Du kan miste oppspart fleksitid dersom du ikke avspaserer snart

Har du jobbet ekstra mye ved NTNU i år? Hvis du ikke avspaserer i løpet av året, kan du miste timer.
Mye har skjedd ved NTNU på kort tid og noen ansatte har hatt et hardt arbeidspress. Har antallet plusstimer gått i taket, bør de avspasere innen utgangen av året. (Foto: Mikkel Østergaard/Samfoto)

Mye har skjedd ved NTNU på kort tid og noen ansatte har hatt et hardt arbeidspress. Har antallet plusstimer gått i taket, bør de avspasere innen utgangen av året. Foto: Mikkel Østergaard/Samfoto

Det er NTNUs internavis «Innsida», som orienterer om fleksitidavtalens regler for hvor mange pluss- og minustimer som kan overføres til neste år.

Det magiske tallet er 45 timer. Har du jobbet så mye at antallet plusstimer overstiger 45 timer, bør du ta ut avspasering før året er omme.

Slik forklarer «Innsida» ordningen:

«Eksempel; Du har per i dag 75 plusstimer. Du må da avspasere 30 timer i løpet av 2017 for å ikke miste plusstimene over 45. De resterende 45 plusstimene kan føres over til 2018.»

«Ekstratid særavtale» inngår også i dette regnestykket.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Trekk i lønn

I motsatt ende: Har du jobbet mindre enn du skal, kan du bli trukket i lønn. Her er det magiske tallet 10 timer. Har du jobbet for lite, slik at antallet minustimer overstiger 10 timer, bør du gi jernet på tampen av året.  

Slik forklarer «Innsida» ordningen:

«Eksempel: Du har i dag 15 minustimer. Du jobber inn 5 timer i løpet av 2017 for å unngå trekk i lønn. Resterende 10 minustimer blir overført til 2018.»

Avspasér, ikke feriér

Det er håp i hengende snøre for NTNUs ansatte som har jobbet svært mye i år. Feriedager til gode kan du nemlig overføre til neste år. Har du mange feriedager til gode og et hopetall av plusstimer, er det sistnevnte du bør redusere framfor å ta en ferie oppunder jul.

Og et siste råd fra «Innsida»:

«Dette betyr at det er lurt å planlegge årsavslutningen av året med din nærmeste leder.»

Innlegget understreker at dette ikke gjelder overtidstimer og timer opparbeidet gjennom reise.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.