Året i bilder

24. januar. Driftsavdelingen ved NTNU ønsker makt til å bortvise røykere. Alvaro Fernandez røyker mye, og sier at om han må gå for langt for å ta en røyk, kan hjemmekontor bli et alternativ. (Foto: Kristoffer Furberg)

24. januar. Driftsavdelingen ved NTNU ønsker makt til å bortvise røykere. Alvaro Fernandez røyker mye, og sier at om han må gå for langt for å ta en røyk, kan hjemmekontor bli et alternativ. Foto: Kristoffer Furberg

4. februar. Ap-leder Jens Stoltenberg kjørte Tesla fra Oslo til Trondheim for å holde foredrag på Dragvoll. Daværende FNs klimautsending nektet å si noe om den omstridte samarbeidsavtalen mellom Statoil og NTNU. (Foto: Kristoffer Furberg )

4. februar. Ap-leder Jens Stoltenberg kjørte Tesla fra Oslo til Trondheim for å holde foredrag på Dragvoll. Daværende FNs klimautsending nektet å si noe om den omstridte samarbeidsavtalen mellom Statoil og NTNU. Foto: Kristoffer Furberg

7.februar. Det har etter hvert blitt et fast rituale med gruppefotografering foran hovedbygningen på Gløshaugen når tilreisende teknologiinteresserte deltar på Jentedagen. Her gir fotografen alle beskjed om å lukke øynene, før de åpner dem på likt. (Foto: Kristoffer Furberg. )

7.februar. Det har etter hvert blitt et fast rituale med gruppefotografering foran hovedbygningen på Gløshaugen når tilreisende teknologiinteresserte deltar på Jentedagen. Her gir fotografen alle beskjed om å lukke øynene, før de åpner dem på likt. Foto: Kristoffer Furberg.

11.februar. Vannkraftlaboratoriet skal åpne døren mellom bransjen og forskningsmiljøet. Olje- og energiminister Tord Lien deltok på åpningen av Norsk Vannkraftsenter, som han håper bidrar til å øke rekruttering til vannkraftforskning. (Foto: Kristoffer Furberg, )

11.februar. Vannkraftlaboratoriet skal åpne døren mellom bransjen og forskningsmiljøet. Olje- og energiminister Tord Lien deltok på åpningen av Norsk Vannkraftsenter, som han håper bidrar til å øke rekruttering til vannkraftforskning. Foto: Kristoffer Furberg,

4. mars. Statsminister Erna Solberg besøkte NTNU og Kavli-instituttet. Alle må kle seg opp med frakker og hårnett før de går inn hos rottene i Moser-laben, selv statsministeren. (Foto: Kristoffer Furberg)

4. mars. Statsminister Erna Solberg besøkte NTNU og Kavli-instituttet. Alle må kle seg opp med frakker og hårnett før de går inn hos rottene i Moser-laben, selv statsministeren. Foto: Kristoffer Furberg

Fredag 21. mars treffer UA stipendiaten Mahdi Ghane for siste gang. Etter å ha ventet over et halvår på svar fra UDI, fikk han i slutten av februar avslag på søknaden om oppholdstillatelse - og må ut av Norge. (Foto: Kristoffer Furberg)

Fredag 21. mars treffer UA stipendiaten Mahdi Ghane for siste gang. Etter å ha ventet over et halvår på svar fra UDI, fikk han i slutten av februar avslag på søknaden om oppholdstillatelse - og må ut av Norge. Foto: Kristoffer Furberg

27. mars. Kråkeslottet - nå bare for kråker. UAs bildeserie viser at den en gang så stilfulle Thingvalla har forfalt gjennom tiår. Førsteetasje består av en myr av gjørme og hele huset er svært preget av manglende vedlikehold. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

27. mars. Kråkeslottet - nå bare for kråker. UAs bildeserie viser at den en gang så stilfulle Thingvalla har forfalt gjennom tiår. Førsteetasje består av en myr av gjørme og hele huset er svært preget av manglende vedlikehold. Foto: KRISTOFFER FURBERG

28.mars. Aulaen i hovedbygningen var arena for doktorpromosjon for første gang siden 1960. Det ble tildelt to æresdoktorat, og i alt 129 ferske doktorer mottok bevisene på at de har tatt doktorgraden ved NTNU. (Foto: Kristoffer Furberg)

28.mars. Aulaen i hovedbygningen var arena for doktorpromosjon for første gang siden 1960. Det ble tildelt to æresdoktorat, og i alt 129 ferske doktorer mottok bevisene på at de har tatt doktorgraden ved NTNU. Foto: Kristoffer Furberg

25. april. Politiet stormet Dragvoll, etter melding om at en mann med maskingevær hadde «drept» en rekke personer. Heldigvis var det bare en beredskapsøvelse, en massiv, sådan. (Foto: Kristoffer Furberg)

25. april. Politiet stormet Dragvoll, etter melding om at en mann med maskingevær hadde «drept» en rekke personer. Heldigvis var det bare en beredskapsøvelse, en massiv, sådan. Foto: Kristoffer Furberg

