegawa og Torsten Wiesel.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Den svenske nevrofysiologen Torsten Wiesel, den engelske biokjemikeren Tim Hunt og den rumensk-tyske fysikeren Stefan W. Hell fortsatte diskusjonen etter nobelprisvinnerdebatten. I bakgrunn er Edvard Moser.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Den svenske nevrofysiologen Torsten Wiesel, den engelske biokjemikeren Tim Hunt og den rumensk-tyske fysikeren Stefan W. Hell fortsatte diskusjonen etter nobelprisvinnerdebatten. I bakgrunn er Edvard Moser.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Tidligere pop-stjerne, nåværende CERN-forsker, professor og tv-kjendis, Brian Cox, intervjues av britisk TV i pausen. Cox spilte tidligere på dagen inn en ny episode av radioshowet «The Infinite Monkey Cage» med medprogramleder og komiker Robin Ince.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Tidligere pop-stjerne, nåværende CERN-forsker, professor og tv-kjendis, Brian Cox, intervjues av britisk TV i pausen. Cox spilte tidligere på dagen inn en ny episode av radioshowet «The Infinite Monkey Cage» med medprogramleder og komiker Robin Ince.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Selv om en befinner seg på VIP-rommet betyr ikke det nødvendigvis at serveringen er noe annerledes enn den er i resten av konferansesalen, her illustrert ved rektor Gunnar Bovim som tok seg et fem-minutt med boller og vann i pausen mandag.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Selv om en befinner seg på VIP-rommet betyr ikke det nødvendigvis at serveringen er noe annerledes enn den er i resten av konferansesalen, her illustrert ved rektor Gunnar Bovim som tok seg et fem-minutt med boller og vann i pausen mandag.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

At det finnes et sjakkbrett eller tre på en festival for forskere og vitenskapsmenn er kanskje ingen stor overraskelse. Det at de også ble brukt som pauseunderholdning er vel strengt tatt heller ikke det.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

At det finnes et sjakkbrett eller tre på en festival for forskere og vitenskapsmenn er kanskje ingen stor overraskelse. Det at de også ble brukt som pauseunderholdning er vel strengt tatt heller ikke det.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Hverdagen kom også til matserveringen under Starmusfestivalens andre dag, og publikum tok en velfortjent pause midtveis. Søndagens berlinerboller ble byttet ut med en noe sunnere og mindre klissete variant.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Hverdagen kom også til matserveringen under Starmusfestivalens andre dag, og publikum tok en velfortjent pause midtveis. Søndagens berlinerboller ble byttet ut med en noe sunnere og mindre klissete variant.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Herrison Schmitt, en av de siste menneskene som gikk på månen, startet sitt foredrag med å kaste ut miniatyrer av Apollo 17 til publikum, før han fortalte om de viktigste teknologiene for å kunne gjennomføre en reise til månen. Raketter og vannavkjølt undertøy.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Herrison Schmitt, en av de siste menneskene som gikk på månen, startet sitt foredrag med å kaste ut miniatyrer av Apollo 17 til publikum, før han fortalte om de viktigste teknologiene for å kunne gjennomføre en reise til månen. Raketter og vannavkjølt undertøy.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

George Smoot gikk på scenen til introen fra tv-serien «The Big Bang Theory,» og brukte sine tilmålte 20 minutter på å forklare, vel, nettopp The Big Bang Theory. Selve teorien altså. Ikke TV-serien. - Når vi ser utover i galaksen ser vi tilbake i tid på samme måte som når en ser på fossiler, sa han.   (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

