Campusutvikling:

- Det er klart det blir interessekonflikter

Plassering av caféer, sykkelparkering og lekeplasser var noe av det naboene til NTNUs nye campus fikk si sin mening om torsdag kveld.
Naboene ble også under torsdagens møte invitert til å komme med sine innspill. Her plasseres lapper for å vise hvor de ønsker det arkitektene og NTNU så fint kaller «utadrettede virksomheter», slik som butikker og caféer, samt andre tilbud.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Naboene ble også under torsdagens møte invitert til å komme med sine innspill. Her plasseres lapper for å vise hvor de ønsker det arkitektene og NTNU så fint kaller «utadrettede virksomheter», slik som butikker og caféer, samt andre tilbud. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Torsdag var det duket for nytt nabomøte om campusutviklingen, denne gangen i et vesentlig mindre rom enn sist, og med vesentlig færre naboer som møtte opp.

Blant de frammøtte naboene var Elisabeth Østgaard, som etter forrige nabomøte var  provosert over det hun den gang karakteriserte som en skinnprosess.

- Jeg er langt mindre provosert nå, og har mer troen på at dette blir en reell demokratisk prosess, sa hun til Universitetsavisa etter at både arkitekter, kommunens representant og NTNUs representant hadde presentert arbeidet som er gjort siden sist.

- Men jeg er fremdeles skuffet over at det alternativet som er en videreutvikling av vinnerforslaget, blir markedsført så hardt. Det alternativet de legger frem med minst bebyggelse i park virker jo ikke engang reelt.

Her kan du lese gjennomgangen av alle tre alternativene NTNU nå jobber videre med.

LES OGSÅ:  Slik jobber arkitektene med nytt campus

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

- Nyttige innspill

Rundt 25 oppmøtte naboer fikk torsdag kveld høre om planene og det videre arbeidet før turen gikk opp til vrimleområdet på NTNU Handelshøyskolen for videre diskusjon rundt bord med kart og modeller.

- Innspillene fra det forrige møtet har vært veldig nyttige for oss. Dette er et prosjekt som berører mange, deriblant dere naboer. Dere skal nå få se de tre alternativene vi jobber videre med, og det eneste som er sikkert er at ingen av dem vil ende i den formen som de er i nå, sa Hanna Maria Jones, kommunikasjonsansvarlig for campusutvikling ved NTNU, da møtet startet, før Kenneth Lønning fra Koht arkitekter tok over.

- Vi har tatt utgangspunkt i rapporten som ble laget med alle innspillene fra forrige møte når vi har utviklet dette videre. Nabomøter er nytt for oss, men vi liker dialogen det fører til, sa han innledningsvis og gikk gjennom de tre alternativene Koht og NTNU nå jobber med.

«Alternativ 1», som er en videreutviklet versjon av arkitektenes vinnerforslag fra campuskonkurransen, var det alternativet det ble brukt mest tid på.

- Vi har blant annet sett på analyser gjennomført av Trondheim kommune som konkluderer med at flere synes området nederst i Elgeseter park er utrygt for barn på grunn av all trafikken i Elgeseter gate. Derfor har vi for eksempel sett på muligheten for å sette opp bygg der for å skjerme parken fra veien, forklarte Lønning, og la til at de også har sett på muligheten for både sykkelparkering, søppelstasjon og sanitæranlegg i de forskjellige områdene.

Christopher Wilkens og Kenneth Lønning (i midten) fra Koht arkitekter følger med mens beboerene på Elgeseter kommer med sine innspill.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Christopher Wilkens og Kenneth Lønning (i midten) fra Koht arkitekter følger med mens beboerene på Elgeseter kommer med sine innspill. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

 

Pub, frisør og butikk

Han trakk også frem hvordan dette alternativet er det som har størst potensial for utadrettede virksomheter som kaféer, pub eller bibliotek som alle i området kan dra nytte av. Arkitektene mener også, ifølge Lønning, at dette vil skape en fin kontinuitet langs hele Klæbuveien, noe de mener mangler i «Alternativ 2».

På spørsmål fra salen om puber er noe som er ønsket fra naboene, svarte arkitekten at dette var et av forslagene som kom opp under forrige nabomøte.

- Og det er ikke bare snakk om puber. Det kan også være butikker og frisører, utdypet han.

Men selv med alle tilbud som kan tenkes på gateplan i de nye byggene, veier ikke det opp for at utsikten til parken forsvinner, mener Østgaard.

- Det alternativet (Alternativ 1, journ.anm.) har mange muligheter, men jeg synes vi mister for mye grønt. Bygges det langs Klæbuveien og Elgeseter gate, mister vi siktlinjene vi har i dag.

Elisabeth Østgaard (i midten med hvitt skjerf) synes det vil være synd om utsikten til grøntområdene bygges igjen.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Elisabeth Østgaard (i midten med hvitt skjerf) synes det vil være synd om utsikten til grøntområdene bygges igjen. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

 

- Interessekonflikt

At alle ikke kan bli fornøyde i denne prosessen, er kommunikunikasjonsansvarlig Jones vel vitende om.

- Jeg har snakket med folk her som aldri kommer til å endre mening når det gjelder det å berøre grøntarealer, og det er heller ikke forventningen vår at folk skal endre mening. Dette berører mange, og på svært forskjellige måter. Det er klart at det blir interessekonflikter her, og alle kan ikke bli fornøyde. Vårt utgangspunkt er at vi skal inn med 120.000 kvadratmeter i området, og da handler det om hvordan vi kan få det til på best mulig måte, sa hun etter møtet og la til:

- Men vi er fornøyde med møtet. Hensikten er å få igang en dialog, selv om det er ganske uvanlig å vise frem såpass uferdige skisser. Men det har en verdi å få tatt disse diskusjonene før vi kommer så langt at det er for sent å endre noe.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

13.500 studenter har opplevd seksuell trakassering

Én av tjue av norske studenter har opplevd seksuell trakassering, viser en ny undersøkelse. 28 prosent av trakasseringen kommer fra forelesere eller veiledere.

Styringsgruppa for samlokalisering:

Foreslår at samlokalisering ved NTNU utsettes i ett år

Samlokaliseringsprosjektet ved NTNU trykker på pauseknappen.

Kronikk:

Aktivitetsbaserte kontor kan gi 30 prosent tap i effektivitet

Ny forskning peker mot at aktivitetsbaserte kontorarbeidsplasser gir betydelig mindre effektivitet, og mindre tilfredse medarbeidere, skriver overlege Jan Vilhelm Bakke og førsteamanuensis Knut Inge Fostervold i denne kronikken.

Ytring:

Vi trenger ikke universiteter som kaller seg bærekraftige for omdømmets skyld

Er de villige til å ta de virkelig tøffe valgene, eller har bærekraftmålet nå blitt så utvannet at det har blitt uproblematisk å slutte seg til det?