Se Universitetsavisas bildeserie fra februar

Her kan du se noen av bildene vi tok i løpet av februar måned.
Februar måned ble ved NTNU innledet med oppvaskmøte ved Institutt for sosialt arbeid etter en lengre uenighet som startet da førseamanuensis Øyvind Eikrem ble uttalte seg til nettstedet Resett. Siri Forsmo, leder for instituttstyret innledet møtet som gikk bak lukkede dører. Det tok bare 20 minutter før to av konfliktens hovedaktører, Øyvind Eikrem og Berit Berg, gikk i strupen på hverandre.  (Foto: Tore Oksholen)

Februar måned ble ved NTNU innledet med oppvaskmøte ved Institutt for sosialt arbeid etter en lengre uenighet som startet da førseamanuensis Øyvind Eikrem ble uttalte seg til nettstedet Resett. Siri Forsmo, leder for instituttstyret innledet møtet som gikk bak lukkede dører. Det tok bare 20 minutter før to av konfliktens hovedaktører, Øyvind Eikrem og Berit Berg, gikk i strupen på hverandre.  Foto: Tore Oksholen

Campustillitsvalgt Iver Johnsen la frem et samlet forslag fra fagforeningene om faglig lokalisering på et nytt NTNU-campus på og rundt Gløshaugen. Her står han midt i det han håper skal bli en ny universitetsaveny i Sem Sælands vei. - Her blir det god plass til Dragvoll-miljøene, samtidig som vi slipper å røske opp altfor mye på Gløshaugen, sier han.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Campustillitsvalgt Iver Johnsen la frem et samlet forslag fra fagforeningene om faglig lokalisering på et nytt NTNU-campus på og rundt Gløshaugen. Her står han midt i det han håper skal bli en ny universitetsaveny i Sem Sælands vei. - Her blir det god plass til Dragvoll-miljøene, samtidig som vi slipper å røske opp altfor mye på Gløshaugen, sier han.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Edvard Foss, Ludvig Løite og Kristian Borgen er en del av et team ved NTNU som jobber med å lage en selfiesatelitt som skal gå i bane rundt jorden. Planen er at det skal gå an å laste opp bilder til en skjerm på satelitten, som igjen blir avfotografert med jorden i bakgrunn. - Det høres kanskje litt dumt ut, men det er faktisk veldig avansert, sier prosjektleder Foss.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Edvard Foss, Ludvig Løite og Kristian Borgen er en del av et team ved NTNU som jobber med å lage en selfiesatelitt som skal gå i bane rundt jorden. Planen er at det skal gå an å laste opp bilder til en skjerm på satelitten, som igjen blir avfotografert med jorden i bakgrunn. - Det høres kanskje litt dumt ut, men det er faktisk veldig avansert, sier prosjektleder Foss.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

35 studenter fra forskjellige land samlet seg på Røros før årets Isfit-festival for dialog. Den første dialoggruppen ble arrangert i 1997 da studenter fra Palestina og Israel ble invitert til å snakke sammen. Målet er at studentene skal åppnå en forståelse på tvers av situasjoner, samt å finne en praktisk tilnærming til fredsbygging. Under årets dialogmøte var fokuset de «glemte» konfliktene i Colombia, Ukraina og den vestlige delen av Balkan.  (Foto: Helene Mariussen)

35 studenter fra forskjellige land samlet seg på Røros før årets Isfit-festival for dialog. Den første dialoggruppen ble arrangert i 1997 da studenter fra Palestina og Israel ble invitert til å snakke sammen. Målet er at studentene skal åppnå en forståelse på tvers av situasjoner, samt å finne en praktisk tilnærming til fredsbygging. Under årets dialogmøte var fokuset de «glemte» konfliktene i Colombia, Ukraina og den vestlige delen av Balkan.  Foto: Helene Mariussen

