Merete Kvidal skal lede NTNUs campussamling

- Dette er en av de største utfordringene man kan få innenfor byutvikling og -planlegging.
Campusprosjektet. Utvendig sosiale soner, nye tilbygg.
(Foto: BERGERSEN ARKITEKTER)

Campusprosjektet. Utvendig sosiale soner, nye tilbygg. Foto: BERGERSEN ARKITEKTER

Etter at regjeringen tidligere i høst gikk for samling av NTNUs campuser i Trondheim, ble det lyst ut en stilling som leder av campusprosjektet.

Fredag ble det klart at sivilingeniør og byplanlegger Merete Kvidal får jobben.

LES OGSÅ: 26 vil bli sjef for campusutvikling
LES OGSÅ: Regjeringen samler NTNU

Tung søkerliste

- Dette er en av de største utfordringene man kan få innenfor byutvikling og -planlegging. Jobben handler også mye om kommunikasjon, organisasjon og politikk, og det var denne miksen som interesserte meg. Og så er det noe som er veldig viktig for NTNU og for Trondheim, sier hun i en pressemelding.

Da UA skrev om søkerlista i november var det klart at fire kvinner og 22 menn hadde søkt den attraktive jobben. Blant søkerne var regiondirektør Karl Fredrik Torp i Entra og Lars Magnussen, eiendomssjef i Helse Midt-Norge.

Det var også to NTNU-ere på søkerlista: Eiendomssjef Lindis Burheim som er leder av campusprosjektet i dag, og arkitektprofessor Tore Haugen som ledet det store arbeidet med NTNUs visjonsprosjekt for et par år tilbake. HiST sin campusdirektør Christian Brødreskift søkte også. Det samme gjorde avdelingsleder Per Arne Tefre ved byplankontoret i Trondheim kommune. Sju av søkerne på lista ønsker var unntatt offentlighet. Kvidal var trolig en av disse.

LES OGSÅ: Flytting kan ta 20 år
LES OGSÅ: Skal spare 100. mill midt i fusjon og campussamling

Utdannet ved NTH

Kvidal er utdannet sivilingeniør i bygg ved NTH, og har grunnfag i sosiologi fra AVH. I tillegg har hun jobbet på Sintef og undervist på NTNU. Nå er hun avdelingsleder ved arkitektkontoret tegn_3, som blant annet jobber med regjeringskvartalet i Oslo. Kvidal har tidligere vært prosjektleder for opprustingen av Torvet i Trondheim.

Den nye campusprosjektsjefen sier hun liker tanken på en 24/7-by der studentene vrimler på campus døgnet rundt.

- Jeg har tro på å samle fagmiljøene mer. Når man setter seg ned sammen og omgås mer, kan fantastiske ting skje. Emnet Eksperter i team har jo eksistert på NTNU i årevis, nå er det på tide at vi alle blir det, sier hun.

- Hun er god på ledelse, og det er viktig for å bygge opp et velfungerende prosjektteam. Hun er også dyktig på kommunikasjon, og det blir essensielt i dette prosjektet å ha god dialog med både NTNU og omverden, sier økonomi- og eiendomsdirektør Frank Arntzen ved NTNU i pressemeldingen.
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTL vil hindre at det blir noe av foretaksmodellen

- Vi sier klart nei til å gå fra forskning til faktura og vil ikke flytte makta fra politikere til styrene, sier Kjersti Barsok i NTL.

Gir gratis allergitest til studenter

At eksamensperioden og pollensesongen kommer samtidig, skaper hvert år problemer for allergiske studenter. I år får mange tilbud om gratis allergitest ved sitt campus.

Tøft i åpne landskap:

Fortvilte NTNU-ansatte i Brennpunkt-dokumentar

-  Vi har møtt mange fortvilte ansatte, sier programskaper Synnøve Bakke som står bak onsdagens Brennpunkt om kontor på NRK 1.

Kina-besøket:

- Ja, Kina er et totalitært samfunn

Shanghai: - Sensur av våre forskere er en absolutt grense, sier Gunnar Bovim. NTNUs rektor har bestemt seg for hvor grensa går for hva han tåler av innblanding fra kinesisk side før han trekker NTNU ut av landet.