Over halvparten av NTNUs parkeringsplasser vil forsvinne under samlokaliseringen

Når alle campusene i Trondheim samles på Gløshaugen vil det bli betydelig trangere om plassen for dem som ønsker å kjøre til jobb.
Når NTNU i Trondheim samler seg på Gløshaugen vil det bli færre parkeringsplasser for både ansatte, studenter og besøkende.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Når NTNU i Trondheim samler seg på Gløshaugen vil det bli færre parkeringsplasser for både ansatte, studenter og besøkende. Foto: KRISTOFFER FURBERG

NTNU har per i dag 3002 parkeringsplasser ved studiestedene i Trondheim, i tillegg til 65 plasser for handikappede, står det i en merknad fra NTNU til Trondheim kommune i forbindelse med endringene i kommunens parkeringspolitikk.

Der skriver NTNU at den varslede endringen i parkeringspolitikk for å få ned bilbruken i byen ikke vil påvirke NTNU når universitetet samler seg på Gløshaugen.

Følg Universitetsavisa på  Facebook  og  Twitter.

«NTNU har ingen planer om å øke parkeringskapasiteten ved Gløshaugen som følge av samlokalisering», skriver eiendomssjef Lindis Burheim i brevet og legger til:

«Ordningen vil i liten grad påvirke NTNU direkte, i og med at universitetet har privat parkeringsordning på sine eiendommer. Endringene i parkeringsforskriften har også den sideeffekt at NTNU vil innskrenke arealer som er tilgjengelige for besøksparkering».

De 820 parkeringsplassene på Dragvoll utgjør størsteparten av parkeringsplassene som forsvinner.

Det betyr at NTNUs rundt 6500 ansatte og 33.000 studenter vil måtte dele på i underkant av 1300 ordinære parkeringsplasser etter samlokaliseringen.

I tillegg har det også vært snakk om å bygge igjen parkeringsplassen Hesthagen i forbindelse med utbyggingen. Hvor mange parkeringsplasser som eventuelt vil forsvinne der, og hvorvidt de vil erstattes, vites ikke.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Universitetsavisa ansetter journalist

UA lyser ut en hundre prosents stilling som digital nyhetsreporter.

Konflikten ved IHS:

- Fare for utvikling av fryktkultur

- Ledelsen må ta dette på stort alvor, formaner tre professorer ved Institutt for historiske studier. De advarer mot utvikling av fryktkultur ved instituttet.

Ytring:

NTNU styres ikke etter omdømmemålinger

«Vi må være innstilt på at vi også i fremtiden vil få nye bestillinger fra verden rundt oss», skriver rektor Gunnar Bovim i en kommentar til ytringen fra Ronny Kjelsberg og Arve Hjelseth.

Bitter konflikt ved IHS:

Beskylder ledelsen for «illegitim maktbruk»

Professor Kristian Steinnes er sentrum i en bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS). Et varsel om flytting av ham får en gruppe kolleger til å reagere skarpt. – Et uventet og hardt slag, sier Kristian Steinnes om flyttevarselet.