Gjøvik vil samarbeide med Ålesund om cybersikkerhet

NTNU i Gjøvik frir til NTNU i Ålesund. Sammen kan de bli fremragende på cybersikkerhet.
Direktør Sofie Nystrøm i Gjøvik ser for seg et fruktbart samarbeid med Ålesund, og at cybersikkerhet og simulering er en god match. (Foto: Sølvi W. Normannsen)

Direktør Sofie Nystrøm i Gjøvik ser for seg et fruktbart samarbeid med Ålesund, og at cybersikkerhet og simulering er en god match. Foto: Sølvi W. Normannsen

Sofie Nystrøm, som er direktør ved Center for Cyber and Information Security (CCIS) i Gjøvik, ser for seg fruktbart samarbeid med Offshore Simulator Centre  (OSC) ved NTNU i Ålesund:

- Vi må sikre oss mot cyberangrep. Vi ønsker oss et felles prosjekt med Ålesund, sier hun til avisa.

Og slår fast:

- Vi har svart belte i cybersikkerhet, de har svart belte i simulering.

LES OGSÅ: Styrer kappløpet mot kjeltringene på nettet

Hun besøkte nylig Ålesund der temaet nettopp var cybersikkerhet. Ikke minst er dette temaet aktualisert etter pedofili-sakene, der pedofile finner hverandre og samarbeider via mørke rom på nettet, The Dark Web.

- Vi stiller oss veldig positive til et samarbeid om cybersikkerhet med CCIS i Gjøvik, sa Joel A. Mills, leder for Offshore Simulator Centre (OSC) i Ålesund til Sunnmørsposten denne uka.

LES OGSÅ: Avanserte simulatorer i Ålesund

LES OGSÅ: Ålesund feirer sin først FabLab

LES OgSÅ: Ny skipsmodelltank i Ålesund


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UiO verdas 62. beste universitet

Shanghai-rankinga plasserer Universitetet i Oslo som nummer 62 av dei beste universiteta i verda. NTNU er mellom dei 101 og 150 beste.

Arendalsuka:

- Foretaksmodellen blir ikke noe av

Arendal: Det er SP-politiker og tidligere styreleder ved NTNU Marit Arnstads vurdering etter de siste rundene i debatten omkring Regjeringens såkalte mulighetsstudie. Hans Petter Graver deler Arnstads vurdering. Men Nybø vil la utredningsarbeidet gå sin gang.

- Det er ikke sånn at alle trives på et kontor

Det var naturlig nok uenigheter da forskernes eget fagforbund inviterte til en diskusjon om hvorvidt de skal få beholde sine kontorer og bokhyller.

Rotter i realfagskantina - stengt på ubestemt tid

Kan ha kommet seg inn i forbindelse med ombyggingsarbeid.