August i bilder:

Immatrikulering, politisk lekeplass og ny rektor

August betyr blant annet sommer, regn, studiestart og politisk lekeplass i Arendal.
Etter noen uker med sol og varme ble de nye studentene i Trondheim møtt av skikkelig trøndersk sommervær da de skulle immatrikuleres.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Etter noen uker med sol og varme ble de nye studentene i Trondheim møtt av skikkelig trøndersk sommervær da de skulle immatrikuleres.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Blant de nye NTNU-studentene er Taibeh Abassi (t.h.), en av søskenene som kjemper om oppholdstillatelse i Norge. Her er hun avbildet med rektor Gunnar Bovim etter at immatrikuleringssermonien var over.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Blant de nye NTNU-studentene er Taibeh Abassi (t.h.), en av søskenene som kjemper om oppholdstillatelse i Norge. Her er hun avbildet med rektor Gunnar Bovim etter at immatrikuleringssermonien var over.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Også i Ålesund og Gjøvik følges tradisjonene, og immatrikuleringen gikk sin vante gang. Her holder Annik Magerholm Fet, viserektor ved NTNU i Ålesund sin velkomsttale til nye studenter.  (Foto: Solveig Mikkelsen)

Også i Ålesund og Gjøvik følges tradisjonene, og immatrikuleringen gikk sin vante gang. Her holder Annik Magerholm Fet, viserektor ved NTNU i Ålesund sin velkomsttale til nye studenter.  Foto: Solveig Mikkelsen

Tidligere leder av Studenttinget ved NTNU, og nå leder av Norsk studentorganisasjon, Marte Øien var på plass i Arendal for å snakke studentenes sak i det politiske lekelandet den lille sørlandsbyen blir en uke hver august.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Tidligere leder av Studenttinget ved NTNU, og nå leder av Norsk studentorganisasjon, Marte Øien var på plass i Arendal for å snakke studentenes sak i det politiske lekelandet den lille sørlandsbyen blir en uke hver august.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Barn har rett til å forske, og Akademiet for yngre forskere var på plass for å lære dem hvordan under Arendalsuka.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Barn har rett til å forske, og Akademiet for yngre forskere var på plass for å lære dem hvordan under Arendalsuka.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Professor Asgeir Sørensen og forskningssenteret Amos som han leder, fikk Forskningsrådets innovasjonspris for 2019. Vinneroppskrift? – Du må tåle at det går til helvete, og komme tilbake.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Professor Asgeir Sørensen og forskningssenteret Amos som han leder, fikk Forskningsrådets innovasjonspris for 2019. Vinneroppskrift? – Du må tåle at det går til helvete, og komme tilbake.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

NTNU-rektor Gunnar Bovims siste store offentlige opptreden ble under Arendalsuka i en debatt om hva fremtidens universitet skal være. Dagen etter meldte han sin avgang.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

NTNU-rektor Gunnar Bovims siste store offentlige opptreden ble under Arendalsuka i en debatt om hva fremtidens universitet skal være. Dagen etter meldte han sin avgang.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Og mens den sittende rektoren tenkte på en karriere ved veis ende er det ikke umulig at dekan Monica Rolfsen tenkte på en mulig karriere som rektor der hun satt og fulgte en annen debatt under Arendalsuka sammen med blant andre Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo. Det tok i hvert fall ikke mange dagene fra Bovim varslet sin avgang og til Rolfsen meldte at hun ville søke på stillingen som NTNU-rektor.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Og mens den sittende rektoren tenkte på en karriere ved veis ende er det ikke umulig at dekan Monica Rolfsen tenkte på en mulig karriere som rektor der hun satt og fulgte en annen debatt under Arendalsuka sammen med blant andre Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo. Det tok i hvert fall ikke mange dagene fra Bovim varslet sin avgang og til Rolfsen meldte at hun ville søke på stillingen som NTNU-rektor.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Iranske Hamideh Kaffash kjempet en lang kamp for å få oppholdstillatelse i Norge slik at hun kunne ta doktorgrad ved NTNU. 21. august kunne hun endelig disputere og dagen etter startet hun i ny jobb som postdoktor ved Institutt for materialteknologi.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Iranske Hamideh Kaffash kjempet en lang kamp for å få oppholdstillatelse i Norge slik at hun kunne ta doktorgrad ved NTNU. 21. august kunne hun endelig disputere og dagen etter startet hun i ny jobb som postdoktor ved Institutt for materialteknologi.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Når rektor Gunnar Bovim går av stepper nestkommanderende Anne Borg inn. Prorektoren for utdanning kunne smykke seg med tittelen «fungerende rektor» i hele fem dager...  (Foto: Mari Rian Hanger)

