SAS går til retten for å stoppe ny NTNU-avtale

NTNU og 13 andre offentlige virksomheter i Midt-Norge valgte Norwegian som avtalepartner for de neste fire år. Nå går SAS til retten for å stoppe avtalen.
Saken om midlertidig forføyning skal behandles i Sør-Trøndelag tingrett fredag.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Saken om midlertidig forføyning skal behandles i Sør-Trøndelag tingrett fredag. Foto: Sølvi W. Normannsen

Fredag skal Sør-Trøndelag tingrett ta stilling til om det er sannsynlig at det er gjort feil i anbudsprosessen. SAS har bedt om midlertidig forføyning etter at Norwegian vant anbudet NTNU og 13 andre offentlige virksomheter i Midt-Norge har utarbeidet for en fireårig avtale på flyreiser.

Vinner SAS frem, betyr det at NTNU og de andre virksomhetene må vente med å inngå kontrakt i påvente av en mer omfattende rettssak.

- SAS mener det er gjort feil i anbudsprosessen. De klaget på vårt valg av tjenestetilbyder, og fikk mer dokumentasjon. På bakgrunn av denne opprettholder de klagen, og da er det opp til retten å avgjøre om det er gjort feil eller ikke, forteller Ingrid Volden, avdelingsdirektør i økonomiavdelingen ved NTNU.

Hun forteller at den eksisterende fireårsavtalen med SAS går ut nå i høst, og at det er på bakgrunn av dette at et nytt anbud ble lagt ut.

- Vi fikk to tilbud, et fra Norwegian og et fra SAS. Basert på kriteriene som ble satt i konkurransegrunnlaget innstilte vi Norwegian som vinnere av anbudet. Det mener SAS er feil, forklarer Volden.

Det er satt av én dag til saken.

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Norsk akademia i Kina:

- Mange oppfatninger ender ofte i feilslutninger

Beijing: - Det fins mange oppfatninger om Kina som isolert sett kan være korrekte, men som likevel ender i feilslutninger, sier Norges mann i Kina, ambassadør Geir O. Pedersen.

Ytring:

Stopp domenetapet for norsk i akademia

For å sikre at norsk held fram å vere det dominerande språket i Noreg, er det viktig å styrke stillinga til norsk språk på mange område. Eit av dei viktigaste områda å hindre dette domenetapet på er akademia.

Ønsker samlet byggeprosess:

Sintef vil reise egne signalbygg samtidig med campusprosjektet

Sintef melder seg på med full kraft i NTNUs campusprosjekt. Forskningsstiftelsen løfter fram 6 større utbyggingsprosjekt som de mener må gå parallellt med byggeprosessen på Gløshaugen.

UA anmelder bok:

På jakt med Moserne      

- «Jakten på stedsansen» er populærvitenskap, der første del av ordet ikke går på bekostning av den andre, skriver Svein Inge Meland, som har anmeldt Unni Eikeseths «Jakten på stedsansen.»