Styreåret startet med morgenbad

INDERØY: Det startet med en kollektiv utfordring fra rektor under tirsdagens middag, og endte med fellesbad i Trondheimsfjorden før frokost.
Utfordring. - Vi tar jo en utfordring, klart vi gjør det, sier prorektor Toril Nagelhus Hernes (i rød overdel). De andre baderne: Fra venstre: Axel Tjora, kommunikasjonssjef Christian Fossen, Nils Kristian Nakstad og Nina Refseth.  
        
            (Foto: Beate K. Reinertsen/NTNU)

Utfordring. - Vi tar jo en utfordring, klart vi gjør det, sier prorektor Toril Nagelhus Hernes (i rød overdel). De andre baderne: Fra venstre: Axel Tjora, kommunikasjonssjef Christian Fossen, Nils Kristian Nakstad og Nina Refseth.   Foto: Beate K. Reinertsen/NTNU

Om styreåret ved NTNU ikke startet med en kalddusj, så var det i alle fall flere styremedlemmer som valgte å svømme seg i gang i trøndersk badetemperatur klokken 07.30 onsdag morgen.

- Det var ikke noe press altså, absolutt frivillig, og det var ikke så veldig kaldt heller, forsikrer prorektor for forskning Toril Nagelhus Hernes, en av de 10-12 som tok utfordringen om morgenbad fra rektor Gunnar Bovim og styreleder Svein Richard Brandtzæg på strak arm.

- Vi tar jo en utfordring, klart vi gjør det, og denne var jo forholdsvis enkel. Vi skal jo ha det litt artig også – selv om vi jobber med store og alvorlige ting, sier Hernes.

- Var dette en form for bonding og kulturbygging i det nye styret?

- Tja, det var i alle fall et litt ikke-faglig kollektivt tiltak utenom det man er med på til vanlig, og det liker jeg, sier Aksel Tjora.

- Og så var det jo ikke store krav til antrekk heller, man kunne fint bade i bare trusa, føyer han fornøyd til.

Toril Hernes hadde heller ikke badedrakt med, men litt fresht treningstøy funket greit det også.

- Er du en morgenbader?

- Nei, jeg er ikke det. Jeg foretrekker annen trening. Men som sagt, jeg tar en utfordring. Og dette er jo miljøskapende også. Det senker terskelen for å bli kjent med hverandre. Det er viktig å vise andre sider av seg seg selv, og vi trenger jo litt avkobling, sier Hernes.

Uoffiselle målinger forteller om 15-16 grader i Trondheimsfjorden utenfor Jægtvolden på Inderøy onsdag morgen. Mye tyder på at den delen av styret som tok utfordringen syntes morgenbadet var en strålende opplading til dagens styremøte.

Der står flere store saker på dagsorden, blant annet planlegging og budsjettfordeling, revisjon av NTNUs strategi, og innspill til revisjon av Langtidsplan  for forskning og høyere utdanning.

Følg Universitetsavisa på  FacebookTwitter  og  Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Studenter ble smittet av covid etter arrangement på campus

Fem studenter ved Aarhus universitet er smittet av covid etter å ha deltatt på ett stort arrangement på campus.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.