Denne parkeringsplassen skal bli park til ære for NTNU-botaniker

Et enstemmig formannskap vil opparbeide området som en botanisk park bestående av truede arter.
Plassen mellom Suhmhuset og Gunnerushuset på Kalvskinnet skal få navnet «Olav Gjærevolls plass».
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Plassen mellom Suhmhuset og Gunnerushuset på Kalvskinnet skal få navnet «Olav Gjærevolls plass». Foto: KRISTOFFER FURBERG

Formannskapet vedtok tirsdag å støtte rådmannens anbefaling om å oppkalle plassen mellom NTNU Vitenskapsmuseets bygg Suhmuset og Gunnerushuset på Kalvskinnet etter Olav Gjærevoll, og med det gi stedet «Olav Gjærevolls plass».

Under møtet ble det understreket at plassen må opparbeides på en slik måte at den «hedrer Olav Gjærevoll på en verdig måte».

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Blir botanisk park

Gjærevoll var professor i botanikk og hadde NTNU Vitenskapsmuseet som arbeidsplass i nesten 50 år. I løpet av sin vitenskapelige karriere skrev han over 150 avhandlinger og populærvitenskapelige artikler om botanikk. Han var også en av initiativtakerne bak Ringve Botaniske Hage.

- Det at en parkeringsplass oppkalles etter verdens første miljøvernminister blir feil, sa Geirmund Lykke (Krf) og la til følgende merknad til forslaget:

«Formannskapet anbefaler at plassen opparbeides i Gjærevolls ånd, som en botanisk park bestående av truede, stedegne arter».

Olav Gjærevoll fulgte med på diskusjonen fra veggen i formannskapssalen.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Olav Gjærevoll fulgte med på diskusjonen fra veggen i formannskapssalen. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

 

Rådmannen har tidligere kommet med flere forslag til områder hvor hans Gjærevolls navn kunne hedres. Et av disse stedene var plassen mellom Gunnerushuset og Suhmhuset. Men da saken var oppe i formannskapet tidligere i juni, ble dette forslaget vraket av kultur-, idrett- og friluftslivskomiteen, ifølge Adresseavisen. Flertallets seks stemmer, med Ap i spissen, ville heller at Museumsplass skulle bli «Olav Gjærevolls plass», ifølge avisen. Slik ble det imidlertid ikke.

Verdens første miljøvernminister

Formannskapet ber nå Rådmannen ta kontakt med NTNU angående opparbeidelse av området mellom Suhmhuset og Gunnerushuset til et egnet sted og med rask fremdrift. Navneendringen skal tre i kraft så snart plassen er opparbeidet.

Gjærevoll ble født i 1916 på Tynset og døde i 1994 i Trondheim. Han satt i nesten et kvart århundre i bystyret i Trondheim, var ordfører i to perioder og ble også verdens første miljøvernminister i 1972.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Universitetsavisa ansetter journalist

UA lyser ut en hundre prosents stilling som digital nyhetsreporter.

Konflikten ved IHS:

- Fare for utvikling av fryktkultur

- Ledelsen må ta dette på stort alvor, formaner tre professorer ved Institutt for historiske studier. De advarer mot utvikling av fryktkultur ved instituttet.

Ytring:

NTNU styres ikke etter omdømmemålinger

«Vi må være innstilt på at vi også i fremtiden vil få nye bestillinger fra verden rundt oss», skriver rektor Gunnar Bovim i en kommentar til ytringen fra Ronny Kjelsberg og Arve Hjelseth.

Bitter konflikt ved IHS:

Beskylder ledelsen for «illegitim maktbruk»

Professor Kristian Steinnes er sentrum i en bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS). Et varsel om flytting av ham får en gruppe kolleger til å reagere skarpt. – Et uventet og hardt slag, sier Kristian Steinnes om flyttevarselet.