7.mai. Norges og verdens sjakkonge, Magnus Carlsen, var på plass for å spille lynsjakk mot NTNU-studentene. De stod i lange køer for å komme seg inn i EL5 på Gløshaugen og langt fra alle fikk plass. (Foto: Kristoffer Furberg)

7.mai. Norges og verdens sjakkonge, Magnus Carlsen, var på plass for å spille lynsjakk mot NTNU-studentene. De stod i lange køer for å komme seg inn i EL5 på Gløshaugen og langt fra alle fikk plass. Foto: Kristoffer Furberg

26. mai. Takker for seg. Atle Kjærvik har følt seg som en mellomting mellom rektor og sirkusdirektør på Vitensenteret. Lyden av barnelatter har vært det store lyspunktet. Nå trer han av for selv å jakte barndommens gleder. (Foto: Kristoffer Furberg)

26. mai. Takker for seg. Atle Kjærvik har følt seg som en mellomting mellom rektor og sirkusdirektør på Vitensenteret. Lyden av barnelatter har vært det store lyspunktet. Nå trer han av for selv å jakte barndommens gleder. Foto: Kristoffer Furberg

13.juni. Eksamen er så mangt. Søstrene Elly, Lilly, Sally og Molly sitter inne for drap. Her er student Marthe Seljeseth i en følelsesladet scene fra «fengselet». Dette var én av eksamensforestillingene i Universitetsteateret. (Foto: Kristoffer Furberg.)

13.juni. Eksamen er så mangt. Søstrene Elly, Lilly, Sally og Molly sitter inne for drap. Her er student Marthe Seljeseth i en følelsesladet scene fra «fengselet». Dette var én av eksamensforestillingene i Universitetsteateret. Foto: Kristoffer Furberg.

6. oktober. Lykkelige nobelprisvinner tar i mot lykkelig nobelprisvinner på Værnes. I midten Moser-parets datter Isabel. (Foto: Kristoffer Furberg. )

6. oktober. Lykkelige nobelprisvinner tar i mot lykkelig nobelprisvinner på Værnes. I midten Moser-parets datter Isabel. Foto: Kristoffer Furberg.

20.oktober. Førstebibliotekar Ellen Alm har gravd dypt i gamle rettskilder og skrevet bok om Trondheims siste heksebrenning. Det finnes skremmende likheter mellom 15- og 1600-tallets hekseprosesser i Norge, og skrekkveldet under Islamsk Stat, mener hun. (Foto: Sølvi W. Normannsen)

20.oktober. Førstebibliotekar Ellen Alm har gravd dypt i gamle rettskilder og skrevet bok om Trondheims siste heksebrenning. Det finnes skremmende likheter mellom 15- og 1600-tallets hekseprosesser i Norge, og skrekkveldet under Islamsk Stat, mener hun. Foto: Sølvi W. Normannsen

14.november. Høstens doktorpromosjon ble både åpnet og avsluttet med korsang. NTNU lager trolig noen flere doktorer enn forventet i år, og 14. nobvember ble rundt 80 nye kreert. Flest innen medisin, færrest innen arkitektur og humaniora. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

14.november. Høstens doktorpromosjon ble både åpnet og avsluttet med korsang. NTNU lager trolig noen flere doktorer enn forventet i år, og 14. nobvember ble rundt 80 nye kreert. Flest innen medisin, færrest innen arkitektur og humaniora. Foto: KRISTOFFER FURBERG

10. desember. I ført den fineste kjolen på vei til den fineste festen. - Jeg er ikke vant til å gå i en slik kjole, sa May-Britt Moser til UA på vei til seremonien. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

10. desember. I ført den fineste kjolen på vei til den fineste festen. - Jeg er ikke vant til å gå i en slik kjole, sa May-Britt Moser til UA på vei til seremonien. Foto: KRISTOFFER FURBERG

1 / 16
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Fire studenter fikk vurdert sin skikkethet i retten

I 2018 ble det behandlet fire saker i retten som omhandlet studenter som ble ansett uskikket og dermed utestengt fra studiet. Én av studentene fikk medhold i retten.

Universitetet i Tromsø:

Student fikk ikke medhold i retten

En sykepleiestudent i Tromsø gikk rettens vei etter å ha blitt utestengt fra praksisopplæring og klinisk undervisning i sykepleie, men fikk ikke medhold i Nord-Troms tingrett.

- Jeg tror ikke folk aner hvor mye festing det er på campus

I snitt er det snaut seks fester med alkohol på NTNU hver dag. - Trondheim er studentby nummer én, og da blir det raskt sånn, sier faglederen for NTNU Vakt og service.

Medarbeidersamtalen ble tatt i Nidelva

Da sjefen gav medarbeiderne makten til å bestemme lokasjon for årets medarbeidersamtale, fikk Egil Galaaen Gjølme en spesiell idé.