Skretting ny rektor på HiL

NTNU-professor Kathrine Skretting blir ny rektor ved Høgskolen i Lillehammer fra 1. august.
- Jeg søkte stillingen fordi jeg har relativt omfattende erfaring med styring og ledelse i akademia, sier Kathrine Skretting til hil.no.  
        
            (Foto: Kristoffer Furberg)

- Jeg søkte stillingen fordi jeg har relativt omfattende erfaring med styring og ledelse i akademia, sier Kathrine Skretting til hil.no.   Foto: Kristoffer Furberg

- Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet som rektor ved HiL, og takker styret for den tillit som er vist meg, sier Skretting i en melding på høgskolens hjemmeside etter vedtaket.

Skretting, som er professor i medievitenskap ved NTNU blir med dette den første tilsatte rektor etter at høgskolen gikk over til ny ordning fra valgt til ansatt rektor. Hun tar over som rektor etter Bente Ohnstad som har sittet som høgskolens øverste leder i åtte år.

Kathrine Skretting har tidligere vært både prorektor og dekanus ved NTNU. 

Tidligere denne uka publiserte hun dette essayet i Prosa og i UA.

- Med Kathrine Skretting får HiL en rektor med meget solid bakgrunn, både innen fag og ledelse.  Hennes erfaring fra sentrale lederposisjoner ved NTNU og omfattende kjennskap til norsk og internasjonal utdanningssektor gir HiL de beste forutsetninger for videre utvikling, sier Kari Broberg som har vært leder av styrets innstillingsutvalg og er påtroppende styreleder.

Skretting har en Cand. philol. med hovedfag i filmvitenskap og en doktorgrad med avhandlingen «Reklamefilmens kommunikasjon - norske reklamefilmer 1922 – 1988», i tillegg til en omfattende publikasjonsliste som forsker.

- Å bidra i kunnskapsproduksjon med forskning og utdanning er meningsfullt arbeid, sier Skretting som de siste årene har vært  gjesteforsker både  i USA og Hong Kong.

Hun har dessuten omfattende styreerfaring, og sitter blant annet i styret for Universitet i Agder. Hun ledet også den sakkyndige komiteen som vurderte søknaden om akkreditering da Høgskolen i Stavanger ble universitet. Hun var også medlem i Stjernøutvalget.

- Jeg søkte stillingen fordi jeg har relativt omfattende erfaring med styring og ledelse i akademia, sier den nye rektoren til hil.no.

- Dermed tror jeg at jeg har opparbeidet en viss kompetanse, slik at jeg kan gjøre nytte for meg i en rektorstilling. Jeg ser også fram til å samarbeide med næringsliv, offentlig sektor og kulturorganisasjoner i regionen.

- I forhold til andre deler av universitets- og høgskolesektoren, har HiL utviklet en særegen profil, med vekt på samfunnsfag og film/fjernsynsstudier, sier Skretting som er oppvokst på Raufoss og som nå flytter til Lillehammer.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener samfunnet taper på at forskerstillinger lyses ut internasjonalt

– Samfunnet investerer i utdannelsen vår, men får lite igjen for pengene når jobbene går til utenlandske søkere, sier Astrid Mork-Jansson ved Universitetet i Stavanger.

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo har troen på løpende vurderinger av ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.