Wroldsen fikk jobben som viserektor i Gjøvik

Fungerende viserektor for NTNU i Gjøvik, Jørn Wroldsen, er tilsatt i en åremålsperiode på fire år.
Jørn Wroldsen fortsetter i jobben som viserektor for NTNU i Gjøvik. 
        
            (Foto: Tore Oksholen)

Jørn Wroldsen fortsetter i jobben som viserektor for NTNU i Gjøvik.  Foto: Tore Oksholen

Det var fem mannlige og én kvinnelig søker til jobben som viserektor i Gjøvik. NTNU-styret avgjorde torsdag formiddag at Jørn Wroldsen fikk jobben. Han har fungert i stillingen siden fusjonen ved nyttår, og var tidligere rektor ved Høyskolen i Gjøvik.

I utlysningsteksten heter det at viserektorens viktigste oppgaver er å representere og posisjonere NTNU som institusjon overfor regionalt arbeidsliv, koordinere den interne faglige virksomheten og utvikle det tverrfaglige samarbeidet, initiere medvirkningsbaserte prosesser og delta i institusjonens strategiske arbeid. Viserektorene skal ha høy vitenskapelig kompetanse, og det er ønskelig med førstekompetanse.

Det skulle i utgangspunktet også ansettes viserektor for NTNU i Ålesund på styremøtet, men Marianne Synnes trakk søknaden sin 1. juni. Gunnar Bovim opplyste at rektoratet ville innstille henne til jobben.

-  Det er ingen dramatikk i dette, sa Synnes i en melding på NTNUs intranett Innsida.

Hun til at det hadde vært en prosess der hun til syvende og sist hadde kommet fram til at hun likevel ikke ønsket å gå på en fireårsperiode som viserektor. Stillingen skal nå lyses ut på nytt.

På styremøtet torsdag ble Björn Gustafsson ansatt som dekan ved Fakultet for medisin og helsevitenskap, og Monica Rolfsen som dekan ved Fakultet for økonomi.

Fra 1.1. 2017 har NTNU åtte nye fakultet. Seks av dagens dekaner ved NTNU hadde rett til å følge sin stilling og disse fortsetter som dekaner ut sine åremålsperioder.

LES OGSÅ: - Jeg får utrettet mer som dekan enn som doktor
LES OGSÅ: "Jeg gleder meg stort!"

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.