Wroldsen fikk jobben som viserektor i Gjøvik

Fungerende viserektor for NTNU i Gjøvik, Jørn Wroldsen, er tilsatt i en åremålsperiode på fire år.
Jørn Wroldsen fortsetter i jobben som viserektor for NTNU i Gjøvik.
(Foto: Tore Oksholen)

Jørn Wroldsen fortsetter i jobben som viserektor for NTNU i Gjøvik. Foto: Tore Oksholen

Det var fem mannlige og én kvinnelig søker til jobben som viserektor i Gjøvik. NTNU-styret avgjorde torsdag formiddag at Jørn Wroldsen fikk jobben. Han har fungert i stillingen siden fusjonen ved nyttår, og var tidligere rektor ved Høyskolen i Gjøvik.

I utlysningsteksten heter det at viserektorens viktigste oppgaver er å representere og posisjonere NTNU som institusjon overfor regionalt arbeidsliv, koordinere den interne faglige virksomheten og utvikle det tverrfaglige samarbeidet, initiere medvirkningsbaserte prosesser og delta i institusjonens strategiske arbeid. Viserektorene skal ha høy vitenskapelig kompetanse, og det er ønskelig med førstekompetanse.

Det skulle i utgangspunktet også ansettes viserektor for NTNU i Ålesund på styremøtet, men Marianne Synnes trakk søknaden sin 1. juni. Gunnar Bovim opplyste at rektoratet ville innstille henne til jobben.

-  Det er ingen dramatikk i dette, sa Synnes i en melding på NTNUs intranett Innsida.

Hun til at det hadde vært en prosess der hun til syvende og sist hadde kommet fram til at hun likevel ikke ønsket å gå på en fireårsperiode som viserektor. Stillingen skal nå lyses ut på nytt.

På styremøtet torsdag ble Björn Gustafsson ansatt som dekan ved Fakultet for medisin og helsevitenskap, og Monica Rolfsen som dekan ved Fakultet for økonomi.

Fra 1.1. 2017 har NTNU åtte nye fakultet. Seks av dagens dekaner ved NTNU hadde rett til å følge sin stilling og disse fortsetter som dekaner ut sine åremålsperioder.

LES OGSÅ: - Jeg får utrettet mer som dekan enn som doktor
LES OGSÅ: "Jeg gleder meg stort!"

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Vi trenger ikke universiteter som kaller seg bærekraftige for omdømmets skyld

Er de villige til å ta de virkelig tøffe valgene, eller har bærekraftmålet nå blitt så utvannet at det har blitt uproblematisk å slutte seg til det?

Entreprenørskolen 15 år:

- Vi ble sett på som en litt rar og annerledes gjeng


Trappehjelp for de som er dårlig til beins, digitale læringssystemer i økonomi og et system som høster informasjon fra tre millioner artikler hver dag.

Slik jobber sektoren med entreprenørskap

Egne sentre, studier og samarbeid med næringsliv.

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»