Her ser du noe av det som skjedde ved NTNU i august

Her ser du noen av våre blinkskudd fra august. Bruk piltastene eller sveip for å bla i bildene.
Anne Borg startet i stillingen som prorektor for utdanning første august, og var i godt humør da vi møtte henne på hennes nye kontor første arbeidsdag. NTNU har også fått en ny prorektor for forskning, Bjarne Foss. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Anne Borg startet i stillingen som prorektor for utdanning første august, og var i godt humør da vi møtte henne på hennes nye kontor første arbeidsdag. NTNU har også fått en ny prorektor for forskning, Bjarne Foss. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det nye 3D-planetariumet på Vitensenteret åpnet i midten av august. Da en demonstrasjon ble spilt av noen dager før den offisielle åpniningen var «helt sprøtt!», «sinnsykt!» og «wow!» blant reaksjonene fra de ansatte som så planetariet i aksjon for første gang. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Det nye 3D-planetariumet på Vitensenteret åpnet i midten av august. Da en demonstrasjon ble spilt av noen dager før den offisielle åpniningen var «helt sprøtt!», «sinnsykt!» og «wow!» blant reaksjonene fra de ansatte som så planetariet i aksjon for første gang. Foto: KRISTOFFER FURBERG

De gamle telefonkioskene i Trondheim får nytt liv når Litterært kollektiv og Punktet Visningsrom gjør dem om til små kunstmuseer med en poesitelefon hvor en kan slå et nummer og høre dikt. På bildet kan en se Hanna Malene Lindberg i Litterært Kollektiv (t.v.) og Therese Stendahl i Punktet Visningsrom. (Foto: Solveig Mikkelsen)

De gamle telefonkioskene i Trondheim får nytt liv når Litterært kollektiv og Punktet Visningsrom gjør dem om til små kunstmuseer med en poesitelefon hvor en kan slå et nummer og høre dikt. På bildet kan en se Hanna Malene Lindberg i Litterært Kollektiv (t.v.) og Therese Stendahl i Punktet Visningsrom. Foto: Solveig Mikkelsen

NTNU og Sintef inviterte til frokostdebatt om forskning i populismens tidsalder under Arendalsuka. Om bord på MS Sandnes, båten NTNU og Sintef leide for uken, diskuterte NTNU-rektor Gunnar Bovim, Arbeiderpartiets Trond Giske, Sintef-direktør Alexandra Bech Gjørv og direktøren i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen mens et femtitalls tilhørere koste seg med frokosten. (Foto: Espen Halvorsen Haugan)

NTNU og Sintef inviterte til frokostdebatt om forskning i populismens tidsalder under Arendalsuka. Om bord på MS Sandnes, båten NTNU og Sintef leide for uken, diskuterte NTNU-rektor Gunnar Bovim, Arbeiderpartiets Trond Giske, Sintef-direktør Alexandra Bech Gjørv og direktøren i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen mens et femtitalls tilhørere koste seg med frokosten. Foto: Espen Halvorsen Haugan

Også erfarne statsråder som utenriksminister Børge Brende kan gå feil enkelte ganger. Da er det greit å ha en erfaren rektor som Gunnar Bovim ved sin side til å ta tak og lede rett vei. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Også erfarne statsråder som utenriksminister Børge Brende kan gå feil enkelte ganger. Da er det greit å ha en erfaren rektor som Gunnar Bovim ved sin side til å ta tak og lede rett vei. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Regnværet preget immatrikuleringen i Trondheim, men mens de andre måtte ta til takke med ponchoer eller regnjakker hadde rektor Gunnar Bovim egen paraply med holder. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Regnværet preget immatrikuleringen i Trondheim, men mens de andre måtte ta til takke med ponchoer eller regnjakker hadde rektor Gunnar Bovim egen paraply med holder. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Ved NTNU i Gjøvik holder det ikke å ha en ambulanse å trene i når det skal øves på utrykninger. De tok understellet til en ubåt-simulator og bygde en ambulanse-simulator som beveger seg med et forhåndsprogrammert terreng for å gjøre treningen så realistisk som mulig. Christer Eriksson (t.h.) og Terje Ødegården ved Senter for Simulering og Pasientsikkerhet forteller at det såvidt dem bekjent bare finnes en slik simuator to andre steder i verden. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Ved NTNU i Gjøvik holder det ikke å ha en ambulanse å trene i når det skal øves på utrykninger. De tok understellet til en ubåt-simulator og bygde en ambulanse-simulator som beveger seg med et forhåndsprogrammert terreng for å gjøre treningen så realistisk som mulig. Christer Eriksson (t.h.) og Terje Ødegården ved Senter for Simulering og Pasientsikkerhet forteller at det såvidt dem bekjent bare finnes en slik simuator to andre steder i verden. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Etter en regnfull immatrikulering i Trondheim gjorde det nok godt for rektor Gunnar Bovim med følge å ta turen til finværet i Gjøvik for å ønske studentene velkommen til nytt studieår. Bovim gjentok i det store og hele sin tale fra Trondheim og la vekt på at trakassering og mobbing ikke er greit ved universitetet. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Etter en regnfull immatrikulering i Trondheim gjorde det nok godt for rektor Gunnar Bovim med følge å ta turen til finværet i Gjøvik for å ønske studentene velkommen til nytt studieår. Bovim gjentok i det store og hele sin tale fra Trondheim og la vekt på at trakassering og mobbing ikke er greit ved universitetet. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Under immatrikuleringen i Ålesund stilte Gjermund Kvernmo Langset, leder for Studentparlamentet i Ålesund, i kjole for å feire mangfoldet. - Jeg har på meg kjole for å vise at her ved NTNU er det lov å stikke seg litt ut. Mange brøt ut i latter da jeg dere så meg i kjole, men dette er ikke bare gøy. Neste gang noen skiller seg ut, må vi tenke oss om to ganger før vi flirer, sa han fra talerstolen. (Foto: Solveig Mikkelsen)