Når rektor Gunnar Bovim går av stepper nestkommanderende Anne Borg inn. Prorektoren for utdanning kunne smykke seg med tittelen «fungerende rektor» i hele fem dager...  Foto: Mari Rian Hanger

...før styret konstituerte henne som ny rektor frem til ordinær ansettelsesprosess er gjennomført. Den prosessen bekreftet Anne Borg tidlig at hun ønsker å være med på, som søker. Her venter Borg på at styret formelt skal konstituere henne under et styremøte i Gjøvik. Sammen med henne står hovedverneombud Heidi Egseth.  (Foto: Solveig Mikkelsen)

...før styret konstituerte henne som ny rektor frem til ordinær ansettelsesprosess er gjennomført. Den prosessen bekreftet Anne Borg tidlig at hun ønsker å være med på, som søker. Her venter Borg på at styret formelt skal konstituere henne under et styremøte i Gjøvik. Sammen med henne står hovedverneombud Heidi Egseth.  Foto: Solveig Mikkelsen

Aksel Tjora (i midten) ønsket å benytte anledningen til å diskutere hvorvidt NTNU-rektoren skal være ansatt eller fast, uten at det fikk gehør blant de øvrige styremedlemmene. I stedet ble det avgjort at den nye stillingen skal lyses ut for 5,5 år, altså resten av den inneværende rektorperioden, samt det ordinære åremålet på fire år. Her er han avbildet sammen med styremedlemmene Nina Refseth og Per Kristian Røkkum Berget under styremøtet i Gjøvik i august.  (Foto: Mari Rian Hanger)

Aksel Tjora (i midten) ønsket å benytte anledningen til å diskutere hvorvidt NTNU-rektoren skal være ansatt eller fast, uten at det fikk gehør blant de øvrige styremedlemmene. I stedet ble det avgjort at den nye stillingen skal lyses ut for 5,5 år, altså resten av den inneværende rektorperioden, samt det ordinære åremålet på fire år. Her er han avbildet sammen med styremedlemmene Nina Refseth og Per Kristian Røkkum Berget under styremøtet i Gjøvik i august.  Foto: Mari Rian Hanger

Oslo-ordfører Marianne Borgen og statssekretær Rebecca Borsch holder snoren, mens konstituert rektor Anne Borg klipper. Og med det er NTNUs Oslo-kontor åpnet.  (Foto: Tore Oksholen)

Oslo-ordfører Marianne Borgen og statssekretær Rebecca Borsch holder snoren, mens konstituert rektor Anne Borg klipper. Og med det er NTNUs Oslo-kontor åpnet.  Foto: Tore Oksholen

1 / 13
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

PST-saken:

Bekymret for stigmatisering av utenlandske NTNU-ere

NTNU-rektor Anne Borg ber om at saken der to iranske NTNU-ansatte er siktet av PST ikke fører til stigmatisering av en hel gruppe ansatte og studenter.

PST etterforsker NTNU-forskere:

Mener universitetene opptrer naivt overfor spiontrussel

- Varsellampene bør begynne å lyse. Naiviteten er bygget inn i grunnholdningene når det gjelder mellomstatlig samarbeid og samkvem i forskerverdenen, sier professor Jo Jakobsen.

En av fem studenter vil ikke ha barn

Hver femte student i Norge vil ikke ha barn, ifølge en undersøkelse. Andelen som ønsker barn blant studenter, er lavere enn i andre grupper, sier forsker.

SPOR-festivalen:

- Krig er et evig dagsaktuelt tema

Noe av den mest gripende kunsten og musikken har oppstått i menneskenes forsøk på å møte krigen og dens grusomheter på andre måter enn med våpen, ifølge førsteamanuensis i klassiske fag ved NTNU, Thea Thorsen.