Miniski er en komplisert øvelse, og særlig bra gikk det ikke da Isfit-president Tyler Stewart gjorde et forsøk på å komme seg ned bakken på Røros under dialogmøtet i forbindelse med årets Isfit-festival.  (Foto: Helene Mariussen)

Miniski er en komplisert øvelse, og særlig bra gikk det ikke da Isfit-president Tyler Stewart gjorde et forsøk på å komme seg ned bakken på Røros under dialogmøtet i forbindelse med årets Isfit-festival.  Foto: Helene Mariussen

En hjelpende hånd kan være greit å ha når temperaturen faller til 15 minusgrader på Røros.   (Foto: Helene Mariussen)

En hjelpende hånd kan være greit å ha når temperaturen faller til 15 minusgrader på Røros.   Foto: Helene Mariussen

I ti dager var studentene samlet på en hytte på Røros. Der skapte de relasjoner gjennom ulike øvelser. Hytten er ment som en nøytral plattform hvor mennesker med ulike nasjonaliteter, bakgrunner, språk og synsvinkler kan møtes for samtaler om hvordan de politiske spenningene som rammer hjemlandene deres kan løses. Men for å klare det må man først forstå hverandre på et medmenneskelig nivå. - I stedet for debatt, hvor poenget er å komme seirende ut av den, fokuserer vi på dialog. Målet med samlingen er å skape en trygg plass der folk kan være åpne og ærlige, sier lederen for dialoggruppene under Isfit, Synne Eilertsen.  (Foto: Helene Mariussen)

I ti dager var studentene samlet på en hytte på Røros. Der skapte de relasjoner gjennom ulike øvelser. Hytten er ment som en nøytral plattform hvor mennesker med ulike nasjonaliteter, bakgrunner, språk og synsvinkler kan møtes for samtaler om hvordan de politiske spenningene som rammer hjemlandene deres kan løses. Men for å klare det må man først forstå hverandre på et medmenneskelig nivå. - I stedet for debatt, hvor poenget er å komme seirende ut av den, fokuserer vi på dialog. Målet med samlingen er å skape en trygg plass der folk kan være åpne og ærlige, sier lederen for dialoggruppene under Isfit, Synne Eilertsen.  Foto: Helene Mariussen

Moserne var et naturlig midtpunkt da Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget besøkte Trondheim i februar.   (Foto: Helene Mariussen)

Moserne var et naturlig midtpunkt da Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget besøkte Trondheim i februar.   Foto: Helene Mariussen

Isfit-vertene Anne Reinton og Knut Iver Aastorp har åpnet dørene for verden i 20 år. Dagens frokostgjester er Mao Enatsu, Julie Sasaki og Ama-Maria Barbu. - Å bo i et norsk hjem var faktisk noe av det jeg så mest fram til, sier Julie Sasaki da frokosten ble servert under Isfit-festivalen. Hvert år trenger festivalen rundt 500 sengeplasser til internasjonale studenter, og med unntak av et pauseår da hun gikk gravid med sitt eldste barn har Reinton åpnet hjemmet sitt hvert år siden 1992. - Det er spennende å få verden rett inn i stuen. Etter hvert som jeg fikk fammilie og barn syntes jeg det var viktig at de også fikk oppleve det, sier Reinton.  (Foto: Helene Mariussen)

Isfit-vertene Anne Reinton og Knut Iver Aastorp har åpnet dørene for verden i 20 år. Dagens frokostgjester er Mao Enatsu, Julie Sasaki og Ama-Maria Barbu. - Å bo i et norsk hjem var faktisk noe av det jeg så mest fram til, sier Julie Sasaki da frokosten ble servert under Isfit-festivalen. Hvert år trenger festivalen rundt 500 sengeplasser til internasjonale studenter, og med unntak av et pauseår da hun gikk gravid med sitt eldste barn har Reinton åpnet hjemmet sitt hvert år siden 1992. - Det er spennende å få verden rett inn i stuen. Etter hvert som jeg fikk fammilie og barn syntes jeg det var viktig at de også fikk oppleve det, sier Reinton.  Foto: Helene Mariussen