Under immatrikuleringen i Ålesund stilte Gjermund Kvernmo Langset, leder for Studentparlamentet i Ålesund, i kjole for å feire mangfoldet. - Jeg har på meg kjole for å vise at her ved NTNU er det lov å stikke seg litt ut. Mange brøt ut i latter da jeg dere så meg i kjole, men dette er ikke bare gøy. Neste gang noen skiller seg ut, må vi tenke oss om to ganger før vi flirer, sa han fra talerstolen. Foto: Solveig Mikkelsen

Mange var tydelig stolte av å begynne på NTNU og benyttet anledningen til å forevige første dag på campus, slik som denne gjengen i Ålesund som poseserer ved de etter hvert så velkjente blå bokstavene. (Foto: Solveig Mikkelsen)

Mange var tydelig stolte av å begynne på NTNU og benyttet anledningen til å forevige første dag på campus, slik som denne gjengen i Ålesund som poseserer ved de etter hvert så velkjente blå bokstavene. Foto: Solveig Mikkelsen

NTNU på Gjøvik er i tett samarbeid med Cyberforsvaret. Ifølge generalmajor Inge Kampenes i Cyberforsvaret og NTNU CCIS-direktør Sofie Nystrøm er samarbeidet unikt og gjensidig. - Vi er helt avhengige av et samarbeid med en institusjon som NTNU. Vi må rett og slett ha en partner innen forskning og akademia, så dette er viktig for oss, sier generalmajoren (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

NTNU på Gjøvik er i tett samarbeid med Cyberforsvaret. Ifølge generalmajor Inge Kampenes i Cyberforsvaret og NTNU CCIS-direktør Sofie Nystrøm er samarbeidet unikt og gjensidig. - Vi er helt avhengige av et samarbeid med en institusjon som NTNU. Vi må rett og slett ha en partner innen forskning og akademia, så dette er viktig for oss, sier generalmajoren Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Studentnach i Samfundet. Studentene troppet opp i hopetall for å få med seg valgdebatten mellom Trine Skei Grande, Ola Borten Moe, Marianne Marthinsen og Sivert Bjørnstad. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Studentnach i Samfundet. Studentene troppet opp i hopetall for å få med seg valgdebatten mellom Trine Skei Grande, Ola Borten Moe, Marianne Marthinsen og Sivert Bjørnstad. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Christopher Wilkens (t.v.) og Kenneth Lønning fra Koht arkitekter var i Trondheim for å høste innspill til planene for nytt campus. NTNU la i august frem tre forslag til områder de kan tenke seg å bygge i. Forslagene skal bearbeides frem mot et endelig planforslag som skal komme i løpet av høsten. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Christopher Wilkens (t.v.) og Kenneth Lønning fra Koht arkitekter var i Trondheim for å høste innspill til planene for nytt campus. NTNU la i august frem tre forslag til områder de kan tenke seg å bygge i. Forslagene skal bearbeides frem mot et endelig planforslag som skal komme i løpet av høsten. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

1 / 13

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Har gått i over et år uten tilleggslønn for ekstra arbeidsoppgaver

14 ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap har hatt doble funksjoner uten å få betalt for det. Årsaken er en uenighet om hvor mye ekstra de skal få for hver rolle.

Plan S:

Ny underskriftsaksjon krever konsekvensutredning

Forskere ved Prio har tatt initiativ til en underskriftsaksjon til støtte for en utredning av hvilke konsekvenser Plan S vil få. Aksjonen ble startet fredag ettermiddag.

Ytring:

NTNU i verden

«Grunnutfordringen for NTNU, som for enhver god kunnskapsinstitusjon, er å forstå hva kunnskap er» skriver professor emeritus Arne B Johansen i denne ytringen.

Forskningsrådets direktør:

- Plan S skal ikke på høring

- Selve Plan S er ikke ute på høring. Det er gjennomføringen av planen som vi nå vil gå aktivt ut og be om innspill på, sier John-Arne Røttingen.