Året i bilder

2018 startet med et smell i en av NTNUs mange laber.
2. januar: NTNU trapper opp satsingen på fysisk sikring, kunne UA melde. Statssekretær Thor Kleppen Sættem i Justis- og beredskapsdepartementet fikk demonstrert CASAs sjokkrør på Gløshaugen da året bokstavelig talt startet med et smell, også i UAs spalter.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

2. januar: NTNU trapper opp satsingen på fysisk sikring, kunne UA melde. Statssekretær Thor Kleppen Sættem i Justis- og beredskapsdepartementet fikk demonstrert CASAs sjokkrør på Gløshaugen da året bokstavelig talt startet med et smell, også i UAs spalter.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

8. januar: NTNU i Ålesund skrev historie da de for første gang avholdt en disputas. Etter disputasen sto feiring og annen moro for tur. Her blir festens midtpunkt slått til ridder, det vil si «Knight of King Ægir's Court». I hendene holder han en kikkert.  (Foto: Else Britt Ervik/NTNU)

8. januar: NTNU i Ålesund skrev historie da de for første gang avholdt en disputas. Etter disputasen sto feiring og annen moro for tur. Her blir festens midtpunkt slått til ridder, det vil si «Knight of King Ægir's Court». I hendene holder han en kikkert.  Foto: Else Britt Ervik/NTNU

10. januar: - Det gikk så fort. Det er jo et fartsmonster, sa en tydelig opprømt Håkon Fyhn etter å ha prøvd elsykkel for første gang. Forskeren var blant flere Dragvoll-ansatte som prøvde elsykkel fra Miljøpakken. NTNU har et mål om at de ansatte skal reise miljøvennlig til jobb, og kommunen er med på laget.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

10. januar: - Det gikk så fort. Det er jo et fartsmonster, sa en tydelig opprømt Håkon Fyhn etter å ha prøvd elsykkel for første gang. Forskeren var blant flere Dragvoll-ansatte som prøvde elsykkel fra Miljøpakken. NTNU har et mål om at de ansatte skal reise miljøvennlig til jobb, og kommunen er med på laget.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

18. januar: NTNU arrangerte sin årlige ledersamling på Oppdal. Én av nyhetene var at NTNU etablerer en avdeling for etter- og videreutdanning i Oslo.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

18. januar: NTNU arrangerte sin årlige ledersamling på Oppdal. Én av nyhetene var at NTNU etablerer en avdeling for etter- og videreutdanning i Oslo.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

23. januar: Benjamin Foss Hansen var skolelei og lå an til å droppe ut av videregående skole. Men et samarbeid mellom NTNU og NAV har ført til at 20-åringen snart blir en faglært industrimekaniker, kunne UA melde.  (Foto: Solveig Mikkelsen)

23. januar: Benjamin Foss Hansen var skolelei og lå an til å droppe ut av videregående skole. Men et samarbeid mellom NTNU og NAV har ført til at 20-åringen snart blir en faglært industrimekaniker, kunne UA melde.  Foto: Solveig Mikkelsen

6. februar: Elisabeth Østgaard og Odd Håkon Byberg fra «Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken» troppet opp hos rektor Gunnar Bovim med følgende ønske: - Dropp inngrep i parken og bygg heller på toppen. - Det er en flott aksjon. De minner oss om at vi skal være i god dialog med omgivelsene våre når vi nå skal bygge en ny, kjempegod campus, sa Bovim etter møtet.  (Foto: Sølvi W. Normannsen)

6. februar: Elisabeth Østgaard og Odd Håkon Byberg fra «Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken» troppet opp hos rektor Gunnar Bovim med følgende ønske: - Dropp inngrep i parken og bygg heller på toppen. - Det er en flott aksjon. De minner oss om at vi skal være i god dialog med omgivelsene våre når vi nå skal bygge en ny, kjempegod campus, sa Bovim etter møtet.  Foto: Sølvi W. Normannsen

6. mars: Bygningsrådet debatterte Rådmannens innstilling til NTNUs campusplaner og vedtok vern av parkområdene nedenfor Hovedbygget på Gløshaugen.  (Foto: Tore Oksholen)

