Se bildeserie fra Høgskolen i Ålesund

Naviger i bildeserien ved å bruke piltastene på tastaturet eller trykke på pilknappene i karusellen.
Underviserne styrer pasientsimulatorer fra et kontrollrom og gir dem symptomer som helsefagstudentene skal undersøke og behandle. Det er en sentral del av samtlige helsefag i Ålesund. (Foto: Kristoffer Furberg)

Underviserne styrer pasientsimulatorer fra et kontrollrom og gir dem symptomer som helsefagstudentene skal undersøke og behandle. Det er en sentral del av samtlige helsefag i Ålesund. Foto: Kristoffer Furberg

Bare et steinkast fra høyskolen ligger Norsk maritimt kompetansesenter. (Foto: Kristoffer Furberg)

Bare et steinkast fra høyskolen ligger Norsk maritimt kompetansesenter. Foto: Kristoffer Furberg

- For meg personlig betyr det lite om det blir fusjon, men jeg tror alle institusjonene vil tjene på dette i form av et sterkere samarbeid, sier Filippo Sanfilippo. (Foto: Kristoffer Furberg)

- For meg personlig betyr det lite om det blir fusjon, men jeg tror alle institusjonene vil tjene på dette i form av et sterkere samarbeid, sier Filippo Sanfilippo. Foto: Kristoffer Furberg

Prorektor Webjørn Rekdalsbakken tror NTNU-fusjonen vil utvide samarbeidet til å knytte sterkere bånd mellom industrien på Møre og teknologimiljøet på Gløshaugen. Han ser for seg at flere vil gå videre fra bacheloroppgavene de har skrevet i Ålesund og søke seg til masterstudier og doktorgradsstudier i Trondheim. Simulatorene som brukes i nautikkutdanningen er én av høyskolens stoltheter. (Foto: Kristoffer Furberg)

Prorektor Webjørn Rekdalsbakken tror NTNU-fusjonen vil utvide samarbeidet til å knytte sterkere bånd mellom industrien på Møre og teknologimiljøet på Gløshaugen. Han ser for seg at flere vil gå videre fra bacheloroppgavene de har skrevet i Ålesund og søke seg til masterstudier og doktorgradsstudier i Trondheim. Simulatorene som brukes i nautikkutdanningen er én av høyskolens stoltheter. Foto: Kristoffer Furberg

Høgskolen i Ålesund. (Foto: Kristoffer Furberg)

Høgskolen i Ålesund. Foto: Kristoffer Furberg

Leder Hans Marius Martinsen i Studentparlamentet i Ålesund vil stå på barrikadene for at ikke all makt skal havne i Trondheim ved en fusjon. (Foto: Kristoffer Furberg)

Leder Hans Marius Martinsen i Studentparlamentet i Ålesund vil stå på barrikadene for at ikke all makt skal havne i Trondheim ved en fusjon. Foto: Kristoffer Furberg

Filippo Sanfilippo jobber med fjernstyring av kraner i doktorgradsstudiene. Som et sideprosjekt har han laget denne lavkostnadsrobothånden som styres via hjernesensorer. Tanken er at den kan brukes som protese. (Foto: Kristoffer Furberg)

Filippo Sanfilippo jobber med fjernstyring av kraner i doktorgradsstudiene. Som et sideprosjekt har han laget denne lavkostnadsrobothånden som styres via hjernesensorer. Tanken er at den kan brukes som protese. Foto: Kristoffer Furberg

Disse nautikkstudentene er trolig uteksaminert når fusjonen trer i kraft, men de er likevel spente på de praktiske konsekvensene. (Foto: Kristoffer Furberg)

Disse nautikkstudentene er trolig uteksaminert når fusjonen trer i kraft, men de er likevel spente på de praktiske konsekvensene. Foto: Kristoffer Furberg

Høyskolen ble opprettet i 1994 ved sammenslåing av Møre og Romsdal fiskeritekniske høgskole, Møre og Romsdal ingeniørhøgskole og Sykepleierhøgskolen i Ålesund. (Foto: Kristoffer Furberg)

