Over 40.000 har tatt i bruk Blackboard ved NTNU

70 kurs i august og 29 studenter som brukerstøtte skal gjøre overgangen til nytt e-læringssystem så smertefri som mulig.
Overgangen til Blackboard har ifølge prosjektleder Vegard Stuan vært helt udramatisk, men de har likevel valgt å innføre unntakstilstand i oppstarten for å kunne ta seg av eventuelle problemer som måtte dukke opp fortløpende. Fra høsten skal alle NTNUs studenter og faglærere ta i bruk e-læringssystemet Blackboard.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Overgangen til Blackboard har ifølge prosjektleder Vegard Stuan vært helt udramatisk, men de har likevel valgt å innføre unntakstilstand i oppstarten for å kunne ta seg av eventuelle problemer som måtte dukke opp fortløpende. Fra høsten skal alle NTNUs studenter og faglærere ta i bruk e-læringssystemet Blackboard. Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Jeg synes det hele har gått veldig bra. Vi stengte jo ned Fronter og Itslearning i sommer som planlagt, og det hele skjedde uten noen form for dramatikk, så det er tydelig at vi har informert godt om dette, sier Vegard Stuan, prosjektleder for Blackboard.

NTNUs nye e-læringssystem er nå oppe og går, og noe av det Stuan og resten av gjengen rundt Blackboard-prosjektet var spente på var om alle klarte å hente ned alt fra Itslearning og Fronter, samt få det opp i det nye systemet igjen, før studiestart.

Følg Universitetsavisa på FacebookTwitter og Instagram.

LES OGSÅ: Vraker Itslearning til fordel for Blackboard

LES OGSÅ: Han har laget programmet som henter ut alt du har i Itslearning med noen få museklikk

70 kurs i august

I mai uttrykte prosjektlederen at han var skuffet over de ansatte ved NTNU, ettersom under ti prosent hadde tatt seg tid til å sjekke ut det nye systemet. Nå er han langt fra skuffet.

- Jeg var bekymret for om alle rakk å komme seg inn i systemet også på grunn av den lave deltakelsen på kursene. Nå i august arrangerer vi 70 kurs i systemet på de forskjellige campusene, og på det første kurset var det bare to ledige plasser. I tillegg er det flere kurs som har vært overbooket, sier han.

- Dette må være tidenes høst med tanke på internkursing ved NTNU. Jeg liker å fleipe med at en må være både blind og døv om en ikke får med seg et kurs.

Han forteller at det nå er over 40.000 brukere som har tatt i bruk systemet, og regner med at dette tallet kommer til å øke til rundt 50.000 etter hvert som nye studenter betaler semesteravgift og får tilgang.

LES OGSÅ: Slik er systemet som har erstattet ItsLearning

Oppdateringer og unntakstilstand

Brukergrensesnittet til Blackboard har tidligere fått kritikk for å være vanskelig å navigere i. Prosjektlederen forteller at dette er noe de har jobbet med.

- Vi har sluppet et nytt grensesnitt som gjør brukeropplevelsen av systemet bedre, i tillegg til at vi har lagt til endel funksjoner som egentlig ikke skulle være med i første runde, forteller Stuan.

- Har det vært noen utfordringer underveis?

- Det er mye som kan gå galt når en ruller ut et nytt system for en så stor organisasjon som NTNU, men vi har innført unntakstilstand på nivå med VM i 1997. Vi har folk i beredskap frem til midten av september som skal ta seg av alle problemer og feil som dukker opp på dagen.

I tillegg til de som skal luke ut tekniske feil etter hvert som de måtte dukke opp er en gruppe på 29 studenter klare til å ta seg av brukerstøtte.

- Seks av disse har også hatt Blackboard som sommerjobb, og de 29 studentene sitter med mye viktig kunnskap om systemet. Det er også de som har det fulle ansvaret for kursingen, avslutter Stuan.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Ytring:

Et steg nærmere Nordens beste studieby?

Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt, skriver inn- og utgående styreledere i StudbyTrondheim.