NTNU stopper kjøpet av Fronters plattform

Nøyaktig ett år etter at Fronter ble utropt til knepen anbudsvinner, dropper NTNU kjøpet av selskapets e-læringssystem.

Publisert Sist oppdatert
Ikke bortkastet. Seksjonssjef Knut Veium i Studieavdelingen sier timeverkene brukt på prosessen uansett ikke er bortkastet. Arkiv

Rettssaken mellom NTNU og konkurrenten itslearning kan bli avlyst, og hele prosessen må igjen ut på anbud.

- Jeg skjønner det godt hvis noen mener at vi burde ha kommet fram til denne avgjørelsen tidligere. Vi ser ikke at vi har noe annet valg hvis vi skal behandle tilbyderne rettferdig, sier NTNUs innkjøpssjef Lisbeth Gussiås i en melding NTNU har lagt ut på Innsida.

Best på kvalitet –valgt vekk

Det var i slutten av mai i fjor at NTNU bestemte seg for å velge vekk itslearning, etter ti år med denne læringsplattformen. Leverandøren ble funnet best på kvalitet og gjennomføringskraft, men NTNU foretrakk Fronter som universitetet samlet sett mente tilbød den beste løsningen.

itslearning har hele tiden ment at de gav det beste anbudet og burde vært valgt framfor Fronter. Selskapet klaget på avgjørelsen, og saken gikk til midlertidig forføyning i Oslo Byfogdembete. Verdien på jobben er rundt 50 millioner kroner – med en varighet på fire til åtte år.



Se NTNUs kronglete ferd mot nytt e-læringssystem:

Følg tidslinjen og sakens ferd gjennom UAs spalter siden mai i fjor året. Klikk på pilene for å se utviklingen, og lese artiklene.