HiMolde-rektoren raser etter hemmelig møte

«Jeg er valgt av studentene og de ansatte, og jeg forventer at det respekteres av både professorer og direktører» skriver Gammelsæter i en intern melding.
Rektor og styreleder Hallgeir Gammelsæter ved Høgskolen i Molde var ikke invitert da høgskoledirektør Gerd Marit Langøy og professor Svein Bråthen møtte NTNU-rektor Gunnar Bovim for å diskutere hvordan de skulle komme igang med dialog rundt en eventuell fusjon.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Rektor og styreleder Hallgeir Gammelsæter ved Høgskolen i Molde var ikke invitert da høgskoledirektør Gerd Marit Langøy og professor Svein Bråthen møtte NTNU-rektor Gunnar Bovim for å diskutere hvordan de skulle komme igang med dialog rundt en eventuell fusjon. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Universitetsavisa ønsket fredag en kommentar fra rektor Hallgeir Gammelsæter ved Høgskolen i Molde i forbindelse med møtet mellom Høgskolen i Molde og NTNU om en potensiell fusjon. Gammelsæter svarte per SMS at han ikke var «overrasket over NTNUs holdning, og jeg tror det er et godt svar for oss».

Noe mer enn dette kommenterte han ikke, men i etterkant kommer en annen versjon, i form av et innlegg rektoren la ut på HiMolde sine interne sider mandag. Der skriver Gammelsæter at han er «sterk motstander av skjulte aksjoner der tillit og legitimitet undergraves».

LES OGSÅ: HiMolde: Rektor går av

LES OGSÅ: - NTNU-fusjon er interessant

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Forventer respekt

Tilstede under møtet fredag var NTNU-rektor Gunnar Bovim, høgskoledirektør ved HiMolde, Gerd Marit Langøy, og professor Svein Bråthen.

Møtet handlet ifølge Bovim om hvordan HiMolde skulle gå frem for å få til en dialog med miljøene ved NTNU om en potensiell fusjon.

Rektoren går av ved månedsskiftet juli/august og legger vekt på at han frem til da fremdeles er rektor og styreleder ved HiMolde.

«Jeg er valgt av studentene og de ansatte, og jeg forventer at det respekteres av både professorer og direktører».

Gammelsæter påpeker at han som rektor har vært kjent med, og velsignet, kontakten mellom fagmiljøene. Det han dog reagerer på er at det er professor Svein Bråthen som har tatt initiativ til møtet, samt begrunnelsen for hvorfor høgskoledirektør Langøy er med.

LES OGSÅ: Rektor truet med å trekke seg
LES OGSÅ: Sliter med tilliten til Gammelsæter, trekker kandidatur som prorektor

- Ikke særlig uformelt

Rektoren viser til et innlegg skrevet av Bråthen i Panorama, og skriver at han er forundret over at direktøren ikke deltok som representant på institusjonsnivå, men ble med fordi hun utfyller Bråthens «manglende administrative kunnskaper og representerer kontinuitet når rektoratet skifter til sommeren».

Gammelsæter mener dermed at Bråthen under møtet har representert hele institusjonen og at direktøren har opptrådt nærmest som hans assistent.

Da Gammelsæter ble kjent med møtet gjennom en epostutveksling med Langøy sist onsdag, spurte han ifølge innlegget om han ikke burde vært informert og konsultert. «Neste morgen svarer hun bekreftende på det, men begrunner ikke hvorfor jeg ikke er kopi på saken. Hun viser til at Svein Bråthen tilfeldigvis er i Trondheim i en doktordisputas, og at møtet skal være uformelt» skriver rektoren og legger til:

«Møtet ble avtalt mer enn en uke i forveien... ...I mine øyne er ikke et møte særlig uformelt når det er planlagt og krever en reise på fire timer».

Direktøren har beklaget

Langøy selv sier hun har stor respekt for rektor Gammelsæter, og sier at hun ser på fredagens møte med Bovim som et ledd i forberedelsene frem mot styrets strategisamling i juni.

- Jeg kunne informert Gammelsæter om møtet både bedre og tidligere. Han fikk ikke vite noe om det før han selv spurt emeg på torsdag, og det har jeg beklaget. I utgangspunktet var det logistikkmiljøet som ønsket å ha et møte med Bovim, og når de ønsket at jeg også skulle bli med syntes jeg det passet bra med med tanke på strategisamlingen, sier hun.

LES OGSÅ: Her er rektorkandidatene i Molde

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ingen avklaring om avissamarbeid

NTNU og UiO er ikkje klare for å gå inn i samarbeid om nasjonal universitetsavis. Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen ser igjen mot Khrono og OsloMet.

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.