NTNUere fløy til sammen 1760 ganger rundt jorden i 2018

I fjor reiste NTNU-ansatte jorden rundt til sammen 1.760 ganger. En kampanje skal få de ansatte til å fly mindre.

Savnet norske begreper - laget ordbok i matematikk

Da det ble vanskelig å føre en samtale på norsk om matematikk, tok ansatte og studenter ved Institutt for matematiske fag grep. Nå er den norsk-engelske ordlisten med nesten 2.000 oversettelser lansert.

Ny teknisk løsning skal håndtere alle slags varsler

Den lenge bebudede ordningen for varsling av seksuell trakassering kommer på plass i løpet av våren. Siden lanseres en ordning for varsling av alle former for trakassering, samt forskningsjuks og økonomisk kriminalitet.

Etterlysning: Har noen et gammelt periodesystem?

- Vi leter etter gamle plansjer som er brukt ved NTNU eller i regionen. Er det noen som har gamle periodesystem for montering på vegg, eller som har en idé om hvor de finnes? Ta kontakt, oppfordrer Jonas Persson på NTNU.

- Faktaundersøkelser kan forsterke motsetningene

- Det er en kjempebelastning for arbeidsmiljøet når slike undersøkelser settes igang, sier hovedtillitsvalgt Gry Eva S. Alterskjær i Forskerforbundet.

Kritiske til NTNU-ledelsens håndtering av arbeidsmiljøsak og faktaundersøkelse

- Ledelsen forsøker å male et bilde av en konflikt med to parter for å få det hele til å virke mindre alvorlig, i stedet for å kalle det det jeg mener det er: Mobbing og dårlig ledelse, sier en NTNU-ansatt som har fått skriftlig advarsel. Både han, og den tillitsvalgte for personene han klaget på, er kritiske til ledelsens håndtering av saken.

Siste fra forsiden

NTNUere fløy til sammen 1760 ganger rundt jorden i 2018

I fjor reiste NTNU-ansatte jorden rundt til sammen 1.760 ganger. En kampanje skal få de ansatte til å fly mindre.

NTNU-styrelederen slutter i jobben som Hydro-sjef

Svein Richard Brandtzæg gir seg som konsernsjef i Norsk Hydro etter ti år.

Savnet norske begreper - laget ordbok i matematikk

Da det ble vanskelig å føre en samtale på norsk om matematikk, tok ansatte og studenter ved Institutt for matematiske fag grep. Nå er den norsk-engelske ordlisten med nesten 2.000 oversettelser lansert.

Leder:

NTNU – en stresset organisasjon

En «havarikommisjon» og to faktainnhentingsgrupper har vært operative på ulikt hold ved NTNU denne vinteren. De er symptomer på en stresset organisasjon.

Slik svarer ledelsen på kritikken

Dekan Geir Øien ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk sier ledelsen tar slike saker alvorlig, og at de har jobbet lenge med å bedre arbeidsmiljøet.

Studentene sitter kun ett år i styret

– Du blir med i en maraton halvveis

Siri Arnesen og Philip Lautin Jackson er valgt av studentene i NTNUs styre, og sitter i ett år. – Du blir med i en maraton halvveis, og må kanskje lære deg å løpe i deres tempo underveis, sier Jackson.

Lekkasje på Gunnerusbiblioteket:

- Det er nødvendig med en større investering for å sikre at boksamlingene blir bevart

Torsdag rant vannet ned fra taket i Gunnerusbiblioteket og førte til fuktskader på flere hundre år gamle medisinske bøker. - Det kan ikke være sånn at vi skal bekymre oss hver gang det regner, sier seksjonsleder ved biblioteket.

- Vi har ikke lyktes med tverrfagligheten mellom humaniora og teknologifagene

Finansminister Siv Jensen hadde bedt om en orientering om NTNUs arbeid med tverrfaglighet og nyskaping. NTNUs ledelse svarte med å peke på ny campus som løsningen på alle problem.

Her utsetter Alissa seg for frivillig skrivepress

Deltakerne på Skrivepress på NTNU får ikke bruke mobil eller snakke med hverandre i 45 konsentrerte minutter. Målet er å få til ei effektiv skriveøkt.

NTNU trekker skriftlig advarsel og erkjenner uheldig formulering

NTNU følger Sivilombudsmannens anbefaling og trekker en skriftlig advarsel gitt til en ansatt for en flere år gammel epost.

Hele instituttet må flytte på grunn av muggsopp

I underkant av hundre ansatte må flytte ut av paviljongene A og B på Dragvoll etter at det er oppdaget muggsopp og fukt i lokalene.

Mindre frafall blant guttene når jenteandelen på studiet stiger

– Den beste måten å bedre trivselen for gutta på, er å få flere jenter inn på studiet, sier Endre M. A. Ulberg.

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).