Treningstid for Stærke ansatte

Det er bare å finne fram treningstøyet, for nå sparker NTNU i gang det nye tilbudet om fellestrening i arbeidstida. UA tok med kamera på prøvetimen.

Det nye opplegget sjøsettes mandag 5. mai og tilbyr NTNU-ansatte en time styrketrening eller spinning med instruktør i uka – i arbeidstida. HMS-avdelingens bedriftsfysioterapeut Tina Hagen har snekret sammen tilbudet. Det heter "Stærke ansatte", og målet er å få flest mulig med.

- Vi tror folk har godt av å komme sammen og trene – og på denne måten møtes på tvers av avdelinger, sa Hagen til UA tidligere i vår.

Fellestreningene går nå inn i en prøveperiode fram til 19. juni. HMS-avdelingen vil teste om dette er noe ansatte ved NTNU vil benytte seg av. Vi håper det, sier Tina Hagen.

Tanken er å invitere til et felles tilbud som er attraktivt og lett å komme til. Hagen roser SiT Idrett for stor velvilje for å få ting på plass.Uansett var det god oppslutning om prøvetimen tidligere denne uka, der ansatte fra HMS, Kommunikasjon og Personalavdelingen deltok.

På Gløshaugen holdes fellestreningene på mandager og torsdager fra klokken 14.15 til 15.00. Styrketreningen med vignetten "stærke ansatte" foregår i Armfeldtsalen på idrettsbygget. Dette er stasjonsbasert styrketrening som utfordrer kjernemuskulatur, styrke og kondisjon. Opplegget er fem arbeidsperioder på fem minutter, og ett minutts pause for å bytte stasjon og hente seg inn igjen.

LES OGSÅ: Glade for bøy og tøy i arbeidstida

Dette er ingen konkurranse, hver og én selv bestemmer belastningen - og man konkurrerer utelukkende med seg selv.

Tilbudet på Dragvoll foregår på Idrettssenteret tirsdager og onsdager på samme tidspunkt. En av disse timene blir en spinningtime som krever påmelding i forveien. Det kan skje via HMS-avdelingens temaside om trening.

Spinningtimen har to pulstopper og passer for alle. Man bestemmer selv intensiteten på pulstoppene med hvor mye motstand som legges på.

Prøveperioden er gratis, og ordningen skal evalueres til høsten. Det er mulig at det innføres betaling fra høsten, men mye tyder på at det kommer til å bli organisert trening til et meget overkommelig beløp.

Bakgunnen er vedtaket fra februar i år, om at alle ansatte ved NTNU kan bruke inntil én time per uke av arbeidstida til trening. Ønsket er at treningen utføres som en felles aktivitet, fordi målet både er å bidra til et godt arbeidsmiljø og til å styrke ansattes helse.

Helsedirektoratets nye nasjonale retningslinjer for fysisk aktivitet anbefaler at voksne og eldre er i moderat fysisk aktivitet minst 150 minutter i uka.

Stasjonsbasert styrketrening. Punkt 1 er oppvarming
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Stasjonsbasert styrketrening. Punkt 1 er oppvarming Foto: Sølvi W. Normannsen

Ikke sånn, men sånn.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Ikke sånn, men sånn. Foto: Sølvi W. Normannsen

Hele kroppen får sitt.

Hele kroppen får sitt.

Ned på gulvet. Opp med pulsen.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Ned på gulvet. Opp med pulsen. Foto: Sølvi W. Normannsen

Instruktør Camilla Dahl Matre fra SiT Idrett holder styr på stasjoner og tid.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Instruktør Camilla Dahl Matre fra SiT Idrett holder styr på stasjoner og tid. Foto: Sølvi W. Normannsen

Sånn. Godt tak. Og rett rygg
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Sånn. Godt tak. Og rett rygg Foto: Sølvi W. Normannsen

Konsentrasjon.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Konsentrasjon. Foto: Sølvi W. Normannsen

Bulgarsk bag - til å styrke korsryggen med.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Bulgarsk bag - til å styrke korsryggen med. Foto: Sølvi W. Normannsen

Kettlebells.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Kettlebells. Foto: Sølvi W. Normannsen

Full rulle i Armfeldtsalen framover.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Full rulle i Armfeldtsalen framover. Foto: Sølvi W. Normannsen

Påfyll. Viktig.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Påfyll. Viktig. Foto: Sølvi W. Normannsen

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Stort engasjement for nybygget ved Studentersamfundet

Nybyggkomiteen ved Studentersamfundet har fått inn over 1500 forslag fra medlemmer og frivillige på hvordan det nye bygget skal se ut. Torsdag kveld blir tre ferdige forslag avduket på huset.

Ytring:

Campus… men hva så?

«Også vi tapere må avslutte Campus-saken, f.eks. ved å gråte noen tårer over forsømte muligheter», skriver professor emeritus Arne b. Johansen i denne ytringen.

NTNU bevilger 7,5 millioner kroner til rassikring mot Nidelva

NTNU har bevilget 7,5 millioner kroner til å rassikre elva ved Studentersamfundet. Det utløser like mye penger fra kommunen.

Kristin Dæhli stiller til valg som nestleder i Forskerforbundet

Kristin Dæhli er gjerne bremsekloss når det er nødvendig for å passe på medlemmenes arbeidsvelferd og helse. Nå stiller hun til valg som nestleder i Forskerforbundet.