Høyskolen ble opprettet i 1994 ved sammenslåing av Møre og Romsdal fiskeritekniske høgskole, Møre og Romsdal ingeniørhøgskole og Sykepleierhøgskolen i Ålesund. Foto: Kristoffer Furberg

Høgskolelektor Arnhild Vestnes Kongshaug ved avdeling for helsefag tror imidlertid forskningssamarbeid og utveksling av lærekrefter kan være en potensiell gevinst av fusjonen. Her undersøker hun en av pasientsimulatorene som helsefagstudentene øver seg på. (Foto: Kristoffer Furberg)

Høgskolelektor Arnhild Vestnes Kongshaug ved avdeling for helsefag tror imidlertid forskningssamarbeid og utveksling av lærekrefter kan være en potensiell gevinst av fusjonen. Her undersøker hun en av pasientsimulatorene som helsefagstudentene øver seg på. Foto: Kristoffer Furberg

Det maritime er en viktig del av utdanningstilbudet. Det reflekteres også i utsmykningen på høyskolen. (Foto: Kristoffer Furberg)

Det maritime er en viktig del av utdanningstilbudet. Det reflekteres også i utsmykningen på høyskolen. Foto: Kristoffer Furberg

Høgskolen i Ålesund har i overkant av 2000 studenter. (Foto: Kristoffer Furberg)

Høgskolen i Ålesund har i overkant av 2000 studenter. Foto: Kristoffer Furberg

Den største forelesningssalen på høyskolen i Ålesund ligger midt i en stor søyle i hovedbygningen. (Foto: Kristoffer Furberg)

Den største forelesningssalen på høyskolen i Ålesund ligger midt i en stor søyle i hovedbygningen. Foto: Kristoffer Furberg

1 / 13
Dette er HiÅ:
(Foto: Kristoffer Furberg)

Foto: Kristoffer Furberg

  • Opprettet i 1994 ved sammenslåing av Møre og Romsdal fiskeritekniske høgskole, Møre og Romsdal ingeniørhøgskole og Sykepleierhøgskolen i Ålesund.
  • Ligger fem kilometer fra Ålesund sentrum. Hele høyskolen er samlet på en campus.
  • Høyskolen hadde 2145 studenter og 125 forskningsårsverk, ifølge tall fra den siste tilstandsrapporten for norsk høyere utdanning.
  • Det totale antallet ansatte ligger rundt 200. De leverte åtte søknader til Forskningsrådet og produserte 33 publikasjonspoeng i 2013, ifølge tilstandsrapporten.
Relaterte artikler

Kan utsette studiene for å få NTNU-vitnemål

ÅLESUND (UA): Studentparlamentslederen i Ålesund tror studenter kommer til å la fag stå igjen for å ta vitnemålet når fusjonen er gjennomført.

Frykter de blir nedprioritert

ÅLESUND (UA): De har drukket champagne og spist kake, men en usikkerhet rundt hvordan stor-NTNU skal styres, legger en demper på fusjonsfesten i Ålesund.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Universitetsavisa ansetter journalist

UA lyser ut en hundre prosents stilling som digital nyhetsreporter.

Konflikten ved IHS:

- Fare for utvikling av fryktkultur

- Ledelsen må ta dette på stort alvor, formaner tre professorer ved Institutt for historiske studier. De advarer mot utvikling av fryktkultur ved instituttet.

Ytring:

NTNU styres ikke etter omdømmemålinger

«Vi må være innstilt på at vi også i fremtiden vil få nye bestillinger fra verden rundt oss», skriver rektor Gunnar Bovim i en kommentar til ytringen fra Ronny Kjelsberg og Arve Hjelseth.

Bitter konflikt ved IHS:

Beskylder ledelsen for «illegitim maktbruk»

Professor Kristian Steinnes er sentrum i en bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS). Et varsel om flytting av ham får en gruppe kolleger til å reagere skarpt. – Et uventet og hardt slag, sier Kristian Steinnes om flyttevarselet.