6. mars: Bygningsrådet debatterte Rådmannens innstilling til NTNUs campusplaner og vedtok vern av parkområdene nedenfor Hovedbygget på Gløshaugen.  Foto: Tore Oksholen

7. mars: Beskjeden fra politikerne var temmelig klar: NTNU har å holde seg unna parkene nedenfor hovedbygget. Elgeseter park og det meste av Høgskoleparken skal få stå i fred uten NTNU-bygg. Dagen etter hadde rektor Gunnar Bovim litt å tenke på. Her peker han omtrent på Fengselstomta på et flyfoto på rektorkontoret. Aksen fra Hovedbygget til Samfundet vil danne en sammenhengende campusrekke.  (Foto: Tore Oksholen)

7. mars: Beskjeden fra politikerne var temmelig klar: NTNU har å holde seg unna parkene nedenfor hovedbygget. Elgeseter park og det meste av Høgskoleparken skal få stå i fred uten NTNU-bygg. Dagen etter hadde rektor Gunnar Bovim litt å tenke på. Her peker han omtrent på Fengselstomta på et flyfoto på rektorkontoret. Aksen fra Hovedbygget til Samfundet vil danne en sammenhengende campusrekke.  Foto: Tore Oksholen

16. mars: Om lag 100 studenter fra Institutt for psykologi møtte opp for å vise sin motstand mot å flytte klinikkene.  (Foto: Kristoffer Furberg)

16. mars: Om lag 100 studenter fra Institutt for psykologi møtte opp for å vise sin motstand mot å flytte klinikkene.  Foto: Kristoffer Furberg

15. april: Til sammen 250 norske forskere og universitetsledere var med forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø på en ukelang delegasjonsreise til blant annet Beijing og Shanghai i april. Hensikten var å bygge relasjoner med kinesiske universiteter.  (Foto: Tore Oksholen)

15. april: Til sammen 250 norske forskere og universitetsledere var med forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø på en ukelang delegasjonsreise til blant annet Beijing og Shanghai i april. Hensikten var å bygge relasjoner med kinesiske universiteter.  Foto: Tore Oksholen

21. april: - Jeg følte jeg hadde en god mulighet, men følte meg ikke sikker på noe som helst. Det var et stort sjokk da de leste opp navnet mitt, sa Håkon Randgaard Mikalsen til UA rett etter at han ble valgt som ny NSO-leder.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

21. april: - Jeg følte jeg hadde en god mulighet, men følte meg ikke sikker på noe som helst. Det var et stort sjokk da de leste opp navnet mitt, sa Håkon Randgaard Mikalsen til UA rett etter at han ble valgt som ny NSO-leder.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

9. mai: Mens fagmiljøet vil bevare internklinikkene ved psykologisk institutt, mener NTNU-rektor Gunnar Bovim dette er en oppgave som hører hjemme i helsetjenesten. Han stilte opp til intervju på en divan på allmøte for psykologistudentene.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

9. mai: Mens fagmiljøet vil bevare internklinikkene ved psykologisk institutt, mener NTNU-rektor Gunnar Bovim dette er en oppgave som hører hjemme i helsetjenesten. Han stilte opp til intervju på en divan på allmøte for psykologistudentene.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

19. juni: Toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møttes bak lukkede dører på Lerchendal gård i Trondheim. Forumet har fått kritikk, men flere av deltakerne har avvist at viktige saker avgjøres på kammerset. UiB-rektor Dag Rune Olsen stilte med briller og løsbart til ære for fotografen. Muligens som et slags stikk til skriveriene hemmelighetskremmeriet.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

19. juni: Toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møttes bak lukkede dører på Lerchendal gård i Trondheim. Forumet har fått kritikk, men flere av deltakerne har avvist at viktige saker avgjøres på kammerset. UiB-rektor Dag Rune Olsen stilte med briller og løsbart til ære for fotografen. Muligens som et slags stikk til skriveriene hemmelighetskremmeriet.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

13. august: Også studentene var naturlig nok representert når landets største arrangement for politikere og lobbyister nok engang gikk av stabelen i Arendal. - Norge er avhengig av at studentene har blikket mer rettet ut av landet. Samtidig har vi i dag en låneordning som gjør at de med svakere sosioøkonomisk bakgrunn i praksis ikke får samme muligheten til å studere i utlandet, sa ANSA-president Hanna Flood. Her sammen med NSO-leder Håkon Randgaard Mikalsen  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

