SVT slår sammen to av instituttene

Midt i en tid der det er stor usikkerhet rundt framtidig fakultetsstruktur i nye NTNU, rokerer SVT-fakultetet om på flere institutter.
Instituttstruktur har vært en stor sak siden Marit Reitan overtok som dekan ved SVT-fakultetet.  
    
      (Foto: Kristoffer Furberg)

Instituttstruktur har vært en stor sak siden Marit Reitan overtok som dekan ved SVT-fakultetet.   Foto: Kristoffer Furberg

Saken kommer opp i NTNUs styre onsdag, nesten to år etter at instituttstruktruen ved Samfunnsvitenskap og teknologiledelse kom på dagsorden. Nå er innstillingen klar: Pedagogisk institutt (PED) og Institutt for voksnes læring og rådgivningsvitenskap (IVR) slås sammen til ett felles institutt. Seksjon for universitetspedagogikk (Uniped) overføres fra Program for lærerutdanning (PLU) til det nye instituttet.

Dekan Marit Reitan gis fullmakt til å fatte vedtak om navn og organisering av enkeltansatte og grupper av ansatte innenfor den vedtatte instituttstrukturen.  Det har vært mange, lange og hissige diskusjoner om den framtidige instituttstrukturen ved SVT.  I et punkt 3 i innstillingen før onsdagens vedtak, heter det at "styret legger til grunn at fakultetsledelsen fører tilsyn med etablering av gode medvirkningsordninger innenfor den nye instituttstrukturen.

Les hele innstillingen her.

Les også: - Det blir definitivt nedlegging av institutter.

I saksframlegget står det videre at "Det kan reises spørsmål ved om tidspunkt for å gjennomføre begrensede instituttsammenslåinger er det riktige sett på bakgrunn av at NTNU som organisasjon nå står foran en omfattende prosess med fusjon med muligheter for omfattende endringer også i fakultetsstrukturen".  Av denne grunn har fakultetet foreslått å sette på vent omstruktureringer som man åpenbart ser blir påvirket av dette.  

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Vil bli ny direktør i Forskningsrådet

UiB-rektor Dag Rune Olsen er en av 15 personer som kniver om stillingen som administrerende direktør i Forskningsrådet.

Gjesteskribenten:

Mitt liv som digital

Du verden, så attikomme en stakkars dame på 48 år (som tross alt og på no time ble en, riktignok selverklært, kløpper på Teams og Zoom) kan føle seg!

Kinesisk SF:

Grensesprengende om hvordan vitenskapen redder menneskeheten

Forfatteren har begått en episk triologi om Universet beskrevet som en nådeløs krigsskueplass hvor det er alles kamp mot alle – og om hvordan vitenskapen redder menneskeheten fra å bli utslettet av fiendtlige sivilisasjoner. Han leses av den kinesiske eliten. Barack Obama skryter ham opp i skyene. Hva er det med Cixin Liu?

Ytring:

Førjulstanker ved NTNU

«Noen filosofer har ment at mennesket fødes som en ubeskrevet tavle... ...Men hvem hadde laget tavlen og skrivesakene, og hvem skriver?» spør Arne B. Johansen i denne ytringen.