Stillingsstopp på NTNU

Utlyste stillinger trekkes tilbake.
Innplassering av ansatte i nye enheter er i full gang på NTNU. Derfor innfører rektor Gunnar Bovim stillingsstopp med formål om å beskytte nåværende ansatte. 
        
            (Foto: Kristoffer Furberg)

Innplassering av ansatte i nye enheter er i full gang på NTNU. Derfor innfører rektor Gunnar Bovim stillingsstopp med formål om å beskytte nåværende ansatte.  Foto: Kristoffer Furberg

Fra og med mandag innføres det full stillingsstopp for tekniske og administrative stillinger ved NTNU, skrives det i en melding på NTNUs intranett Innsida. Der går det også fram at nylig utlyste stillinger blir trukket tilbake. Unntaket er om prosessen er kommet så langt at det allerede er sendt ut tilbud til søkerne.

Stillingsstoppen er besluttet av rektor. Formålet er å beskytte NTNU-ansatte under den pågående prosessen med innplassering i nye enheter. Det betyr at stillinger som har vært eller skulle ha blitt utlyst kan bli aktuelle for nåværende ansatte som ikke er innplassert.

Foreløpig har stillingsstoppen varighet ut året, men dette kan bli forlenget. Det har allerede vært kunngjøringsstopp for administrative stillinger i 2016. Dette har det vært mulig å søke unntak for, men med full stillingsstopp skal det bli vanskeligere å få aksept for dette.

Følgende stillinger omfattes ikke av stillingsstoppen:

* Eksternt finansierte stillinger

* Vikarer for fast ansatte eller midlertidig ansatte med sterkt stillingsvern, som er i permisjon

* Studentassistenter/læringsassistenter

* Timelønnede (men ikke som erstattere for stillinger som man egentlig tenkte å lyse ut)

* Lærlinger

* Tilsettinger i forbindelse med arbeidstrening/arbeidsutprøving der NAV er bidragsyter

I tillegg skal rektor i særlige tilfeller kunne beslutte å kunngjøre stillinger "av stor strategisk betydning". Det vil også være tillatt å engasjere midlertidig ansatte i kortvarige engasjement, eller leie inn vikarer fra vikarbirå for å dekke akutte behov.

LES OGSÅ: Tillitsvalgte beskriver et pes uten like for å få bemanningsplanene på plass
LES OGSÅ: Viserektor får kritikk for å kjøre sitt eget løp
LES OGSÅ: - Blir du fristilt, vil du klore deg fast
LES OGSÅ: Dropper Kompetansebanken
LES OGSÅ: - Behovet for en del oppgaver faller bort
LES OGSÅ: Bremset forslag om raskere innsparing

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tvingende nødvendig med sterkere fagmiljø

Det handler om være attraktive for studenter, ansatte og for omverden, skriver dekan Egil Solli om de endringene Nord universitet ønsker å gjennomføre.

Gjesteskribenten:

Skam er et hinder for å endre livsstil

Vi trenger ikke mer dårlig samvittighet i folkehelsearbeidet.

Ytring:

Misvisande argumentasjon om InnoCamp på Steinkjer

Eg er provosert over påstandane frå ordførar Gram og Ketil Lindseth sin ville kommentar i media, skriv innsendaren.

Universitetenes rolle i regionene

Nedlegging av studiesteder er foreslått på en slik måte at universitetet skal kunne høste langsiktige effekter i fremtiden.