13. august: Også studentene var naturlig nok representert når landets største arrangement for politikere og lobbyister nok engang gikk av stabelen i Arendal. - Norge er avhengig av at studentene har blikket mer rettet ut av landet. Samtidig har vi i dag en låneordning som gjør at de med svakere sosioøkonomisk bakgrunn i praksis ikke får samme muligheten til å studere i utlandet, sa ANSA-president Hanna Flood. Her sammen med NSO-leder Håkon Randgaard Mikalsen  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

2. september: Mellom en parkeringsplass og noen boliger på Sorgenfri ligger rundt 750 kvadratmeter med hage - åpen for alle studenter. - Vi bruker å si at at alle som studerer i byen er medlemmer, og hit kan de komme når som helst, fortalte leder Harald Grøndahl da UA var på besøk.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

2. september: Mellom en parkeringsplass og noen boliger på Sorgenfri ligger rundt 750 kvadratmeter med hage - åpen for alle studenter. - Vi bruker å si at at alle som studerer i byen er medlemmer, og hit kan de komme når som helst, fortalte leder Harald Grøndahl da UA var på besøk.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

3. september: En statsminister, to statsråder, fire rektorer og et utall næringslivsfolk diskuterte digitalisering og robotisering på under «Regjeringens teknologitoppmøte» på NTNU. Her er NTNU-rektor Gunnar Bovim i samtale med statsråd Iselin Nybø, mens NMBU-rektor Mari Sundli Tveit følger med i bakgrunnen.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

3. september: En statsminister, to statsråder, fire rektorer og et utall næringslivsfolk diskuterte digitalisering og robotisering på under «Regjeringens teknologitoppmøte» på NTNU. Her er NTNU-rektor Gunnar Bovim i samtale med statsråd Iselin Nybø, mens NMBU-rektor Mari Sundli Tveit følger med i bakgrunnen.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

13. september: En langvarig og bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS) nådde en foreløpig topp da fristen ledelsen ved HF-fakultetet ga Kristian Steinnes om å velge hvilken av to enheter han skulle flytte til, gikk ut.  (Foto: Tore Oksholen)

13. september: En langvarig og bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS) nådde en foreløpig topp da fristen ledelsen ved HF-fakultetet ga Kristian Steinnes om å velge hvilken av to enheter han skulle flytte til, gikk ut.  Foto: Tore Oksholen

20. september: Nybyggkomiteen ved Studentersamfundet fikk inn over 1500 forslag fra medlemmer og frivillige på hvordan det nye bygget skal se ut. Her viser assisterende prosjektleder i Samfundets nybyggkomité, Gustav Gunnerud, fram et av dem.  (Foto: Jahn Ivar Kjølseth)

20. september: Nybyggkomiteen ved Studentersamfundet fikk inn over 1500 forslag fra medlemmer og frivillige på hvordan det nye bygget skal se ut. Her viser assisterende prosjektleder i Samfundets nybyggkomité, Gustav Gunnerud, fram et av dem.  Foto: Jahn Ivar Kjølseth

26. september: Førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved Institutt for sosialt arbeid ble kalt inn på instituttlederens kontor og utsatt for sterk kritikk for å ha latt seg intervjue av nettstedet Resett.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

26. september: Førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved Institutt for sosialt arbeid ble kalt inn på instituttlederens kontor og utsatt for sterk kritikk for å ha latt seg intervjue av nettstedet Resett.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

1. oktorber: Å være student og borteboende behøver ikke bety at man sover på madrass på gulvet og har ølkasse som nattbord. I forbindelse med artikkelen «Hybeltrivsel på lavbudsjett», viste Eskild Brygfjeld fram sitt hjem, bestående av kjøkken, bad, stue og soverom på bare 24 kvadratmeter.  (Foto: Anniken Syvertsen)

1. oktorber: Å være student og borteboende behøver ikke bety at man sover på madrass på gulvet og har ølkasse som nattbord. I forbindelse med artikkelen «Hybeltrivsel på lavbudsjett», viste Eskild Brygfjeld fram sitt hjem, bestående av kjøkken, bad, stue og soverom på bare 24 kvadratmeter.  Foto: Anniken Syvertsen

