Kunstnerduo utnevnt til æresdoktorer

Fredag ble det holdt fest for 173 nye doktorer i aulaen i hovedbygningen på Gløshaugen.
Kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset mottok bevisene på at de er utnevnt til æresdoktorer ved NTNU.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset mottok bevisene på at de er utnevnt til æresdoktorer ved NTNU. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det var den siste doktorpromosjonen i "Gamle NTNU" da de ferske doktorene ble gjort stas på i aulaen i NTNUs hovedbygning på Gløshaugen fredag ettermiddag.

173 doktorer som fullførte forskerutdanningen i første halvår 2015 mottok bevisene sine.

Etter rektor Gunnar Bovims tale fikk kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset bevisene på at de er utnevnt til æresdoktorer. I begrunnelsen heter det:

«Kunstnerduoen Michael Elmgreen & Ingar Dragset får NTNUs æresdoktorat for sitt uvanlige kunstnerskap. Uvanlig på flere måter. Dels ved sin kunstneriske egenart og dels ved å treffe en nerve – eller mange – i den globale kulturen. Samtidskunsten er ofte skjelt ut for å være innadvendt og selvopptatt, men Elmgreen & Dragset evner til å kommunisere på et visuelt språk som er felles for moderne globale kulturen, og de gjør det med humor, som slår an både Tranøy i Nordland og Seoul i Sør-Korea.»

Bovim brukte deler av sin tale til å snakke om flyktningesituasjonen.

- Som institusjon skal vi som en hovedregel ikke gå inn og ta side i den politiske debatten. Som individ og forsker, derimot, har du et helt annet utgangspunkt. Jeg vil utfordre dere som forskere: Vær frimodige, oppfordret han de ferske doktorene.

Opptak av seremonien kan ses her.

Kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset fikk æresplassene - mellom rektor Gunnar Bovim og prorektor Johan Hustad.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset fikk æresplassene - mellom rektor Gunnar Bovim og prorektor Johan Hustad. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Doktorpromosjonen ble hentet hjem til aulaen i hovedbygningen på Gløshaugen for tre år siden.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Doktorpromosjonen ble hentet hjem til aulaen i hovedbygningen på Gløshaugen for tre år siden. Foto: KRISTOFFER FURBERG

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

What's in a name? Blant prosenter og dofessorer

«Hva er det med navn? Vil «dosent» noen gang i vår bransje lukte likestilt med «professor»? Jeg tror jeg vet svaret, og er heller ikke alene om det» skriver Dag Waaler i denne ytringen.

Ytringsfrihet og ytringsansvar

La det ikke være noen tvil: NTNU skal kompromissløst forsvare ytringsfriheten og den akademiske friheten. Samtidig vil jeg minne om at god ytringskultur også handler om det enkeltes ytringsansvar, skriver Marit Reitan i denne ytringen.

Campusservice topper fremdeles statistikken over sykefravær

Avdeling for campusservice har fortsatt høyt sykefravær, men trenden er nedadgående.

- Jeg regner med dette betyr at tvangsflyttingen oppheves

Tvangsflyttingen av Kristian Steinnes var begrenset i tid ut nåværende instituttlederperiode. Når instituttlederen nå trekker seg mener han tvangsflyttingen nå må oppheves.