Itslearning overtar Fronter

Avtale er inngått som fører til at Itslearning overtar konkurrenten Fronter fra Pearson ltd. Dermed får et langvarig anbudsproblem for NTNU en uventet utgang.
Best på kvalitet og leveranseevne, men Fronter vant anbudet. Slik var den opprinnelige vurderingen, som ikke ble akseptert. Hva som blir resultatet av den nye konkurransen vites ikke, men nå har de to foregående konkurrentene altså gått sammen gjennom overtakelse. 

Best på kvalitet og leveranseevne, men Fronter vant anbudet. Slik var den opprinnelige vurderingen, som ikke ble akseptert. Hva som blir resultatet av den nye konkurransen vites ikke, men nå har de to foregående konkurrentene altså gått sammen gjennom overtakelse. 

Det er Itslearning som melder om overtakelsen på sin hjemmeside. Den nye, fusjonerte virksomheten vil bli størst i Europa innen læringsplattformer, står det å lese. Virksomheten har over 400 medarbeidere og millioner av brukere over hele verden.

Itslearning forsikrer at verken kunder eller brukere vil merke noen umiddelbar konsekvens av overtakelsen. Brukerne av Fronter skal kunne fortsette å anvende samme produkt som i dag med uendrede betingelser, heter det.

For to år siden besluttet NTNU å velge vekk itslearning, etter ti år med denne læringsplattformen. Leverandøren ble funnet best på kvalitet og gjennomføringskraft, men NTNU foretrakk Fronter som universitetet samlet sett mente tilbød den beste løsningen.

Itslearning har hele tiden ment at de gav det beste anbudet og burde vært valgt framfor Fronter. Selskapet klaget på avgjørelsen, og saken gikk til midlertidig forføyning i Oslo Byfogdembete. Der fikk NTNU en knusende dom mot seg.

I fjor inngikk partene forlik, og NTNU bebudet forberedelse av ny anbudskonkurranse. Det er ventet at resultatet av denne konkurransen vil komme om ikke svært lenge.

null
Relaterte artikler

Forlik med itslearning

NTNU og itslearning inngår forlik i striden rundt anbudskonkurransen for ny e-læringsplattform.

itslearning vil ikke godta avlysningen

itslearning avviser NTNUs ønske om å avlyse konkurransen om nytt e-læringssystem. Selskapet krever også at rettssaken i Oslo tingrett går som planlagt om to uker.

E-læring rykker tilbake til start

Etter snart to år med mye hodebry, siden Fronter vant konkurransen om å levere nytt elæringssystem, starter NTNU hele anbudsprosessen om igjen.

Erkjenner for dårlig arbeid

Skulle leverandørene regne pris på å drifte NTNU sitt nye e-læringssystem i åtte år, eller bare i seks år og fem måneder?

NTNU stopper kjøpet av Fronters plattform

Nøyaktig ett år etter at Fronter ble utropt til knepen anbudsvinner, dropper NTNU kjøpet av selskapets e-læringssystem.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Klimautslipp fra oljesand er høyere enn det næringa sier

CO2-utslippene fra oljeutvinning fra oljesand i Canada er langt høyere enn det oljenæringen oppgir selv, ifølge forskere.

Nord vil avvikle campus på Nesna og Sandnessjøen

Konstituert rektor Hanne Solheim Hansen har nå lagt fram sin innstilling til endring av universitetets studiestruktur.

Midlertidighet:

Mener oppsparte midler er løsningen, ikke økonomisk avstraffing av ledere

Forskerforbundet har ikke troen på NTNUs forslag om å straffe ledere økonomisk ved vedvarende midlertidighet. I stedet bør institusjonene rigge seg slik at de har råd til å ha folk ansatt, også når eksternfinansieringen tar seg en siesta, mener fagforeningslederen.

Drikking på jobb mest utbredt blant forskere

Forskere er den yrkesgruppen som er hissigst på flasken, i hvert fall i arbeidstiden. Det kommer frem av Folkehelseinstituttets andre rapport om alkohol og arbeidsliv.