Se januarbildene fra Universitetsavisa

Her kan du se noen av bildene vi tok i løpet av januar måned.
Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø tok i januar turen opp til Værnes for å delta på Nord universitet sitt styremøte. Bakgrunnen var de utfordringene universitetet står overfor med tanke på universitetsakkreditering og bråk om forlengelse av styreperioder. Her er hun avbildet sammen med styreleder Vigdis Moe Skarstein som fikk forlenget styrelederperioden sin med to ekstra år. Senere i januar skulle Nybø ta enda en tur til Nord universitet, denne gang til Bodø, for å snakke med ansatte, studenter og næringsliv om universitetets utfordringer.  (Foto: Helene Mariussen)

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø tok i januar turen opp til Værnes for å delta på Nord universitet sitt styremøte. Bakgrunnen var de utfordringene universitetet står overfor med tanke på universitetsakkreditering og bråk om forlengelse av styreperioder. Her er hun avbildet sammen med styreleder Vigdis Moe Skarstein som fikk forlenget styrelederperioden sin med to ekstra år. Senere i januar skulle Nybø ta enda en tur til Nord universitet, denne gang til Bodø, for å snakke med ansatte, studenter og næringsliv om universitetets utfordringer.  Foto: Helene Mariussen

Prosjektdirektør Merete Kvidal og resten av gjengen i campusprosjektet inviterte ansatte til frokostmøte på biblioteket på Dragvoll for å informere, og ta imot innspill, rundt faglig lokalisering i forbindelse med campussamlingen. Det store spørsmålet er hvor miljøene fra Dragvoll skal inn når de må flytte til Gløshaugen, og alternativene spriker fra en plassering i den gamle NTH-borgen Hovedbygget til noen nye bygninger helt sør i Vestskråningen.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Prosjektdirektør Merete Kvidal og resten av gjengen i campusprosjektet inviterte ansatte til frokostmøte på biblioteket på Dragvoll for å informere, og ta imot innspill, rundt faglig lokalisering i forbindelse med campussamlingen. Det store spørsmålet er hvor miljøene fra Dragvoll skal inn når de må flytte til Gløshaugen, og alternativene spriker fra en plassering i den gamle NTH-borgen Hovedbygget til noen nye bygninger helt sør i Vestskråningen.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Dagen etter møtet på Dragvoll var det Gløshaugingene som skulle få høre, og si sitt, om planene for faglig lokalisering. Innspillene til hvem som burde sitte hvor var få, men desto større var interessen rundt hvordan en skulle klare å bevare et forsvarlig arbeidsmiljø midt oppi et anleggsområde. - Vi må være tøffe og stille krav til entreprenørene. Dette er uten tvil en nøtt, svarte prosjektdirektør Merete Kvidal.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Dagen etter møtet på Dragvoll var det Gløshaugingene som skulle få høre, og si sitt, om planene for faglig lokalisering. Innspillene til hvem som burde sitte hvor var få, men desto større var interessen rundt hvordan en skulle klare å bevare et forsvarlig arbeidsmiljø midt oppi et anleggsområde. - Vi må være tøffe og stille krav til entreprenørene. Dette er uten tvil en nøtt, svarte prosjektdirektør Merete Kvidal.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Dagen etter at Universitetsavisa publiserte saken om at det ikke hadde vært et eneste innbrudd på NTNU i 2019 benyttet en person anledningen til å bryte seg inn via varemottaket til biblioteket i Hovedbygningen.   (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Dagen etter at Universitetsavisa publiserte saken om at det ikke hadde vært et eneste innbrudd på NTNU i 2019 benyttet en person anledningen til å bryte seg inn via varemottaket til biblioteket i Hovedbygningen.   Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

NTNUs årlige ledersamling på Oppdal ble tyvstartet da NTNU-styret samlet seg til styremøte kvelden i forveien.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

NTNUs årlige ledersamling på Oppdal ble tyvstartet da NTNU-styret samlet seg til styremøte kvelden i forveien.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

NTNU-rektor Gunnar Bovim brukte innledningstalen under ledersamlingen på Oppdal til å påpeke at det meste av verdens forskning ikke skjer i Norge, men i det store landet vi kjenner som «utlandet». Om rektoren mener NTNU skal følge etter det som skjer i den store verden, eller se den andre vei og gå opp egne spor, er heller usikkert. Men internasjonalisering var like fullt tema for møtet som samlet rundt 180 NTNU-ledere.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

NTNU-rektor Gunnar Bovim brukte innledningstalen under ledersamlingen på Oppdal til å påpeke at det meste av verdens forskning ikke skjer i Norge, men i det store landet vi kjenner som «utlandet». Om rektoren mener NTNU skal følge etter det som skjer i den store verden, eller se den andre vei og gå opp egne spor, er heller usikkert. Men internasjonalisering var like fullt tema for møtet som samlet rundt 180 NTNU-ledere.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Som en godseier som patruljerer sine eiendommer gikk rektor Gunnar Bovim fra bord til bord for å høre hva NTNU-lederne diskuterte under plenumsseansene på Oppdal.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Som en godseier som patruljerer sine eiendommer gikk rektor Gunnar Bovim fra bord til bord for å høre hva NTNU-lederne diskuterte under plenumsseansene på Oppdal.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Dette er, tro det eller ei, starten på en medarbeidersamtale. Da Tone Pernille Østern(t.h.) ba medarbeiderne selv bestemme hvor samtalene skulle foregå ble valget enkelt for Egil Galaaen Gjølme. Han forsker på svømming og livredding i skolen, og mente derfor det var naturlig å invitere sjefen på medarbeidersamtale til vanns.  (Foto: Helene Mariussen)

Dette er, tro det eller ei, starten på en medarbeidersamtale. Da Tone Pernille Østern(t.h.) ba medarbeiderne selv bestemme hvor samtalene skulle foregå ble valget enkelt for Egil Galaaen Gjølme. Han forsker på svømming og livredding i skolen, og mente derfor det var naturlig å invitere sjefen på medarbeidersamtale til vanns.  Foto: Helene Mariussen

Mens Tone Pernille Østern hopper i det venter Egil Galaaen Gjølme på henne i Nidelva en kald januarmorgen. Østern uttalte selv at hun er mest komfortabel fra tremeteren i Pirbadet, og at denne medarbeidersamtalen dermed fikk henne til å tøye egne grenser.  (Foto: Helene Mariussen)

Mens Tone Pernille Østern hopper i det venter Egil Galaaen Gjølme på henne i Nidelva en kald januarmorgen. Østern uttalte selv at hun er mest komfortabel fra tremeteren i Pirbadet, og at denne medarbeidersamtalen dermed fikk henne til å tøye egne grenser.  Foto: Helene Mariussen

Januars siste dag var også den første dagen av nyvinningen Guttedagen ved NTNU. Tidligere har det vært stor sukesses med en egen dag for jenter for å bedre helsefagene i realfagene, og opplegget ble kopiert da 150 gutter ble invitert i et forsøk på å bedre kjønnsbalansen i helsefagene. Her stilles elevene opp for å bli fotografert.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Januars siste dag var også den første dagen av nyvinningen Guttedagen ved NTNU. Tidligere har det vært stor sukesses med en egen dag for jenter for å bedre helsefagene i realfagene, og opplegget ble kopiert da 150 gutter ble invitert i et forsøk på å bedre kjønnsbalansen i helsefagene. Her stilles elevene opp for å bli fotografert.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

1 / 10

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.