25. oktober: Mens de fleste som starter ved NTNU går rett til teoritunge forelesninger og enda tyngre litteratur, starter alle arkitekturkullene med et praktisk prosjekt som skal forberede dem på arbeidslivet. Vincent Rabben (22) og Guro Reinaas (24) er begge enige om at man får verdifull erfaring som student ved å gjøre praktiske oppgaver.  (Foto: Anniken Syversten)

25. oktober: Mens de fleste som starter ved NTNU går rett til teoritunge forelesninger og enda tyngre litteratur, starter alle arkitekturkullene med et praktisk prosjekt som skal forberede dem på arbeidslivet. Vincent Rabben (22) og Guro Reinaas (24) er begge enige om at man får verdifull erfaring som student ved å gjøre praktiske oppgaver.  Foto: Anniken Syversten

29. november: Studentene tok til gatene for å demonstrere mot forslaget til endring av studiestøtten. Regjeringen foreslår at 25 prosent av studielånet skal konverteres til stipend basert på studiepoengproduksjon, mens 15 prosent skal omgjøres først ved bestått grad. I dag omgjøres 40 prosent av studielånet til stipend basert på studiepoengproduksjonen.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

29. november: Studentene tok til gatene for å demonstrere mot forslaget til endring av studiestøtten. Regjeringen foreslår at 25 prosent av studielånet skal konverteres til stipend basert på studiepoengproduksjon, mens 15 prosent skal omgjøres først ved bestått grad. I dag omgjøres 40 prosent av studielånet til stipend basert på studiepoengproduksjonen.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

10. desember: Perioden med omveier og midlertidige holdeplasser for busspassasjerene var over da de nye busstasjonene i Høgskoleringen endelig ble åpnet.   (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

10. desember: Perioden med omveier og midlertidige holdeplasser for busspassasjerene var over da de nye busstasjonene i Høgskoleringen endelig ble åpnet.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

11. desember: NTNUs utnevnte nye meritterte undervisere. Fra venstre: Gunnar Bovim (NTNU-rektor), Wenche Waagen, Johan Fredrik Rye, Brita Solveig Pukstad, Karin Mathisen, Mette Langaas, Lars August Fodstad, Heidi Brøseth og Frode Rønning (komitéleder). Stig Kvaal, Rune Hjelsvoll, Richard Strimbeck var ikke til stede da bildet ble tatt.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

11. desember: NTNUs utnevnte nye meritterte undervisere. Fra venstre: Gunnar Bovim (NTNU-rektor), Wenche Waagen, Johan Fredrik Rye, Brita Solveig Pukstad, Karin Mathisen, Mette Langaas, Lars August Fodstad, Heidi Brøseth og Frode Rønning (komitéleder). Stig Kvaal, Rune Hjelsvoll, Richard Strimbeck var ikke til stede da bildet ble tatt.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

1 / 24

Du navigerer i bildeserien ved trykke på piltastene eller ved å swipe, om du bruker touch-skjerm.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Se flere bildegalleri her.

Året i bilder 2017.

Året i bilder 2016.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ingen tvil om fakta i campussaken

«Som naboer til Vestskråningen og primus motor i Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken kan de ha helt legitime interesser imot at universitet skal utvides i deres nabolag. At de er nære naboer er imidlertid høyst relevant for å forstå deres fremstilling av hvordan nye bygg vil påvirke parken» skriver Merete Kvidal i dette innlegget som svar på kritikken fra to byplanleggere.

NTNUere fløy til sammen 1760 ganger rundt jorden i 2018

I fjor reiste NTNU-ansatte jorden rundt til sammen 1.760 ganger. En kampanje skal få de ansatte til å fly mindre.

NTNU-styrelederen slutter i jobben som Hydro-sjef

Svein Richard Brandtzæg gir seg som konsernsjef i Norsk Hydro etter ti år.

Savnet norske begreper - laget ordbok i matematikk

Da det ble vanskelig å føre en samtale på norsk om matematikk, tok ansatte og studenter ved Institutt for matematiske fag grep. Nå er den norsk-engelske ordlisten med nesten 2.000 oversettelser lansert.