Nå begynner innplassering av de adminstrativt ansatte

Innen 1. desember skal alle administrativt ansatte få brev om sine nye stillinger.
Mange spørsmål i ei tid med omorganisering: Hvor skal jeg jobbe framover? 
        
            (Foto: istockphoto)

Mange spørsmål i ei tid med omorganisering: Hvor skal jeg jobbe framover?  Foto: istockphoto

Denne uka begynner lederne på fakultetene og i Fellesadministrasjonen å plassere de administrativt ansatte inn i de nye og omorganiserte enhetene. Det er NTNUs interne informasjonskanal, Innsida, som melder dette. Arbeidet skal være ferdig i november.

Etter innsparingspåleggene fra Regjeringen er det for mange administrativt ansatte i forhold til antall stillinger. NTNU skal ikke si opp noen, og satser på at naturlig avgang vil gi nye jobber til ansatte som blir overflødige i sine nåværende stillinger.

Det er lederne i de nye enhetene som skal ha ansvaret for innplasseringer.

Innplassering i tre trinn:

1) Rett og plikt (som i hovedsak skal være ferdig 24. oktober.

Det blir gjort vurderinger om noen har rett og plikt på stillinger i bemanningsplanen. Er arbeidsoppgavene dine helt eller i stor grad videreført i en stillingsbeskrivelse, så har du rett og plikt på stillingen.

2) Annen passende stilling (frist er nå satt til 4. november)

De stillingene som ingen har rett og plikt til skal fylles med ansatte.

3) Passende stilling (ferdig til 20. november)

Stillinger som er ubesatt etter trinn 1 og 2, vil bli bekjentgjort i hele NTNU for alle som i dag har oppgaver innen samme fagområde. Også de som allerede er innplassert, kan være med og konkurrere om disse jobbene.

Formelt fra 1. desember

Du har krav på en omstillingssamtale hvis lederen din under trinn 2 eller 3 foreslår å plassere deg i en stilling som innebærer store endringer i arbeidsoppgaver.

Fram mot 1. desember skal eventuelle overlappende innplasseringer avklares og andre løse tråder på plass, opplyser Innsida.

Deretter får alle administrativt ansatte brev om sine nye stillinger innen 1. desember. Først da er innplasseringene i enhetene formelt godkjent, før denne datoen er det snakk om midlertidige innplasseringer.

Et fjerde trinn blir å finne jobber til de ansatte som fortsatt står uten plass, og dette arbeidet vil pågå så lenge behovet er der.

NTNU avholder en fusjonskafé fredag 21. oktober der hele denne prosessen blir gjennomgått.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.

Da Iselin Nybøs etterfølger sang ut

Henrik Asheim overtar Iselin Nybøs statsrådpost. For tre år siden vikarierte Asheim som kunnskapsminister. Da sang han ut mot en NTNU-forsker.