George Smoot gikk på scenen til introen fra tv-serien «The Big Bang Theory,» og brukte sine tilmålte 20 minutter på å forklare, vel, nettopp The Big Bang Theory. Selve teorien altså. Ikke TV-serien. - Når vi ser utover i galaksen ser vi tilbake i tid på samme måte som når en ser på fossiler, sa han.   Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Det er mange jobber en ikke tenker over at det er noen som har under en festival. En av dem er å løpe opp på scenen og plassere en ny vannflaske på podiet mellom hver taler, slik som hun her gjorde.   (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Det er mange jobber en ikke tenker over at det er noen som har under en festival. En av dem er å løpe opp på scenen og plassere en ny vannflaske på podiet mellom hver taler, slik som hun her gjorde.   Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Adam Reiss har viet en stor del av sitt liv til å se hvordan og hvor fort universet utvider seg, blant annet ved å se på lysbølgene. - Ved å sammenlikne nye og gamle supernovaer fant vi ut at universet aksellererer. Det er interessant med det er at vi ikke vet hvorfor, men én av de mulige forklaringene er at vi har ødelagt Einsteins relativitetsteori. Uansett vet vi at dette stemmer, for vi fikk en Nobelpris for det. Og de bruker ikke å gi prisene til folk som tar feil, sa han.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Adam Reiss har viet en stor del av sitt liv til å se hvordan og hvor fort universet utvider seg, blant annet ved å se på lysbølgene. - Ved å sammenlikne nye og gamle supernovaer fant vi ut at universet aksellererer. Det er interessant med det er at vi ikke vet hvorfor, men én av de mulige forklaringene er at vi har ødelagt Einsteins relativitetsteori. Uansett vet vi at dette stemmer, for vi fikk en Nobelpris for det. Og de bruker ikke å gi prisene til folk som tar feil, sa han.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- La meg introdusere dere litt til det jeg skal snakke om mens presentasjonen kobles opp, sa Brian Greene til de oppmøtte under festivalen og beviste med at ikke engang en person som kan forklare strengteori og rom-tid er i stand til å koble en datamaskin til en prosjektor uten at det blir krøll. Endelig en problemstilling de fleste kan kjenne seg igjen i.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

- La meg introdusere dere litt til det jeg skal snakke om mens presentasjonen kobles opp, sa Brian Greene til de oppmøtte under festivalen og beviste med at ikke engang en person som kan forklare strengteori og rom-tid er i stand til å koble en datamaskin til en prosjektor uten at det blir krøll. Endelig en problemstilling de fleste kan kjenne seg igjen i.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Mandag kveld var det duket for Stjernefest for alle over 18 med festivalpass. Inne i selve festsalen var det langt fra fullpakket en time etter at Stjernefesten under Starmus hadde startet. De fleste foretrakk å vente på stjernene i loungen utenfor festlokalet på Brattøra.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Mandag kveld var det duket for Stjernefest for alle over 18 med festivalpass. Inne i selve festsalen var det langt fra fullpakket en time etter at Stjernefesten under Starmus hadde startet. De fleste foretrakk å vente på stjernene i loungen utenfor festlokalet på Brattøra.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Og mens de med vanlig festivalpass tok en øl og ventet på stjernene kunne både herr Moser, David Zambuka og flere andre talere observeres inne på VIP-området sammen med de prioriterte gjestene.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Og mens de med vanlig festivalpass tok en øl og ventet på stjernene kunne både herr Moser, David Zambuka og flere andre talere observeres inne på VIP-området sammen med de prioriterte gjestene.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

1 / 17
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Alle må med for å få til et unikt kunstnerisk kraftsentrum ved NTNU

«Ideen om at arkitektur og design skal dominere et KAM-senteret i Høyskolebakken uten kunst- og medievitenskap og musikk, går på tvers av fundamentale forutsetninger for campusprosessen», skriver forfatterne av denne ytringen.

Linjeforeningen Sct. Omega Broderskab:

Har dyrket det «rene vennskap» i 100 år

Linjeforeningen Sct. Omega Broderskab feirer 100 årsjubileum i 2019. Hvordan ble de en av NTNUs største linjeforeninger?

PST advarer studenter mot utenlandsk etterretning

Norske studenter er blitt kontaktet av utenlandsk etterretning, opplyser PST, som advarer og informerer om faren.

Mindre frafall blant guttene når jenteandelen på studiet stiger

– Den beste måten å bedre trivselen for gutta på, er å få flere jenter inn på studiet, sier Endre M. A. Ulberg.