Kunstnerduo utnevnt til æresdoktorer

Fredag ble det holdt fest for 173 nye doktorer i aulaen i hovedbygningen på Gløshaugen.

Kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset mottok bevisene på at de er utnevnt til æresdoktorer ved NTNU.
Publisert Sist oppdatert
Kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset fikk æresplassene - mellom rektor Gunnar Bovim og prorektor Johan Hustad.
Doktorpromosjonen ble hentet hjem til aulaen i hovedbygningen på Gløshaugen for tre år siden.

Det var den siste doktorpromosjonen i "Gamle NTNU" da de ferske doktorene ble gjort stas på i aulaen i NTNUs hovedbygning på Gløshaugen fredag ettermiddag.

173 doktorer som fullførte forskerutdanningen i første halvår 2015 mottok bevisene sine.

Etter rektor Gunnar Bovims tale fikk kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset bevisene på at de er utnevnt til æresdoktorer. I begrunnelsen heter det:

«Kunstnerduoen Michael Elmgreen & Ingar Dragset får NTNUs æresdoktorat for sitt uvanlige kunstnerskap. Uvanlig på flere måter. Dels ved sin kunstneriske egenart og dels ved å treffe en nerve – eller mange – i den globale kulturen. Samtidskunsten er ofte skjelt ut for å være innadvendt og selvopptatt, men Elmgreen & Dragset evner til å kommunisere på et visuelt språk som er felles for moderne globale kulturen, og de gjør det med humor, som slår an både Tranøy i Nordland og Seoul i Sør-Korea.»

Bovim brukte deler av sin tale til å snakke om flyktningesituasjonen.

- Som institusjon skal vi som en hovedregel ikke gå inn og ta side i den politiske debatten. Som individ og forsker, derimot, har du et helt annet utgangspunkt. Jeg vil utfordre dere som forskere: Vær frimodige, oppfordret han de ferske doktorene.

Opptak av seremonien kan ses her.