Wroldsen og Synnes vil fortsette som viserektorer

Se søkerlistene her.
Jørn Wroldsen (t.v.) og Marianne Synnes (t.h.) ønsker å fortsette i sine jobber som viserektorer for NTNU i henholdsvis Gjøvik og Ålesund. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Jørn Wroldsen (t.v.) og Marianne Synnes (t.h.) ønsker å fortsette i sine jobber som viserektorer for NTNU i henholdsvis Gjøvik og Ålesund.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Søknadsfristen til stillingene som viserektor for NTNU i Gjøvik og Ålesund gikk ut søndag kveld. Nå har UA fått tilgang på søkerlistene. Der finner vi både Jørn Wroldsen og Marianne Synnes, som har disse stillingene i dag.

De var tidligere rektorer ved høyskolene i henholdsvis Gjøvik og Ålesund, og ble viserektorer i nye NTNU ved fusjonen ved nyttår.

Viserektorene tilsettes på åremål for fire år med tiltredelse 01.01.2017.

Representere og posisjonere

I utlysningsteksten heter det at viserektorens viktigste oppgaver er å representere og posisjonere NTNU som institusjon overfor regionalt arbeidsliv, koordinere den interne faglige virksomheten og utvikle det tverrfaglige samarbeidet, initiere medvirkningsbaserte prosesser og delta i institusjonens strategiske arbeid

Viserektorene skal ha høy vitenskapelig kompetanse, og det er ønskelig med førstekompetanse.

12 søkere

NTNU ønsker også at viserektorene skal ha særskilt kompetanse på det regionale perspektivet ut fra et faglig ståsted, samt at de kan vise til omfattende og vellykket ledelse i store kunnskapsorganisasjoner, at de har førstehånds erfaring med universitetets kjerneoppgaver og har en motiverende og inkluderende lederstil preget av samarbeid og medvirkning. De skal også besitte gode kommunikative evner og evne til å skape tillit og nettverk, samt ha en god organisasjonsforståelse.

Det står kun 12 personer på søkerlistene. Én person har søkt begge jobbene, mens navnet på fire søkere er unntatt offentlighet.

Dette er søkerne til jobben som viserektor for NTNU i Gjøvik:

Chandra Sekharappa Mayur Yergeri (mann, 46) - Visiting Scientist, VU University Medical Centre Amsterdam

Jørn Wroldsen (mann, 63) - viserektor ved NTNU i Gjøvik

Kari Nordskogen (kvinne, 46) - rektor, Fagskolen Innlandet

I tillegg er tre mannlige søkere unntatt offentlighet.

Dette er søkerne til jobben som viserektor for NTNU i Ålesund:

Prodromos Zachariadis (mann, 46) - manager

Chandra Sekharappa Mayur Yergeri (mann, 46) - Visiting Scientist, VU University Medical Centre Amsterdam

Anton Gjørven (mann, 67) - Sivilingeniør, Norconsult AS

Marianne Synnes (kvinne, 45) - viserektor ved NTNU i Ålesund

Anniken Karlsen (kvinne, 49) - førsteamanuensis, professorstipendiat ved NTNU

Magnar Førde (mann, 64) - konsulent for næringsliv, styreposisjoner

I tillegg er én søker unntatt offentlighet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Selvbetjent servering skal gi mat til flere

For å møte etterspørselen fra små campuser har Sit dratt igang selvbetjente matstasjoner. Nå ønsker de å utvide tilbudet slik at det blir mulig å kjøpe seg lunsj til alle døgnets tider.

Regjeringen vil la noen studenter få vende tilbake

Universiteter, høyskoler og fagskoler åpner for noen studenter og ansatte, sa statasminister Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Nettbasert undervisning:

– Litt anarki i valg av digitale løsninger

Professor Rune Hjelsvold har sett på hvordan det egentlig går med den nettbaserte undervisningen på NTNU. – Underviserne bruker 28 ulike verktøy, det blir uoversiktlig, sier han.

Store forskjeller mellom fakulteter:

SU gir bokstavkarakterer til nesten alle studentene

NTNU har besluttet å endre 370 emner hvor det avlegges eksamen denne våren fra bokstavkarakter til enten bestått eller ikke bestått. Ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU) endrer de bare tre emner.