Enkelte studenter er mer handlekraftige enn andre. Siverte Berge og Filip Gornitzka Abelson så seg lei av at trappen som går opp gjennom Høyskoleparken foran Hovedbygningen ikke ble måket, og tok spadene i egne hender. - Verken NTNU eller kommunen måker trappen. Derfor tok bestemte vi oss for at vi skal måke den i vinter, sier de.  (Foto: Solveig Mikkelsen)

Enkelte studenter er mer handlekraftige enn andre. Siverte Berge og Filip Gornitzka Abelson så seg lei av at trappen som går opp gjennom Høyskoleparken foran Hovedbygningen ikke ble måket, og tok spadene i egne hender. - Verken NTNU eller kommunen måker trappen. Derfor tok bestemte vi oss for at vi skal måke den i vinter, sier de.  Foto: Solveig Mikkelsen

Tron Mohn(i midten) ga NTNU 40 millioner kroner for å investere i en syklotron som skal gi bedre kreftbehandling. - Dette skjønner jo ikke jeg noe av. Jeg skjønner hva man skal bruke det til, og at det blir mye bedre bildekvalitet, men ikke så mye av hvordan det fungerer sier Mohn. Her avbildet med Grethe Aasved(til venstre), Stig Slørdahl, Björn Gustafsson(bak).  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Tron Mohn(i midten) ga NTNU 40 millioner kroner for å investere i en syklotron som skal gi bedre kreftbehandling. - Dette skjønner jo ikke jeg noe av. Jeg skjønner hva man skal bruke det til, og at det blir mye bedre bildekvalitet, men ikke så mye av hvordan det fungerer sier Mohn. Her avbildet med Grethe Aasved(til venstre), Stig Slørdahl, Björn Gustafsson(bak).  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det er oppdaget muggsopp og fukt i lokalene til Institutt for pedagogikk og livslang læring ved NTNU på Dragvoll, og resultatet er at i underkant av 100 ansatte må flytte inn i disse brakkeriggene på den gamle fotballbanen ved Dragvoll. Flyttedato er satt til midten av mars, og de ansatte kommer til å bli i sitt nye hjem frem til paviliongene de normalt bruker er ferdig rehabilitert om et års tid.  (Foto: Solveig Mikkelsen)

Det er oppdaget muggsopp og fukt i lokalene til Institutt for pedagogikk og livslang læring ved NTNU på Dragvoll, og resultatet er at i underkant av 100 ansatte må flytte inn i disse brakkeriggene på den gamle fotballbanen ved Dragvoll. Flyttedato er satt til midten av mars, og de ansatte kommer til å bli i sitt nye hjem frem til paviliongene de normalt bruker er ferdig rehabilitert om et års tid.  Foto: Solveig Mikkelsen

1 / 12

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Misfornøyd med Sits boliginformasjon på nett

Student Victoria Dontsova mener manglende innvendige bilder og plantegninger på Sits nettsider skaper unødvendig merarbeid for flytteklare studenter.

Rapport:

Nesten 1 av 4 undervisningsansatte melder om svekket IT-sikkerhet i hjemmekontor

Flere ansatte i hjemmekontor melder om svekket IT-sikkerhet som følge av at jobben måtte gjøres hjemmefra. Undervisningsansatte er nesten i toppen av listen.

Rambøll og C.F. Møller signerer kontrakt for campussamling

Selskapene får ansvar for programmering og prosjekteringstjenester til NTNU campussamling, sier Statsbygg i en pressemelding.

Kronikk:

Bør være obligatorisk for alle studenter å gjennomføre kurs i formidling

Forskere skylder samfunnet å formidle forskningen sin på en god, forståelig måte. Dessverre er det alt for få universiteter som tilbyr kurs i formidling.