Årets opptak sto lenge i fare grunnet uenighet om overtid

Partene signerte kontrakten som gjør jobben gjennomførbar først på torsdag.
NTNU ble til slutt enige med fagforeningene, og dermed kan de som har søkt seg inn på NTNU fra høsten av puste lettet ut. Bildet er fra fjorårets immatrikulering.
(Foto: Sølvi Waterloo Normannsen)

NTNU ble til slutt enige med fagforeningene, og dermed kan de som har søkt seg inn på NTNU fra høsten av puste lettet ut. Bildet er fra fjorårets immatrikulering. Foto: Sølvi Waterloo Normannsen

Hovedopptaket ved NTNU sto i fare på grunn av uenigheter om overtid, skriver Adresseavisen. Først torsdag underskrev fagforeningen og NTNU avtalen som lar de ansatte på opptakskontoret jobbe dobbelt så mye overtid som normalt er tillatt.

- Behovet for ekstra overtid viser at det er for få ansatte på avdelingen. Det viktigste nå er at studentene ikke blir skadelidende, sier hovedtillitsvalgt for Parat ved NTNU, Morten Mørch til Adresseavisen.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Nasjonale regler sier at opptaket skal være ferdig 15.juli.

- Det er virksomhetskritisk arbeid som nå må gjøres, men samtidig må arbeidsbelastningen være forsvarlig, sier organisasjonsdirektør Ida Munkeby til avisen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.

Bott-samarbeidet:

Samtlige universiteter har sagt ja

Nå har samtlige universiteter i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim (Bott) sagt ja til å inngå samarbeid med Direktoratet for Økonomistyring.

Starter studentutveksling med Kina

Mandag og tirsdag denne uka var en gruppe forskere fra CSRC i Beijing på besøk ved NTNU. Leder for fremragende forskningssentre på norsk og kinesisk side leter etter prosjekter å samarbeide om.

U5-møtet:

- Hensikten er ikke å stå enige utad

NTNU-rektor Gunnar Bovim avviser at U5-toppene avgjør viktige saker på kammerset.