Nå begynner innplassering av de adminstrativt ansatte

Innen 1. desember skal alle administrativt ansatte få brev om sine nye stillinger.

Mange spørsmål i ei tid med omorganisering: Hvor skal jeg jobbe framover?
Publisert Sist oppdatert

Denne uka begynner lederne på fakultetene og i Fellesadministrasjonen å plassere de administrativt ansatte inn i de nye og omorganiserte enhetene. Det er NTNUs interne informasjonskanal, Innsida, som melder dette. Arbeidet skal være ferdig i november.

Etter innsparingspåleggene fra Regjeringen er det for mange administrativt ansatte i forhold til antall stillinger. NTNU skal ikke si opp noen, og satser på at naturlig avgang vil gi nye jobber til ansatte som blir overflødige i sine nåværende stillinger.

Det er lederne i de nye enhetene som skal ha ansvaret for innplasseringer.

Innplassering i tre trinn:

1) Rett og plikt (som i hovedsak skal være ferdig 24. oktober.

Det blir gjort vurderinger om noen har rett og plikt på stillinger i bemanningsplanen. Er arbeidsoppgavene dine helt eller i stor grad videreført i en stillingsbeskrivelse, så har du rett og plikt på stillingen.

2) Annen passende stilling (frist er nå satt til 4. november)

De stillingene som ingen har rett og plikt til skal fylles med ansatte.

3) Passende stilling (ferdig til 20. november)

Stillinger som er ubesatt etter trinn 1 og 2, vil bli bekjentgjort i hele NTNU for alle som i dag har oppgaver innen samme fagområde. Også de som allerede er innplassert, kan være med og konkurrere om disse jobbene.

Formelt fra 1. desember

Du har krav på en omstillingssamtale hvis lederen din under trinn 2 eller 3 foreslår å plassere deg i en stilling som innebærer store endringer i arbeidsoppgaver.

Fram mot 1. desember skal eventuelle overlappende innplasseringer avklares og andre løse tråder på plass, opplyser Innsida.

Deretter får alle administrativt ansatte brev om sine nye stillinger innen 1. desember. Først da er innplasseringene i enhetene formelt godkjent, før denne datoen er det snakk om midlertidige innplasseringer.

Et fjerde trinn blir å finne jobber til de ansatte som fortsatt står uten plass, og dette arbeidet vil pågå så lenge behovet er der.

NTNU avholder en fusjonskafé fredag 21. oktober der hele denne prosessen blir gjennomgått.