Entreprenørskolen 15 år:

- Vi ble sett på som en litt rar og annerledes gjeng


Trappehjelp for de som er dårlig til beins, digitale læringssystemer i økonomi og et system som høster informasjon fra tre millioner artikler hver dag.

Trøbbel med e-post

Tirsdag ettermiddag meldes det på nytt om problemer med e-posten ved NTNU.

Langeland går til sak mot staten for ulovlig oppsigelse

Den oppsagte historieprofessoren Nils Rune Langeland mener Universitetet i Stavanger ga ham sparken på ulovlig grunnlag.

UiB diskuterer nasjonal avis med NTNU og UiO

Etter at UiB-styret sa nei til å legge ned På Høyden, jobbar leiinga med fleire nye modellar for samarbeid.

NTNU trues med søksmål etter Tidal-avsløring

Musikkstrømmetjenesten Tidal truer NTNU med søksmål om de ikke trekker rapporten bak Dagens Næringslivs avsløringer om manipulering av lyttertall. 

Striden om psykologiklinikkene:

Rektor på allmøte i løvens hule

- Ikke overkjør et levende fagfelt. Ikke diktér hvor klinikkene skal være, sa Marte Sandbukt Pettersen da Gunnar Bovim møtte i underkant av 200 psykologistudenter onsdag ettermiddag.

Siste fra forsiden

Entreprenørskolen 15 år:

- Vi ble sett på som en litt rar og annerledes gjeng


Trappehjelp for de som er dårlig til beins, digitale læringssystemer i økonomi og et system som høster informasjon fra tre millioner artikler hver dag.

Slik jobber sektoren med entreprenørskap

Egne sentre, studier og samarbeid med næringsliv.

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»

Universiteter som foretak: Motstanden brer seg

I et opprop går Forskerforbundet ut mot Regjeringens åpning for å innføre foretaksmodellen ved landets universiteter og høgskoler. De er ikke alene om å markere motstand.

Fagforeninger går til kamp mot regjeringens arealnorm

Statens arealnorm betyr i praksis utstrakt bruk av åpent landskap. Nå ber lederne i Forskerforbundet og NTL regjeringen om droppe hele arealnormen.

3998 personnummer på avveie ved NTNU

3998 personnummer, adgangskortnummer, PIN-koder og fulle navn lå fritt tilgjengelig for NTNU-ansatte. NTNU varslet ikke de berørte etter Datatilsynets instruks.

Medikamentregning:

Strykprosent halvert med smarte grep

ÅLESUND: - Jeg syntes medikamentregning var et skummelt fag. På forhånd hadde jeg hørt så mange rykter om hvor vanskelig det er, men det var kjempegøy allerede fra første forelesning, sier bachelorstudent Helen Sønnervik.  

NTNU har mange ammekontor, mens UiB ikke har noen tilbud

- Jeg synes ikke jeg kan uroe andre og samtidig trenger barna ro rundt seg når de skal spise, sier Anna Blekastad Watson. Stipendiaten ved Universitetet i Bergen deler kontor med to andre og er stadig på utkikk etter et passende sted å amme.

Tapte søksmål mot NTNU igjen

Tidligere leder for Internasjonal seksjon ved NTNU, Hilde Skeie, får ikke tilbake lederjobben.

Matematiker Kari Hag blir ridder av St. Olavs orden

Professor emerita i matematikk ved NTNU, Kari Hag, utnevnes til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats for undervisning, likestilling og formidling.

De gamle universitetene:

Slakter Statsbyggs nye rapporter om UH-bygg

Fire rapporter skal danne et kunnskapsgrunnlag om bygningsmassen ved statlige universiteter og høyskoler. De fem gamle universitetene slakter rapportene i et felles svar, og mener det er feil å behandle alle likt.

Maner til fortsatt kamp om parken

Byggene langs Klæbuveien er kanskje borte fra planforslagene for nytt NTNU-campus i Trondheim, men Bevar Høgskoleparken kjemper fremdeles.